صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

میزان افزایش اجاره در پائیز ۱۴۰۱ | تب پاییزه اجاره مسکن

  • کد خبر: ۱۳۴۰۸۰
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۹
سرعت رشد ماهانه اجاره بهای مسکن با وجود عبور بازار اجاره از فصل اصلی نقل و انتقالات، رکورد زد.

موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ سرعت رشد ماهانه اجاره بهای مسکن باوجود عبور بازار اجاره از فصل اصلی نقل و انتقالات، رکورد زد. براساس گزارش مرکز آمار، میانگین مبلغ اجاره آپارتمان در شهر‌های کشور در ماه مهر امسال ۷درصد نسبت به شهریور افزایش پیدا کرده است. به طوری که این میزان رشد ماهانه دست کم از سال ۹۲ تاکنون که ارقام نوسان هزینه اجاره نشینی به ثبت رسیده، بی سابقه است. حتی سال گذشته که رشد سالانه اجاره بها رکورد تاریخی زد، تغییرات ماهانه ماه مهر زیر ۵درصد بود.

محمد سیف الدین، کارشناس بازار مسکن در گفتگو با شهرآرا درباره تحولات بازار اجاره مسکن گفت: بازار اجاره به طور مستقیم از قیمت مسکن و تورم عمومی جامعه پیروی می‌کند و البته ناهمگونی و تعادل نداشتن در بازار‌های مالی موازی نیز تأثیر گذار است.

به عنوان نمونه وقتی بازار سکه و یا ارز رشد می‌کند مالکان هم انتظار دارند به همان اندازه از مستغلات خود عایدی کسب کنند. از این رو تا زمانی که تورم بیشتر شود، اجاره بها هم به رشد خود ادامه می‌دهد. وی افزود: در مجموع هیچ راهی به جز کاهش تورم در کشور نمی‌تواند با گرانی اجاره بها مقابله کند و تا زمانی که تورم روند رو به رشدی داشته باشد، اجاره مسکن افزایش خواهد یافت.

وی درباره راهکار‌های ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار مسکن بیان کرد: تولید مسکن به صورت نظام اجاره داری حرفه ای، وضع مالیات سنگین برای مقابله با دلالان و سوداگران معافیت مالیاتی برای تولید مسکن، طرح تشویقی برای افزایش عرضه مسکن، حمایت دولت از سرمایه گذاران خارجی به منظور ورود فناوری جدید در ساخت صنعتی،  پرداخت تسهیلات در استطاعت و با پوشش مناسب از طریق بانک‌های عامل و کاهش نرخ خدمات شرکت‌هایی همچون شرکت‌های آب و فاضلاب و گاز از جمله راهکار‌های ایجاد تعادل در بازار اجاره مسکن در شهر‌های کشور است.

سیف الدین بیان کرد: بر اساس گزارش بانک مرکزی قیمت‌ها در بازار اجاره مسکن در کشور به حدود ۲.۵ برابر بیش از سقف مجاز افزایش پیدا کرده است به طوری که با توجه به آمار غیر رسمی از قیمت‌های پیشنهادی موجران و اجاره نامه‌های منعقد شده در مشهد، اجاره بها حدود حداقل ۳۵ درصد نسبت به پاییز سال گذشته افزایش پیدا کرده است که با توجه به عقب ماندگی بازار اجاره نسبت به مسکن احتمال رشد بیشتر آن در آینده نیز متصورخواهد بود.

تفاوت با دهه ۸۰ و ۹۰

صادق عابدزاده، کارشناس بازار مسکن هم در گفتگو با شهرآرا درباره رشد اجاره مسکن به شهرآرا گفت: در دهه ۸۰ و دهه ۹۰ بازار مسکن همیشه با یک فاصله زمانی نسبت به تحولات بازار‌های دیگر مانند طلا و ارز واکنش نشان می‌داد، اما اکنون زمان واکنش به این بازار‌ها کاهش پیدا کرده است و با سرعت بیشتری اثرات تغییر در سایر بازار‌ها را در مسکن مشاهده می‌کنیم. از این رو یکی از دلایل افزایش اجاره مسکن در ماه مهر را می‌توان به تحولات روی داده در سایر بازار‌ها نسبت داد.

وی دستوری کردن بازار را یکی دیگر از دلایل رشد قیمت اجاره بها بیان کرد و گفت: دولت تعیین کرده که قیمت اجاره در تهران ۲۵ درصد و در کلان شهر‌ها ۲۰ درصد افزایش یابد. همین مسئله سبب شده تا مالکانی که نگران مداخله دولت در بازار هستند، بیشتر از عرف بر میزان اجاره بیفزایند تا اگر سال بعد سیاست کنترل دستوری بازار اجاره ادامه پیدا کرد از هم اکنون بتوانند بخشی از مبلغ اجاره مسکن در سال آینده را جبران کرده باشند.

اگر دولت در بازار اجاره مسکن دخالت نمی‌کرد، میزان افزایش اجاره‌ها کمتر بود. عابدزاده با بیان اینکه تحولات بازار اجاره تابعی از تحولات بازار مسکن است، گفت: در اردیبهشت و خرداد امسال قیمت مسکن افزایش یافت و این مسئله سبب ایجاد رکود در خرید و فروش مسکن شد.

با توجه به اینکه تحولات بازار خرید و فروش با تأخیر وارد بازار اجاره می‌شود، اکنون رشد قیمت مسکن در بهار امسال خودش را دارد در بازار اجاره بها نشان می‌دهد. وی با بیان اینکه افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان نیز بر بازار مسکن تأثیر گذاشته است بیان کرد: تصویب و ابلاغ افزایش حقوق‌ها سبب شد تا برخی از مالکان بیشتر از عرف بر اجاره مسکن بیفزایند و همین مسئله تورم اجاره بها را افزایش داده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.