صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نگاهی به آخرین وضعیت احیای واحدهای تولیدی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۸۷۶۲۸
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹
شهرآرا چند وعده مسئولان درباره فعالیت دوباره واحد‌های تولیدی راکد را پیگیری کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز نهضت احیای واحد‌های اقتصادی یکی از راهبرد‌های دولت سیزدهم است و در این زمینه نهاد‌های گوناگون دست به کار شدند تا با رفع موانع، واحد‌های صنعتی راکد را به چرخه تولید برگردانند. احیای واحد‌های راکد تولیدی از این نظر که‌ می‌تواند به موازات ایجاد ارزش افزوده، زمینه بازیابی فرصت‌های شغلی را فراهم کند، موردتوجه خاص دولت قرار گرفته است و بر این اساس، بنا بر گزارش رسمی رئیس جمهور، بیش از ۵ هزار واحد صنعتی و تولیدی کشور در دولت مردمی و در قالب نهضت احیای واحد‌های اقتصادی راکد و تعطیل به چرخه تولید بازگشته اند.

در راستای همین سیاست، ۲۴ مرداد امسال، محسن داوری، فرماندار مشهد، در جریان سفری یک روزه از چهار واحد تولیدی احیاشده در مشهد بازدید کرد و گزارش این بازدید در شهرآرا نیز منتشر شد. اکنون پس از ۵۳ روز به سراغ مدیران این کارگاه‌های تولیدی رفته ایم تا از چندوچون رسیدگی به مشکلاتی بپرسیم که در سفر فرماندار مشهد با او مطرح کردند.

چراغ اول
رسیدگی موردی برای یک معضل دائمی

برای یک شرکت بسته بندی موادغذایی با ظرفیت تولید اسمی بیش از ۱۸۰۰ تن در سال، شاید معضل کاغذبازی اداری مشکل کوچکی باشد، اما آن طور که مسعود میری، مدیرعامل این شرکت، به فرماندار مشهد گفته بود، روال کار اداری در صدور برخی مجوز‌ها گاهی آن قدر پیچیده است که واحد‌های تولیدی حتی اگر بتوانند از یک سازمان مجوز فعالیت کسب کنند، چندی بعد سازمان دیگری با فعالیتشان برخورد خواهد کرد.

این تولیدکننده پیش‌تر گفته بود که بنا بر تأییدیه سازمان غذاودارو برای بسته بندی برخی محصولات کشاورزی مانند قهوه یا استحصال محصولاتی مانند سرکه، مجوز‌های بهداشتی لازم را دریافت کرده، اما اداره کل محیط زیست به بهانه آسیب‌های زیست محیطی ناشی از پسماند‌های صنعتی، پروانه فعالیت کارخانه را باطل کرده است. در پاسخ به این گلایه هم محمد میری دیسفانی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد، وعده داده بود که مجوز لازم برای این واحد تولیدی از سازمان غذاودارو را به انضمام تأییدیه اداره کل محیط زیست استان دریافت کند.

اکنون پس از ۵۳ روز از آن بازدید، مدیرعامل این شرکت بسته بندی در گفتگو با شهرآرا از راه اندازی دوباره دستگاه‌های فراوری موادغذایی به استناد این مجوز خبر می‌دهد و‌ می‌گوید که آسیاب، میکسر و دستگاه‌های پشتیبان صنعتی به طور کامل به چرخه تولید بازگشته اند.

او‌ می‌افزاید: این مشکل با کمک مدیر جهاد کشاورزی شهرستان برطرف شده است، اما هم کارخانه ما و هم دیگرواحد‌های فراوری و بسته بندی همچنان از روند پرپیچ وخم دریافت مجوز برای گسترش خط تولید رنج می‌برند. مشکل برای فعالیت در حوزه قهوه و سرکه برطرف شد، اما اکنون که از ظرفیت خود برای رفع نیاز بازار به اقلام کنسروی آگاه هستیم، همچنان این چالش وجود دارد که دریافت مجوز از جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد و اداره کل محیط زیست با مقاومت متولیان امر روبه رو می‌شود.

چراغ دوم
روایت یک احیا

«تعیین ضرب الاجل ۱۰ روزه فرماندار مشهد به مدیر جهاد کشاورزی استان برای تعیین تکلیف یک واحد تولیدکننده ژلاتین در کمتر از یک هفته به انتقال دائم کارخانه به شهرک صنعتی، احیای خط تولید و به کارگیری دوباره هفتاد کارگر این واحد تولیدی منجر شد.» این جمله شاید مهم‌ترین خبری باشد که بتوان از سرانجام پیگیری وضعیت دومین مقصد بازدید فرماندار مشهد در بیست وچهارم مرداد مطرح کرد.
با این حال، میترا صابری، مدیر این کارخانه که در روز بازدید از سخت گیری سازمان غذاودارو و معطلی بیست وهفت روزه سند شرکتش به دلیل مرخصی یکی از کارمندان این سازمان گلایه داشت، هنوز هم مطالباتی دارد.

او به شهرآرا می‌گوید که پس از انتخاب به عنوان صادرکننده نمونه‌ای که محصولاتش را به یازده کشور جهان صادر می‌کند و تأمین کننده ۷۰ درصد نیاز بازار کشور به ژلاتین است، مسئولان سازمان غذاودارو در جریان بازدید چندساعته تشخیص دادند که زمین کارخانه کمتر از حدنصاب کارشناسی است و به همین بهانه خط تولید را متوقف کرده بودند، اما ضرب الاجل ۱۰ روزه فرماندار مشهد، روند تحمیل خسارت روزانه ۱۰ میلیاردتومانی به شرکت را متوقف کرد و پس از انتقال کارخانه به فاز چهارم شهرک صنعتی توس، این واحد تولیدی به مشتریان کلان مقیاس پودر ژلاتین نیز معرفی شده است.

با این حال، احیای کارخانه به اشتراک مناسب برق، آب و گاز نیاز دارد که هنوز از طرف شرکت شهرک‌های صنعتی به طور کامل تأمین نشده است و به همین دلیل، خط تولید این واحد احیاشده هم اکنون با نیمی از ظرفیت اصلی فعالیت می‌کند.

پیگیری شهرآرا از مسئولان شهرک صنعتی نشان می‌دهد که آن‌ها درصدد هستند تا بتوانند هرچه زودتر با مهیا کردن امکانات لازم تأمین اشتراک آب، برق و گاز این واحد تولیدی را فراهم کنند.

چراغ سوم
وساطت برای جلب رضایت دارایی

شاید بتوان وساطت موفقیت آمیز فرمانداری مشهد در پرونده اختلافات یک تولیدکننده با اداره کل دارایی استان را محوری‌ترین دستاورد بازدید یک روزه محسن داوری از این کارخانه تولید مربا، ترشی‎جات و شربت دانست؛ کارخانه‌ای که به دلیل مشکلات مالی و چالش در تأمین نقدینگی، چرخه تولید در آن در یک بازه زمانی چهارساله خاموش مانده بود، اما زمانی که مدیر این واحد تولیدی توانست بدهی بانک را تسویه کند، مطالبه ۸۰۰ میلیون تومانی اداره کل امور اقتصادی ودارایی استان به علت ناتوانی در تأمین تعهدات را هم در برابر خود دید و درخواست دنباله دار از طرف تولیدکننده و انکار پیوسته از طرف این سازمان، زنجیره ماجرا‌هایی را ساخت که تا مرداد امسال هم ادامه یافت و بدهی این شرکت به دارایی را به ۷ میلیارد تومان در سال جاری رسانده بود.

با این حال، فرماندار مشهد به این اختلاف پردامنه پایان داد و محسن داوری در بازدیدش تأکید کرده بود که باید تفاهمی میان دو طرف ایجاد شود تا در جریان احیای خط تولید، مطالبه اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان به صورت اقساطی از سود خالص کارخانه جبران شود. فائزه موسوی، مدیر این واحد تولیدی، در تشریح سرانجام این پیگیری‌ها به شهرآرا می‌گوید: این کارخانه با ظرفیت تولید کاملش می‌تواند سالانه چهارصد تن محصول تولید کند و بر این اساس، بنا بر ارزیابی ما، بدهی شرکت به دارایی تا پایان امسال تسویه خواهد شد.

چراغ چهارم
از پلمب تا صادرات

در سال ۱۳۹۸ و زمانی که بازرسان سازمان استاندارد، نمونه‎ای آلوده به رنگ غیرمجاز را در یک واحد صنعتی فراوری شیر و تولید محصولات لبنی شناسایی کردند، سرتاسر خط تولید پلمب شد و این درحالی است که برای خروج کامل همه رنگ‌های آلوده از چرخه تولید، به ادامه فعالیت کارخانه و امحای کامل محصولات زیر نظر سازمان استاندارد نیاز بود تا آخرین ذره از رنگ‌های آلوده از زنجیره خارج شود و با تزریق شیر سالم، فرایند تولید براساس نظر بازرسان در دستورکار قرار گیرد.

بر این اساس، فرزاد صفایی، مدیر این کارخانه که ظرفیت تولید سالانه بیش از ۲۲ هزار تن بستنی و دیگرفراورده‌های لبنی را دارد، در جریان بازدید فرماندار مشهد به او تأکید کرده بود که از زمان پلمب کارخانه، امکان اصلاح عملکرد و فرصت ارتقای خط از این واحد سلب شده و نیاز است سازمان استاندارد در این باره تجدیدنظر کند تا سرمایه عظیم ماشین آلات و تجهیزات پاستوریزاسیون به چرخه تولید بازگردد.

پس از وعده همکاری فرماندار مشهد، مدیر این واحد تولیدی به شهرآرا می‌گوید که با مشارکت بازرسان سازمان استاندارد، سازمان غذاودارو و با نظارت اداره جهاد کشاورزی شهرستان، ۵ هزار کیلوگرم شیر آلوده به رنگ‌های غیرمجاز در طول یک هفته از چرخه تولید این کارخانه خارج شده و با پرداخت خسارت ۸ میلیاردتومانی، فرایند تولید به حالت عادی بازگشته است.

او‌ می‌افزاید: هم اکنون در مرحله تأمین کامل نیاز بازار هستیم و پس از دهه آخر صفر امسال که بنا بر تأکید فرمانداری، محصولاتمان را متمرکز بر فروشگاه‌های عرضه محصولات لبنی در مشهد کردیم، هم اکنون مذاکراتی در جریان است تا ثمره تلاش بیش از دویست کارگر در این کارخانه راهی بازار کشور‌های همسایه شود.

امیررضا رجبی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی
احیای واحد‌های صنعتی راکد از اولویت‌های نماینده عالی دولت در استان بوده است و در سال گذشته موفق شدیم ۵۰درصد از این واحد‌ها را به عرصه تولید و فعالیت برگردانیم. در سال۱۴۰۰ درمجموع ۶۷۰واحد صنعتی راکد و نیمه‌فعال داشتیم. در سال۱۴۰۱ توانستیم این رقم را نصف کنیم و به ۳۷۳واحد برسانیم. همچنین در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به‌ترتیب ۱۱۳ و ۱۵۴ واحد راکد را دوباره راه‌اندازی کردیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.