تشدید اختلافات میان اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی خسارت وارد کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزییاتی از حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق بسته تسلیحاتی ۶ میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین سرنگونی پهپاد گران قیمت و پیشرفته آمریکا در سواحل یمن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس حمله مقاومت اسلامی عراق به حیفای سرزمین‌های اشغالی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) شلیک ۳۰ موشک از جنوب لبنان به شمال جولان اشغالی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آمادگی کامل مقاومت برای مقابله با تجاوز اشغالگران به رفح اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس وزیر دفاع: حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا شولتس: احتمال حل اختلافات باکو-ایروان بیشتر از همیشه است کنعانی:‌ آمریکا شایستگی اظهارنظر در مورد حقوق بشر را ندارد چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است نتانیاهو: تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد آمادگی مردم یمن برای جنگ مستقیم با ارتش رژیم صهیونیستی سازمان ملل: پاک‌سازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجرنشده احتمالاً ۱۴ سال طول بکشد اعلام آمادگی روسیه برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران انسیه خزعلی: دشمن درحال ترویج معضل بی هویتی در بین جامعه است
سرخط خبرها

کارشناسان آمریکایی: «بایدن» بدون پیش‌شرط به برجام بازگردد

  • کد خبر: ۵۹۰۷۴
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۱
کارشناسان آمریکایی: «بایدن» بدون پیش‌شرط به برجام بازگردد
به گزارش «نیوزویک»، طبق یک نظرسنجی جدید از کارشناسان امور خاورمیانه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید پیش از آغاز هرگونه مذاکراتی درباره مسائل مربوط به ایران، به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با این کشور بازگردد.
عاطفه همایونی  | شهرآرانیوز؛ به گزارش «نیوزویک»، طبق یک نظرسنجی جدید از کارشناسان امور خاورمیانه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید پیش از آغاز هرگونه مذاکراتی درباره مسائل مربوط به ایران، به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با این کشور بازگردد.
 
پژوهشی به نام «سنجش پژوهشگران خاورمیانه» نشان می‌دهد که ۶۷درصد از کارشناسان باور دارند که سیاست خارجی راهبردی‌ای که به احتمال زیاد «نتایج مطلوب» برای آمریکا دربر خواهد داشت، بازگشت «فوری» جو بایدن به برجام فعلی، بدون مذاکره درباره شروط دیگر با ایران است. همچنین در این نظرسنجی که روز سه‌شنبه منتشر شد، ۷۵ درصد از کارشناسان معتقد بودند که بازگشت ایالات‌متحده آمریکا به این توافق، احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در دهه آینده را کاهش می‌دهد.
 
شبلی تلحمی، در مصاحبه با «نیوزویک» می‌گوید: «نتیجه این گزارش غافلگیرکننده بود.» وی که استاد کرسی انور سادات برای صلح و توسعه در دانشگاه مریلند و از کارشناسان اندیشکده بروکینگز است، این نظرسنجی را برپایه دو سؤال اساسی درباره آنچه آمریکا باید در رابطه با ایران انجام دهد، طراحی کرده است. تلحمی می‌گوید مذاکرات مجدد درباره توافق هسته‌ای از دو جهت برای آمریکا مشکل‌ساز خواهد بود.
 
اولین مورد این است که آمریکا باید با متحدان خود، ازجمله شرکای مهم اروپایی‌اش، که پیش‌تر در این توافق شرکت داشته‌اند، به صورت یک‌جانبه مذاکره کند. مورد دوم، ترس از این مسئله است که رسیدن به یک توافق مجدد، غیرممکن باشد. وی افزود که به تعویق‌انداختن روند مذاکرات امکان «تشدید نظامی» را فراهم می‌کند، که اکثر جامعه آکادمیک با آن مخالف هستند: فقط یک‌درصد از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، از اقدام نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند.
 
این نظرسنجی، به عنوان یک پروژه مشترک میان مرکز نظرسنجی دانشگاه مریلند و پروژه علوم سیاسی خاورمیانه در دانشگاه جورج واشینگتن، از تاریخ ۸ تا ۱۵ فوریه سال جاری انجام شد و ۵۲۱ کارشناس از انجمن مطالعات خاورمیانه و بخش خاورمیانه و شمال آفریقا از انجمن علوم سیاسی آمریکا در آن شرکت کردند.

بازگشت به برجام فعلی، همچنین به معنای لغو تحریم‌های ایران است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحت کارزار فشار حداکثری خود، تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرد. تلحمی می‌گوید: «تحریم‌های ثانویه، شرکت‌های جهانی‌ای که با ایران تجارت می‌کردند را نیز شامل می‌شد.» طبق نتایج این نظرسنجی، فقط ۴ درصد از کارشناسان خاورمیانه طرفدار ادامه کارزار فشار حداکثری علیه ایران بودند. تلحمی با اشاره به سخنان بایدن درباره لغو‌نکردن تحریم‌های ایران می‌گوید: «شما دارید زمانتان را از دست می‌دهید.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->