توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است پایان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه | حدود ۳۷۰ هزار نفر به عنوان بازمانده مطلقه، مستمری دریافت می‌کنند راهکار جدید برای کاهش قاچاق کالا در کشور | تصویب بسته جامع برای پیشگیری از جرائم گمرکی برگزاری مرحله نهایی مسابقات ملی فناوری نانو در نیمه اول مهر ۱۴۰۴ ترمیم لایه اوزون ممکن است گرمای زمین را تشدید کند یک وکیل دادگستری: عفو زندانیان، جامعه را بازسازی می‌کند گزارشی از یکی از پایگاه‌های اورژانس مشهد به بهانه روز اورژانس | ۱۱۷ دقیقه از ۱۱۵ مشهد هلال‌احمر به ۴۰۰۰ مهاجر افغان حین خروج از دوغارون خدمات سلامت‌محور ارائه کرد اهدای اعضای نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) چگونه سیستم ایمنی بدن را در پاییز و زمستان تقویت کنیم؟ واکنش نماینده مجلس به ورود دود آتش هورالعظیم به اهواز: مسئولین اجرایی توان اجرا ندارند آمار ابتلا و فوتی‌های تب دنگی در ایران | چرا تخم پشه آئدس هم خطرناک است؟ مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: مدارس کانکسی در این استان جمع نشد | کمبود ۱۸ هزار معلم در سال تحصیلی جدید اعلام جمع‌آوری دو فرآورده غیرمجاز از بازار
سرخط خبرها

افزایش تعداد بی‌سوادان در حاشیه شهر مشهد

  • کد خبر: ۱۴۲۲۲۸
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
افزایش تعداد بی‌سوادان در حاشیه شهر مشهد
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از افزایش تعداد بی‌سوادان ساکن در حاشیه شهر مشهد خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید جمال وزیری با اشاره به سالروز تشکیل «نهضت سوادآموزی» در کشور اظهار کرد: خوشبختانه در سال جاری، نرخ باسوادی افراد سنین ۱۰ تا ۴۹ سال در خراسان رضوی به ۹۷/۹درصد رسیده است. این عدد در سال ۱۴۰۰ در حدود ۹۷/۱درصد بوده است و ما موفق به افزایش ۸دهم درصدی میزان باسوادی شده‌ایم.

وی ادامه داد: بیشترین مخاطبان سوادآموز ما را عشایر، ساکنان حاشیه شهر مشهد و مناطق روستایی تشکیل می‌دهند که توسط ۱۹۸۰ آموزش‌دهنده باسواد می‌شوند.

وزیری با اشاره به تعداد نفراتی که در سال جاری باید به جرگه باسوادان بپیوندند، گفت: براساس ابلاغ وزارت آموزش و پرورش، سهم سوادآموزی خراسان رضوی در سال تحصیلی جاری، ۲۷هزار و ۸۶۷ خواهد بود که تاکنون ثبت نام ۹۸۰۰ نفر محقق شده است.

وی درباره همکاران این معاونت و آخرین وضعیت استخدامی آنان توضیح داد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون، مجوز جذب آموزش‌دهنده نداشته‌ایم و از همان تاریخ با ۲۲۰۰ آموزش‌دهنده فعالیت خود را انجام داده‌ایم که در این مدت، ۶۰۰ نفر تبدیل وضعیت شده و به استخدام درآمده‌اند. همچنین تعداد ۵۷ نفر از این همکاران نیز خرید خدمت کرده‌اند، اما همچنان با ما همکاری می‌کنند و امیدواریم در آینده و در صورت وجود شرایط، تعداد بیشتری از این عزیزان تبدیل وضعیت شوند.

وزیری درباره چرایی افزایش نرخ بی‌سوادی در حاشیه شهر مشهد گفت: استان خراسان رضوی به‌ویژه مرکز آن، مهاجرپذیر است و ما از سایر استان‌ها نیز مخاطب داریم. همچنین اتباع نیز نقشی تعیین‌کننده در افزایش نرخ بی‌سوادی دارند؛ زیرا مهاجرت آنان به ایران و محروم‌بودن از تحصیل در سایه سیاست‌های طالبان، تقاضا برای سوادآموزی را افزایش داده است و بیشتر متقاضیان نیز در منطقه حاشیه شهر مشهد هستند.

وی ادامه داد: خراسان رضوی اکنون دومین میانگین سوادآموزی در کشور پس از خوزستان را دارد و در جذب اتباع سوادآموز، استان ما در رتبه نخست کشور قرار دارد. بنابراین و با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته است، انتظار داریم در سال ۱۴۰۲، نرخ باسوادی را به ۹۸/۵درصد برسانیم.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دوره‌های سوادآموزی از بی‌سوادی تا پایه ششم خواهد بود و اگر سوادآموز در سن استاندارد رفتن به مدرسه باشد، جذب مدرسه خواهد شد و اگر سن او بیشتر باشد، راهی مدارس بزرگ‌سالان می‌شود و مقاطع تحصیلی تا دیپلم را سپری خواهد کرد.

راه‌اندازی مدرسه برای سوادآموزان زندانی

وزیری با اشاره به این طرح گفت: مراکز سوادآموزی در زندان‌ها نیز برپا شده است و افراد زندانی می‌توانند تا مقطع دیپلم را بگذرانند و در صورت موفقیت در آموزش، از سوی اداره کل زندان‌ها، مشوق‌هایی برای این افراد در نظر گرفته خواهد شد.

طرح‌هایی کشوری با محوریت خراسان رضوی


معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی ضمن گرامیداشت سالروز تأسیس نهضت سوادآموزی با اشاره به برنامه‌های این اداره کل اظهار کرد: برای نخستین‌بار در کشور، طرح ملی «سواد‌های دوازده‌گانه» با محوریت خراسان رضوی ارائه و اجرا خواهد شد که شامل سواد رسانه، سواد عاطفی، مال، اداری، تربیتی و... خواهد بود. همچنین سند جامع سوادآموزی استان، اطلس سوادآموزی مناطق و شهرستان‌ها و باشگاه سوادیاران با محوریت ۴۷ اداره آموزش و پرورش در استان، از جمله اقدامات معاونت سوادآموزی در راستای ارتقای سواد و سوادآموزی در خراسان رضوی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->