استقرار ۶ جایگاه ارزاق عمومی و ۸ نانوایی سیار در اطراف حرم مطهر رضوی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خیمه سوزان در مشهد کجا بریم؟ تل‌آویو به دنبال جایگزینی برای فرودگاه بن‌گوریون هوای کلانشهر مشهد، همچنان «ناسالم» (۱۴ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: مشهدالرضا(ع) آماده میزبانی از عزاداران در تاسوعا و عاشورای حسینی است آماده‌باش ۱۰ هزار دستگاه تاکسی هم‌زمان با تاسوعا و عاشورای حسینی مشهد آماده میزبانی از عزاداران در تاسوعا و عاشورای حسینی است | خدمات شهری در آماده‌باش کامل افزایش سرویس‌دهی خط ۳ مترو مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| تصاویر تکمیلی از لحظه تکان دهنده اصابت پرتابه های رژیم صهیونیستی در تجریش تهران افزایش ساعات ارائه خدمات در پارکینگ‌های مشهد در تاسوعا و عاشورای حسینی حجره‌های بازار رضا‌ (ع) مشهد همچنان میزبان یک پیشه تاریخی است | گل کاشتن روی مخمل‌های محرمی تمهیدات ترافیکی مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) تعطیلی اماکن ورزشی شهرداری مشهد به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی زنگنه: APA باید جنایات اسرائیل را محکوم کند الجزیره نوشت: حملات به ایران اشتباهی راهبردی بود پنتاگون: نیرویی در خاورمیانه جابه‌جا نمی‌کنیم سرویس‌دهی رایگان خطوط اتوبوس منتهی به حرم امام‌رضا(ع) در روز‌های تاسوعا و عاشورا (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز «بسیار ناسالم» است (۱۲ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح به دشمنان (۱۱ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد: خدمات‌رسانی کاروان خدام‌الحسین(ع) به زائران اربعین در نجف اشرف باید ارتقاء پیدا کند برپایی محفل قرآنی «ام‌ابیها» یادبود شهیده زهرا نظری
سرخط خبرها

زنان در مقدرات کشور سهیم باشند

  • کد خبر: ۹۷۶۱۵
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
زنان در مقدرات کشور سهیم باشند
فاطمه سلیمی - عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهد

پیروزی انقلاب اسلامی به دور از تفکیک جنسیتی، تحولی بود که بنیان‌گذار انقلاب همواره بر آن صحه می‌گذاشت و می‌فرمود: «ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان و خرد و کلان در صحنه‌های فرهنگی و اقتصادی و نظامی حاضر و هم‌دوش مردان یا بهتر از آنان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند.»

زنان، این عناصر فضیلت و ارزش‌های الهی، دارای برکات زیادی هستند و به عنوان نیمی از جامعه بشریت، همواره بیشترین بار مشکلات را بر دوش می‌کشند و به نوعی شریک غم خانواده هستند.

زنان، این عناصر عفاف و نجابت، نه‌تن‌ها در پیروزی انقلاب اسلامی سهم بزرگی ایفا کردند بلکه در تثبیت نظام جمهوری اسلامی و تداوم انقلاب اسلامی حرف نخست را زدند و با حضور در صحنه انقلاب اسلامی، توطئه‌های دشمنان را در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... نقش بر آب ساختند.

انقلاب اسلامی ایران که در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید، نهضتی بود که در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ آغاز شد. زن مسلمان ایرانی نیز در این سال‌های آتش زیر خاکستر، همگام با مردان در جهاد و مبارزه با طاغوت بود و هرچه به سال ۱۳۵۷ نزدیک می‌شد، بر تعداد و بر شدت فعالیت این زنان افزوده می‌شد.

فراتر از شعارها، هزاران زن به‌شدت در انقلاب اسلامی بسیج شدند و در گروه‌های مختلف به طور فعال در کنار همتایان مرد شرکت کردند. زنان نه‌تن‌ها با رأی دادن، بلکه با راهپیمایی، تظاهرات و شعار دادن به انقلاب کمک کردند. هم‌چنین زنان در مراقبت از مجروحان مشارکت داشتند.

پزشکان زن به درخواست کمک مجروحان پاسخ می‌دادند و خانه خود را برای کسانی که به کمک نیاز داشتند بازمی‌کردند. در حالی که زنان، خود، شمار قابل توجهشان کشته، شکنجه، دستگیر یا زخمی شدند و برخی از آن‌ها هم درگیر فعالیت‌های چریکی بودند، اما بیشتر آن‌ها به روش‌های غیرمستقیم به انقلاب مردمی کمک می‌کردند. بسیاری از زنان نیز نه‌تن‌ها درگیر در انقلاب شدند بلکه در بسیج مردان و سایر زنان غیرسیاسی نیز نقش مهمی داشتند.

بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بار‌ها با تکریم و تحسین از نقش فعال و مؤثر بانوان در پیروزی و شکل‌گیری انقلاب اسلامی یاد کرده و فرموده است زنان در مقدرات کشور سهیم باشند.

ایشان با تیزبینی و درایت خاص خود اذعان کرد انقلاب اسلامی ایران بدون شرکت بانوان به ثمر نخواهد رسید و در آستانه اوج‌گیری انقلاب، شرکت زنان را واجب اعلام کرد و حتی موافقت پدر یا شوهر را لازم ندانست.

با توجه به اسناد موجود از تاریخ انقلاب و مطالعه آن‌ها درمی‌یابیم نقش زنان در پیروزی انقلاب کمتر و کم‌رنگ‌تر از مردان نبوده است تا جایی که در برخی مناطق ایران، ابتدا زنان شروع به مبارزه با رژیم طاغوت کردند و بعد مردان وارد صحنه شدند.

زنان به عنوان نیمی مؤثر از جامعه نقشی اساسی در همه عرصه‌های انقلاب ایفا کردند و چه‌بسا اگر زنان حضور نمی‌داشتند، انقلابی با آن گستردگی و عظمت شکل نمی‌گرفت.

زنان در مقدرات کشور سهیم باشند

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->