دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

تمام تولید علم در کشور به ثروت، سرمایه و فناوری تبدیل نشده است

  • کد خبر: ۱۹۶۲۷۷
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
تمام تولید علم در کشور به ثروت، سرمایه و فناوری تبدیل نشده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: تمام تولید علم در کشور به ثروت و سرمایه و فناوری تبدیل نشده است و تلاش داریم که این امر در کشور محقق شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر یونس پناهی دوم آذرماه ۱۴۰۲ در جریان سفر به استان مرکزی و در حاشیه نشست با مجموعه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک در جمع خبرنگاران بیان کرد: تحقیقات را در سطح کشور با اهداف حل مسئله کنونی و آینده در حوزه سلامت دنبال می‌کنیم و تلاش داریم که تحقیقات به شکل مسئله محور و در راستای نیاز‌های کشور پیش برود.

وی به الزامات تحقق اهداف اشاره کرد و گفت: یکی از الزامات، مسئله نیروی انسانی است که باید دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، مراکز تحقیقاتی، پژوهشکده و مراکز رشد و فناوری را به سمت تحقیقات مسئله محور هدایت کنیم، همچنین در کنار نیروی انسانی باید توسعه زیرساخت‌ها رقم بخورد.

پناهی با بیان اینکه زیرساخت‌ها ابعاد مختلفی دارد و شامل تجهیزات سخت افزاری، نرم افزاری، برنامه و استفاده از علوم و فنون جدید همچون نرم افزار‌های هوش مصنوعی می‌شود، بر لزوم شناسایی تهدیدات در حوزه سلامت تاکید کرد و افزود: امروز در حوزه سلامت با تهدیداتی، چون بار بیماری مواجه هستیم. در حال حاضر بیماری‌های قلبی و عروقی، مغزی، سرطان ها، تنفسی، تروما و ... به مسئله جدی در کشور و جهان تبدیل شده اند و این موارد به عنوان مسائل مهم در قالب ماموریت برای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تعریف شده است. دانشگاه‌ها موظفند متناسب با بار بیماری استان خود، مسائل را مورد هدف قرار دهند و ریزفاکتور‌های عامل بیماری‌ها مانند فشار خون، چربی خون، عدم تحرک و چاقی و ... باید مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به مسئله جمعیت، بیان کرد: استان مرکزی یکی از استان‌های پیر همراه با رشد جمعیتی غیرقابل قبول قلمداد می‌شود و این موضوع به صورت ویژه مدنظر قرار گرفته است، همچنین مسائل مرتبط با اقلیم و وقوع پدیده هایی، چون ریزگردها، بی آبی و ... در دستور کار قرار گرفته است.

پناهی اضافه کرد: مسائل مربوط به روان و اختلالات روانی به ویژه پس از کرونا به صورت جدی در حال پیگیری است، باید مراقب سلامت روان خانواده و جامعه باشیم و یکی از تاکیدات وزارت بهداشت، سلامت خانواده است و به عنوان سیاست کلی رسیدگی و تحقیق در این حوزه به معاونت بهداشت و معاونت تحقیقات وزارتخانه سپرده شده است و باید جامعه‌ای دارای خانواده‌های سالم را در تحقیقات مورد بررسی قرار دهیم.

وی با اشاره به لزوم توجه به مسائل و بیماری‌های بومی هر استان، اظهار کرد: درخصوص همه مسائل و مشکلات مذکور، ماموریت ویژه به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور داده شده است و بودجه آن نیز اواخر سال گذشته تخصیص یافت. با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و شهر اراک، مشکلات ناشی از آلودگی محیط به عنوان مسئله برای دانشگاه علوم پزشکی اراک تعریف شده و بودجه آن نیز تخصیص یافته است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر مسئله مرجعیت علمی، گفت: جمعیت ایران یک درصد جمعیت دنیاست، اما دو درصد تولید علم دنیا مربوط به ایران است که عددی قابل قبول است و یک چهارم تولید علم خاورمیانه نیز متعلق به ایران است. تولید علم در واقع یک ابزار مهم برای رسیدن به مرجعیت علمی است.

وی افزود: امروزه در حوزه تولید علم در بخش سلامت، در منطقه رتبه‌های خوبی را در اختیار داریم و تلاش داریم ضمن حفظ این جایگاه، این رتبه را ارتقا دهیم. شتاب علم در حوزه سلامت ۸.۳۳ است که این عدد در مقایسه با شتاب علمی در حوزه‌های دیگر، عدد خوبی است، اما کافی نیست و به دنبال شتاب تولید علم در حوزه سلامت هستیم. مسلما برای این افزایش الزاماتی، چون تولید علم و فناوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیاز است.

پناهی لازمه مرجعیت علمی در جهان را توسعه ارتباطات بین المللی دانست و گفت: به صورت میانگین در حدود ۳۰ درصد تولید علم در کشور از طریق ارتباطات بین المللی است که این رقم قابل قبول نیست، البته در برخی از رشته‌ها مانند غدد این تولید علم به بیش از ۳۵ درصد می‌رسد، اما با توجه به اینکه این شاخص در برخی از کشور‌های منطقه به بیش از ۶۰ درصد می‌رسد، باید در ایران نیز این توسعه تعاملات با جدیت دنبال شود.

وی با اشاره به توجه به مسئله دیپلماسی علمی، گفت: باید دید ما به دانشجویان، دستیاران، اعضای هیات علمی و محققینی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، یک دید دیپلمات علمی باشد و بر این اساس آموزش ببینند و در مجامع بین المللی منافع علمی کشور مدنظر قرار گیرد و یافته‌های خود را به داخل کشور منتقل کنند.

پناهی با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان برای مجموعه وزارت بهداشت و معاوت تحقیقات و فناوری وزاتخانه بسیار اهمیت دارد، افزود: حتما باید در کنار رشد تولید علم به رشد تولید فناوری توجه داشته باشیم، رتبه فناوری ایران در بین ۱۲۰ کشور دنیا ۶۴ است، البته این جایگاه در سال ۲۰۱۴، رتبه ۱۲۰ بود که در طول سال‌های اخیر ارتقا داشته، اما کافی نیست.

وی اظهار کرد: تمام تولید علم در کشور به ثروت و سرمایه و فناوری تبدیل نشده است و تلاش داریم که این امر در کشور محقق شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک در حوزه پژوهش و تولید علم و فناوری وضعیت مناسبی دارد، البته هنوز جای کار بسیار است و باید این جایگاه را ارتقا ببخشیم چراکه این استان مهد مشاهیر و علماست، این استان علم پرور است و توانمندی پژوهشی بالایی دارد. قطعا پیگیر رفع مشکلات خواهیم بود و برای ارتقای این جایگاه بودجه‌ها را سه برابر می‌کنیم، چراکه بودجه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی قابل قبول نیست و باید حمایت‌های لازم را داشته باشیم.

در این نشست دکتر علیرضا امانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز بیان کرد: این خطه از طرفی استان مشاهیر و مفاخر کشور، از طرفی سومین استان پیر کشور است و از سوی دیگر اراک، یکی از شهر‌های آلوده کشور قلمداد می‌شود.

وی اظهار کرد: این استان چندین شرکت داروسازی دارد، اما یک شرکت مناسب پخش دارو ندارد، زیرساخت‌ها اصلاً مناسب نیست و یکی از مظلومترین استان‌های کشور علیرغم نزدیکی به پایتخت محسوب می‌شود و تاکنون یک طرح مسئله محور در حوزه آلودگی هوا و آب و ... نداشته است.

امانی با بیان اینکه پس از کرونا مسائل و مشکلات بسیاری گریبان استان را گرفت، افزود: در دولت سیزدهم حدود ۱۶۵ طرح تعریف شد که تا امروز بیش از ۴۰ طرح افتتاح شده است و برای دهه فجر بخش دیگری از پروژه‌ها بهره برداری می‌شود، همچنین ساخت بیمارستان زنان و زایمان با توجه به مسئله جوانی جمعیت در دستور کار قرار گرفت، همچنین روند ساخت بیمارستان ولیعصر تسریع شد و طی یک سال اخیر معادل ۵ سال گذشته تجهیزات وارد استان شده و پروژه‌ها نیز سر و سامان یافته است.

وی با تاکید بر اینکه مظلومیت دانشگاه علوم پزشکی اراک در حوزه مطالعات و تحقیقات قابل لمس است، تصریح کرد: امیدواریم که این سفر ثمرات خوبی برای معاونت در پی داشته باشد، قطعاً اقتدار کشور مشروط به تولید علم است و باید توسعه مطالعات و تحقیقات را پیگیری کنیم.

در این نشست روسای مراکز تحقیقات و محققین دانشگاه درخواست‌ها و نظرات خود را مطرح کردند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این سفر ضمن افتتاح کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اراک، از مراکز تحقیقاتی دانشگاه نیز بازدید کرد و عصر امروز با هیات رییسه دانشگاه نیز نشست خواهد داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->