صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

قرار است اطلس سوادآموزی در خراسان‌رضوی و مشهد تهیه شود تا تمرکز بر نقاطی که کم‌سوادی یا بی‌سوادی در آن‌ها بیشتر است، افزایش یابد. اطلسی که به‌گفته معاون سوادآموزی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان برای نخستین‌بار در کشور، تهیه آن در خراسان‌رضوی مطرح شده و قرار است تا پایان پاییز به سرانجام برسد.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز، جالی خالی سواد چیزی نیست که به‌راحتی بتوان آن را پر کرد. اگر فردی خواندن، نوشتن و شمردن را نیاموخته باشد، حضور در جامعه و حتی انجام کار‌های روزمره برایش سخت می‌شود.

نهضت سوادآموزی، سازمانی بود که با هدف باسوادکردن شمار زیاد بی‌سوادان شروع‌به‌کار کرد و هنوز مشغول فعالیت است و در این سال‌ها دنیای تار کلمات را برای بی‌سوادان زیادی واضح کرده است. وبگاه سازمان نهضت سوادآموزی به‌صورت هوشمند و به تفکیک هر استان و شهری که مدنظرتان است، شمار افراد بی‌سواد و باسواد را مشخص می‌کند. طبق این نمودار، شمار افراد باسواد در مشهد ۲ میلیون‌و ۷۵۱ هزارو ۹۸۸ نفر است و آمار ۲۲۴ هزارو ۸۴۸ نفر نیز نشانگر شمار افراد بی‌سواد در این شهر است.

حالا معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی از تدوین اطلس سوادآموزی در استان خبر داد و اظهار کرد: راه‌اندازی این اطلس برای نخستین‌بار در کشور و در خراسان‌رضوی مطرح شده و براساس آن قرار است نقاطی که با بحران بی‌سوادی یا کم‌سوادی روبه‌رو هستند، شناسایی شوند و پس از آن برنامه‌های نهضت سوادآموزی بر آن نقاط متمرکز شود.

سیدجمال وزیری ادامه داد: برای تهیه این اطلس، نیازمند جمع‌آوری آمار از ثبت‌احوال، آموزش‌وپرورش، فرمانداری و... هستیم که امیدواریم تا پایان آذرماه، این اطلس در استان تهیه شود.

او همچنین درباره اطلس اتباع که به‌تازگی مطرح شده است، افزود: این موضوع جزو طرح‌های در دست اقدام است، اما هنوز بخش‌نامه‌ای ابلاغ نشده و قرار است در این اطلس مناطقی که بیشترین ورود و میزان آموزش اتباع را دارند، شناسایی شوند و اطلاعات به‌صورت یک نقشه تهیه شود.

وزیری درباره آموزش اتباع نیز بیان کرد: دسته‌ای از اتباع، دانش‌آموزانی هستند که مدرک تحصیلی دارند و سنشان نیز اجازه می‌دهد که در مدارس عادی نام‌نویسی شوند. اما در صورتی که سن آن‌ها با مقطع تحصیلی مدنظر هماهنگ نباشد، در نهضت سوادآموزی نام‌نویسی می‌شوند.

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان با اشاره به اینکه سه دوره در نهضت سوادآموزی داریم، گفت: دوره اول، «سوادآموزی» است که شامل مقطع اول تا سوم ابتدایی است. «انتقال» دومین دوره است که به پایه چهارم تا ششم مربوط است. دوره سوم نیز شامل «تحکیم» است که در حوزه بازآموزی است و البته این دوره برای اتباع نیست. ضمن اینکه ۲ هزارو ۲۲۰ آموزش‌دهنده فعال در استان برای نهضت سوادآموزی داریم که ۶۵۰ نفر از این تعداد در مشهد هستند.

او درباره آمار نام‌نویسی اتباع در نهضت سوادآموزی نیز گفت: هنوز اتباع درحال نام‌نویسی در نهضت هستند و سال تحصیلی آن‌ها از ابتدای آذرماه شروع می‌شود. اما پیش‌بینی‌ها و مجوز وزارت به استان نشان می‌دهد که امسال ۲ هزارو ۶۰۰ نفر در دوره سواد آموزی و ۷۵۰ نفر در دوره انتقال نام‌نویسی خواهند کرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.