به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از خانوادههای ایرانی رب خانگی را بیشتر از ربهای صنعتی مورد استفاده قرار میدهند. اما یکی از سوالهای رایج این است که ربهای خانگی را چگونه میتوان به مدت طولانی نگهداری کرد. یکی از روشهای نگهداری طولانی مدت ربهای خانگی فریز کردن است.
از آنجا که ربهای خانگی فاقد مواد نگهدارنده هستند بیشتر در معرض فساد و کپک زدگی قرار میگیرند. علاوه بر این تهیه رب خانگی کمی سخت است و اغلب خانمهای خانه دار رب را برای مصرف یکسال خود تهیه میکنند. به همین دلیل در این مطلب با روش فریز کردن رب که بهترین راه برای دوام طولانی مدت رب است آشنا میشویم.
روش فریز کردن رب مناسبتر است، زیرا کمتر مواد مغذی خود را از دست میدهد، همچنین میتوان به مدت طولانی از آن نگهداری کرد. البته قوطی یا شیشه رب برای قرار دادن در فریزر مناسب نیستند. برای فریز کردن رب، روشهای مختلفی وجود دارد.
۱. رب را میتوان داخل زیپ کیپ ریخته و با ضخامت یک سانتی متر پهن کرد. با این روش میتوانید در زمان دلخواه یک تکه از رب یخ زده را جدا کرده و استفاده کنید. همچنین میتوانید بعد از باز شدن انجماد رب، باقی مانده آن را درون یک ظرف ریخته و در یخچال قرار دهید.
۲. استفاده از ظرفهای شیشهای مقاوم روش دیگری برای قرار دادن رب در فریزر است. ویژگی مثبت استفاده از شیشه در این است که به مواد داخل خود واکنش نشان نمیدهد. البته وقتی از ظرف شیشهای استفاده میکنید نباید تمام فضای آن را پر کنید. زیرا ممکن است در اثر فشار ناشی از انجماد، شیشه بترکد. همچنین برای بستن درب آن از دربهای پلاستیکی یا فلزی ضد زنگ استفاده کنید، چرا که ممکن است دربهای فلزی در اثر رطوبت زنگ میزنند.
برای حفظ ماندگاری و طولانی مدت رب، هرگز قاشق خیس و یا چرب را وارد ظرف نکنید، زیرا موجب کپک زدن رب خانگی شما میشود.
هنگام استفاده از کیسه فریزر حتما مراقب باشید که کیسهها سالم باشند. زیرا در صورت وجود پارگی و یا سوراخی در کیسه فریزرها، آب رب خارج شده و کل فریزر شما را کثیف میکند.
قبل از پر کردن شیشه ها، آنها را تمیز شسته و خشک کنید.
برخی از خانمها مقداری روغن روی شیشههای میریزند تا مانع از ورود هوا به رب و در نتیجه کپک زدگی آن شوند.
ریختن مقداری روغن در زمان پخت رب، ماندگاری رب را بیشتر میکند.
منبع: همشهری