به گزارش شهرآرانیوز دکتر حسین فرشیدی امروز در نشست خبری با خبرنگاران با موضوع بهبود تغذیه کودکان، گفت: مهمترین برنامهای که درگیر آن هستیم پویش ملی سلامت است، زیرا بخش مهمی از بیماریهای غیرواگیر وابسته به دیابت و فشارخون است و با کنترل این دو بیماری میتوان ریسک خطر ابتلا به بیماریهای ثانویه را کاهش داد.
وی با اشاره به اهمیت نقش تغذیه در جلوگیری از بیماریها، اظهار کرد: کنترل بیماریهای غیرواگیر از بروز از کار افتادگی ناشی از بیماری جلوگیری میکند.
فرشیدی گفت: در زمینه تغذیه، بحث عادت هم مطرح است مثلا خیلیها عادت دارند باید قبل از چشیدن غذا روی آن نمک بریزند که این موضوع باید اصلاح شود. فرهنگ تغذیه باید از سنین خیلی پایین شکل گیرد تا به سبک زندگی فرد تبدیل شود که در این زمینه لازم است با مادران و کودکان کار کنیم. در این راستا فاهمنامهای هم با ورزات آموزش و پرورش امضا کردیم تا فرهنگ تغذیه در مدارس هم اصلاح شود.
او درخصوص اجرای برنامه «ارتقای وضعیت تغذیه کودکان زیر ۵ سال»، توضیح داد: بودجه این برنامه در سال جاری بهبود خوبی یافت و اگر بتوانیم ثابت کنیم رژیم غذایی که درنظر گرفتیم تا چه حد مفید بوده میتوان بودجه برنامه را در سال آتی افزایش داد.
به گفته معاون وزارت بهداشت، امسال ۱.۵ همت برای طرح «ارتقای وضع تغذیه کودکان زیر ۵ سال» درنظر گرفته شد. در این برنامه کودکان پنج دهک نخست جامعه که نیاز به حمایت داشتند توسط کارشناسان تغذیه شناسایی شدند و اسامی آنها که شامل ۱۲۳ هزار و ۵۸۸ نفر بودند به وزارت رفاه داده شد. کارت مخصوص (کالابرگ الکترونیک) این افراد ماهی یک میلیون تومان شارژ میشود و میتوانند اقلام غذایی مدنظر ما را تهیه کنند تا مشکلات تغذیهای کودکان برطرف شود. تعداد ۱۸ هزار نفر هم در دهک ۶ و ۷ درنظر گرفته شدند که کارت آنها ماهانه ۶۰۰ هزارتومان شارژ میشود. در واقع به شکل متوسط سازمان برنامه و بودجه ماهانه ۱۲۲ میلیارد تومان برای این کار هزینه میکند.
وی افزود: باید تاثیر این اقدامات به صورت یک مطالعه عملیاتی نشان داده شود تا بتوان برای افزایش بودجه و گسترش طرح اقدامات بیشتری انجام داد.
منبع: ایسنا