بلینکن برای گفتگو درباره رفح و اسرای صهیونیست به سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کند اوکراین از بیم حمله بلاروس ۲ بیمارستان را تخلیه کرد تشدید اختلافات میان اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی خسارت وارد کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزییاتی از حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق بسته تسلیحاتی ۶ میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین سرنگونی پهپاد گران قیمت و پیشرفته آمریکا در سواحل یمن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس حمله مقاومت اسلامی عراق به حیفای سرزمین‌های اشغالی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) شلیک ۳۰ موشک از جنوب لبنان به شمال جولان اشغالی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آمادگی کامل مقاومت برای مقابله با تجاوز اشغالگران به رفح اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس وزیر دفاع: حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا شولتس: احتمال حل اختلافات باکو-ایروان بیشتر از همیشه است کنعانی:‌ آمریکا شایستگی اظهارنظر در مورد حقوق بشر را ندارد چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است نتانیاهو: تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد آمادگی مردم یمن برای جنگ مستقیم با ارتش رژیم صهیونیستی سازمان ملل: پاک‌سازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجرنشده احتمالاً ۱۴ سال طول بکشد
سرخط خبرها

اردوغان به‌دنبال بهبود روابط با آمریکا

  • کد خبر: ۵۹۴۴۳
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۸
اردوغان به‌دنبال بهبود روابط با آمریکا
پس از شدت‌گرفتن تنش‌ها و اختلافات میان ترکیه و آمریکا، روز شنبه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، با لحنی آشتی‌جویانه اعلام کرد که دولت این کشور به‌دنبال روابطی براساس معادله «برد-برد» با ایالات‌متحده آمریکاست.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز - پس از شدت‌گرفتن تنش‌ها و اختلافات میان ترکیه و آمریکا، روز شنبه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، با لحنی آشتی‌جویانه اعلام کرد که دولت این کشور به‌دنبال روابطی براساس معادله «برد-برد» با ایالات‌متحده آمریکاست.

اردوغان در تلویزیون ملی کشورش گفت: «معتقدیم که میان ما و آمریکا، منافع مشترک بسیار بیشتری نسبت‌به اختلاف نظر‌ها وجود دارد.» وی افزود: «آنکارا خواستار تقویت همکاری از طریق یک چشم‌انداز بلند‌مدت براساس معادله برد-برد است.» اردوغان همچنین با اشاره به اینکه روابط ترکیه و آمریکا اخیرا «به‌طور جدی» مورد آزمایش قرار گرفته است، گفت: «ترکیه به روشی که شایسته روابط متحدانه و استراتژیک بین دو کشور است، به ایفای نقش خود ادامه خواهد داد.»

در سال‌های اخیر روابط میان ترکیه و آمریکا بر سر مسائل گوناگون متشنج شده است. هرچند اکنون اردوغان می‌گوید که خواستار بهبود روابط با دولت جدید آمریکا به ریاست جمهوری جو بایدن است، در‌عین‌حال از واشینگتن درخواست کرده است که به پشتیبانی خود از یگان‌های مدافع خلق (YPG) به رهبری کُرد‌ها در سوریه پایان دهد. دولت اردوغان، آمریکا را به همدستی با مبارزان کُردی متهم کرده است که به گفته مقامات دولت ترکیه، در این ماه جان ۱۳ ترک را در شمال عراق گرفته‌اند. آنکارا از حمایت ایالات‌متحده آمریکا از مبارزان کُرد در سوریه، که آن‌ها را «تروریست» می‌داند، بسیار خشمگین است. در مقابل، دولت جو بایدن از اقدامات آنکارا در نقض حقوق و آزادی‌های بشر انتقاد کرده است.

اما به نظر می‌رسد در این میان، مسئله تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه، بیشتر برای دولت اردوغان حائز اهمیت است. در ماه دسامبر سال‌۲۰۲۰، ایالات‌متحده آمریکا ترکیه را به‌دلیل خرید سامانه‌های دفاعی اس-۴۰۰ روسی تحریم کرد. در همین راستا، ابراهیم کالین، مشاور سیاست خارجی اردوغان، در گفت‌وگویی تلفنی با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات‌متحده، موضوع اختلافات بر سر سامانه‌های اس-۴۰۰ روسی را مطرح و تأکید کرد این موضوع باید میان دو کشور حل‌وفصل شود. علاوه‌بر‌این، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه و همتای آمریکایی وی، آنتونی بلینکن در اولین تماس تلفنی درباره اختلافات دو کشور بر سر این سامانه‌ها گفتگو کردند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->