تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

عواملی که کاهش وزن را برای شما سخت‌تر می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۲۲۷۹
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
عواملی که کاهش وزن را برای شما سخت‌تر می‌کند
شرایطی مانند کم‌کاری تیروئید، افسردگی و دیابت می‌توانند باعث افزایش وزن شما شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر هریک از شرایط زیر را دارید کاهش وزن برای شما سخت‌تر می‌شود و یا وزن اضافه می‌کنید:

کم‌کاری تیروئید

اگر تیروئید شما، یک غده پروانه‌ای شکل کوچک در گردن، تولید هورمون‌های کافی را متوقف کند، ممکن است شروع به افزایش وزن کنید. این وضعیت همچنین می‌تواند مو‌های شما را نازک کند، پوست شما را خشک کند و باعث شود احساس سردی، خستگی، یبوست و حتی افسردگی کنید. یک آزمایش خون ساده می‌تواند پایین بودن سطح هورمون شما را تایید کند و هورمون‌های مصنوعی می‌توانند به شما کمک کنند احساس بهتری داشته باشید.

افسردگی

افزایش وزن و حتی چاقی از جمله عوارض فیزیکی احتمالی افسردگی است. افراد مبتلا به این اختلال خلقی اغلب سطوح بالاتری از "هورمون استرس" کورتیزول دارند که ممکن است باعث تجمع چربی در اطراف شکم شما شود. یا ممکن است وزن شما افزایش پیدا کند، زیرا احساس می‌کنید که نمی‌توانید درست غذا بخورید یا ورزش کنید. دارو‌های خاصی که برای درمان این بیماری استفاده می‌شوند نیز می‌توانند باعث افزایش وزن شوند.

اگر احساس افسردگی می‌کنید با پزشک یا درمانگر خود صحبت کنید.

بیخوابی

افرادی که کمتر از ۶ ساعت در شب می‌خوابند، چربی بدنشان بیشتر است. حدود ۸ ساعت خواب بهترین نقطه برای کاهش وزن است.

کمبود خواب می‌تواند باعث شود بدن شما هورمون‌های کورتیزول و انسولین بیش از حد تولید کند که می‌تواند باعث افزایش وزن شود. همچنین می‌تواند هورمون‌هایی را که سیگنال گرسنگی را نشان می‌دهند، از بین ببرد و شما را به هوس خوردن غذا، به‌ویژه آنهایی که مملو از چربی و شکر هستند، وادار کند.

یائسگی

استروژن کمتر در دوران یائسگی می‌تواند چربی بیشتری در اطراف شکم ایجاد کند. اما کمبود هورمون تنها دلیل آن نیست. گرگرفتگی، مشکلات خواب و بدخلقی که با پایان باروری زنان مرتبط است، ممکن است مانع تغذیه سالم و ورزش شود.

اگر در حال حاضر کم خوابی دارید و افسرده هستید، ممکن است به جای تهیه یک وعده غذایی مغذی، به سراغ خوردن یک آب نبات بروید که باعث افزایش وزن شما می‌شود. پزشک شما می‌تواند راه‌هایی را برای کمک به علائم شما پیشنهاد کند.

بیماری کوشینگ

معمولاً کورتیزول به حفظ فشار خون و قند خون شما در محدوده سالم کمک می‌کند. اما زمانی که غدد فوق کلیوی شما بیش از حد از این هورمون استرس تولید می‌کنند، می‌تواند چربی را به شکم و قاعده گردن شما اضافه کند.

ممکن است بیشتر کبود شوید و متوجه اندام‌های ضعیف‌تر، لاغرتر و صورت گرد بنفش شوید. پزشک شما سعی می‌کند علت را کشف کند و سپس آن را با جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی یا دارو‌هایی برای کاهش کورتیزول درمان کند.

نارسایی احتقانی قلب

زمانی است که قلب شما خون را به اندازه کافی قوی پمپاژ نمی‌کند. افزایش ناگهانی وزن - ۲-۳ پوند در روز یا بیش از ۵ پوند در هفته - می‌تواند به معنای بدتر شدن آن باشد. همچنین ممکن است پا‌ها و مچ پا‌ها ورم کرده، نبض سریع‌تر، تنفس سنگین، فشار خون بالا، از دست دادن حافظه و گیجی داشته باشید.

ممکن است بخواهید این علائم را دنبال کنید تا بتوانید تغییرات ناگهانی را به پزشک خود اطلاع دهید.

آپنه خواب

اگر خروپف می‌کنید یا در طول روز احساس خواب‌آلودگی می‌کنید، می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به این بیماری جدی باشد. راه هوایی شما بطور منظم تنفس را برای چند ثانیه در خواب قطع می‌کند. اضافه وزن یا چاقی یکی از دلایل آپنه خواب است، اما می‌تواند یک علامت نیز باشد.

این وضعیت می‌تواند احتمال ابتلا به مشکلات کبدی، نارسایی قلبی و فشار خون بالا را افزایش دهد. پزشک ممکن است دستگاه تنفس CPAP یا سایر روش‌های درمانی را به شما پیشنهاد کند.

سندرم متابولیک

این وضعیت گروهی از شرایط است که با هم اتفاق می‌افتد و شانس ابتلا به بیماری قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهد. فشار خون، قند خون، کلسترول و چربی بدن شما ممکن است در سطوح ناسالم باشد. ممکن است هیچ علامت واضحی وجود نداشته باشد به جز چربی‌های اضافی که در اطراف کمر شما جمع می‌شوند.

پزشک می‌تواند با تغییر در رژیم غذایی و ورزش و همچنین دارو و در موارد نادر جراحی کاهش وزن به شما کمک کند تا آن را مدیریت کنید.

دیابت

بسته به نوع آن، می‌توانید دیابت را با ترکیبی از رژیم غذایی، ورزش، انسولین و دارو درمان کنید. انسولین به بدن شما کمک می‌کند تا از انرژی استفاده کند، اما همچنین ذخیره انرژی را برای بدن آسان‌تر می‌کند که اغلب می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. به علاوه، ممکن است وسوسه شوید که برای جلوگیری از کاهش قند خون در برخی از درمان‌ها، بیشتر غذا بخورید. با پزشک خود در مورد اینکه چگونه رژیم غذایی، ورزش، انسولین و دارو را برای مدیریت وزن و دیابت خود به بهترین شکل متعادل کنید، صحبت کنید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->