صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آمار تکان دهنده کودکان کار و خیابان در مشهد | ۷۰ درصد کودکان کار از اتباع هستند

  • کد خبر: ۱۳۲۶۱۸
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۸
کارشناس مسئول آسیب‌های اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی از شناسایی و غربال ۱۱۸۷ کودک کار و خیابان طی ۲ سال اخیر خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان بهزیستی به عنوان بزرگترین سازمان اجتماعی در قانون، متولی رسیدگی به امور کودکان کار و خیابانی است و بر اساس قانون حمایت از اطفال مصوب سال ۹۹ موظف است با همکاری دستگاه‌ها نسبت به شناسایی، جذب، حمایت و توانمندسازی این کودکان اقدام کند و به منظور کاهش کودکان کار در چهارراه‌ها و خیابان‌ها باید خانواده‌های آن‌ها توانمند شوند.

محمد غفاری کارشناس مسئول آسیب‌های اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در همین رابطه به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: براساس طرح غربال و شناسایی کودکان کار و خیابان که از آبان ۱۳۹۹ تا آبان ۱۴۰۱ صورت گرفته است، تاکنون ۱۱۸۷ کودک کار شناسایی و پذیرش شده اند.

وی ادامه داد: این آمار براساس طرح‌های شناسایی است و رقم بالایی محسوب می‌گردد؛ اما بدین معنا نیست که تعداد کودکان در سال‌های پیش از طرح مذکور پایین بوده است.

غفاری افزود: رده سنی کودکان شناسایی شده، از ۷ تا ۱۸ سال است که بیشترین آمار مربوط به کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال با ۶۰ درصد و ۷ تا ۱۲ سال با ۴۰ درصد می‌باشد و در آمار‌های فعلی، رده سنی ۰ تا ۶ سال نداشته ایم.

کارشناس مسئول آسیب‌های اجتماعی یادآور شد: بر طبق همین آمار، ۷۰ درصد کودکان را اتباع و به ویژه افغانستانی‌ها تشکیل می‌دهند و ۳۰ درصد نیز ایرانی هستند.

غفاری با اشاره به مراکز حمایتی مربوط به این کودکان توضیح داد: در مشهد ۳ مرکز مرتبط با کودکان کار و خیابان داریم؛ یک مرکز شناسایی و غربال، یک مرکز نگهداری با ظرفیت ۳۰ نفر و یک مرکز حمایتی آموزشی روزانه که خدمات روان درمانی و مددکاری به کودکان ارائه می‌دهد. مرکز نگهداری از کودکان با ظرفیت ۳۰ نفر، ویژه نگهداری ۲۱ روز و بیشتر است که بنا به گزارش مددکار و بررسی پرونده کودکار کار انجام می‌گیرد و جمعیت آن از عدد اعلامی تجاوز نخواهد کرد.

وی عنوان کرد: از مجموع عدد یاد شده شناسایی کودک کار و خیابان، تنها ۴۸ نفر از آنان دختر و مابقی پسر هستند. متاسفانه در میان کودکان اتباع، بسیاری از آنان مدارک شناسایی هویتی یا کارت آمایش سرزمین ندارند و همین سبب می‌شود تا نتوانیم خدمات مادی به آنان ارائه دهیم. اما خدمات مددکاری و امکان اجازه تحصیل براساس دستور معاون محترم دادستان در مدارس مهیا می‌باشد.

غفاری با اشاره به اماکن تجمع این کودکان تصریح کرد: عمده شناسایی‌های صورت گرفته توسط پلیس انجام می‌گیرد. این کودکان از چهارراه‌ها و پاتوق‌های انبار ضایعات شناسایی و جمع آوری می‌شوند. چهارراه‌ها و معابر پرترددی ماندد: خیام، فرامرز عباسی، معلم، آزادشهر، وکیل آباد، هاشمیه و هنرستان، مهم‌ترین اماکن شهری‌ای هستند که بیشترین آمار شناسایی کودکان کار را دارند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.