صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

حمیدرضا بوالی فعال اجتماعی و آموزشی حوزه مهاجرت با بیان اینکه مرحوم نادر طالب‌زاده اولین کسی بود که پای مباحث انتقادی مهاجرین را به تلویزیون باز کرد گفت: او وضعیت مهاجران را شایسته انقلاب و جمهوری اسلامی نمی‌دانست.

فریبا قلی‌زاده | شهرآرانیوز؛ حمیدرضا بوالی از چهره‌های حامی مهاجران افغانستانی در ایران در گفت‌وگو با شهرآرانیوز در رابطه با نقش نادر طالب‌زاده در طرح مباحث مربوط به مهاجران افغانستانی در صداوسیما گفت: ایشان در برنامه «راز» در شبکه چهار و ویژه برنامه «عصر» که از شبکه افق پخش می‌شد، مهاجرین افغانستانی و فعالان این حوزه را به این برنامه‌ها دعوت می‌کرد تا موضوع مهاجران در سطح جامعه مطرح شود. این اتفاق در دورانی می‌افتاد که مهاجرین صدایی نداشتند و کمتر رسانه‌ای به مسائل آنان می‌پرداخت. در واقع طالب زاده  فرصتی را فراهم کرده بود تا حرف‌های مهاجران افغانستانی زده شود و این افراد صدایی در آن بی‌صدایی مفرط داشته باشند.

وی در ادامه گفت: او در این برنامه‌ها بسیار همدل بود و اعتقاد داشت که وضعیت مهاجران در ایران اصلا شایسته جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی نیست. به یاد دارم که ایشان همیشه با تلخی صحبت می‌کردند و تاکید داشتند که این وضعیت باید درست شود.

طالب‌زاده آغازگر کار فرهنگی برای مهاجران افغانستانی بود

بوالی تصریح کرد: آن زمان موضوع مهاجران حرف و صدای ناگفته‌ای بود که مطرح کردن آن جرات زیادی را طلب می‌کرد. آن هم میان انبوهی از رسانه‌هایی که یا مهاجرین را تمسخر می‌کردند و به عنوان یک عنصر مضحک در سریال‌ها و رسانه‌ها قرار می‌دادند. یا اینکه در مورد مهاجرین جرم انگاری می‌کردند. در واقع صفحه حوادث روزنامه‌ها پر بود از مطالب منفی در مورد مهاجران. در این میان نادر طالب زاده کسی بود که در تلویزیون صدای مهاجران افغانستانی شده بود. حرف اصلی ایشان این بود که انقلابی رخ داده و نظامی به نام جمهوری اسلامی شکل گرفته است و چنین وضعیتی برای مهاجران افغانستانی شایسته انقلاب نیست.

این فعال حوزه مهاجران اضافه کرد: مرحوم طالب‌زاده از اولین کسانی بود که سال‌ها پیش و اوایل دهه هفتاد بر لزوم کار فرهنگی برای مهاجران و مردم افغانستان پی برده بود و خودش هم این کار را آغاز کرد. ایشان با برپایی کلاس‌های مستندسازی برای مهاجران افغانستانی در منزلش، به مهاجران یاد می‌داد چگونه زندگی خود را روایت کنند.

طالب‌زاده به مهاجران روایت‌گری را یاد داد

بوالی ادامه داد: این موضوع مهمی است، به هر حال مهاجران افغانستانی ابزاری برای روایت‌گری خودشان  نداشتند و مرحوم طالب‌زاده متوجه این نقص در جامعه مهاجر شده بود و سعی کرد آن را با امکانات محدودی که داشت برطرف کند. از میان مهاجران افغانستانی ساکن ایران تعدادی مستندساز تربیت کند که از آن میان بسیاری به افغانستان برگشتند، برخی به اروپا رفتند و برخی در ایران مشغول به کار شدند.

این فعال اجتماعی و آموزشی حوزه مهاجرت تاکید کرد: مرحوم طالب‌زاده دهه‌ها پیش به اهمیت و عمق استراتژیک پرداختن به موضوع مهاجران افغانستانی پی برده بود و در رابطه با مهاجران جلوتر از جامعه و دستگاه‌های دولتی حرکت می‌کرد. حالا می‌بینیم که بسیاری از رسانه‌ها به موضوعات مربوط به مهاجران می‌پردازند. درحالی که خیلی‌هایشان هنوز به این دو نکته نرسیده‌اند که این وضعیت شایسته جمهوری اسلامی نیست و باید به مهاجران توجه ویژه‌ای داشت. 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.