صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مرگ ۷ مادر براثر سقط جنین طی سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۳۰۴۲۷
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۵
رئیس مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت با اشاره به مرگ ۷ مادر بر اثر سقط جنین عمدی در سال گذشته از ابلاغ بسته حفظ حیات جنین به مراکز بهداشتی و درمانی کشور خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، صابر جباری اظهار کرد: موضوع سقط عمدی جنین مخاطرات جدی برای سلامت جسمی و روانی مادران دارد و هم پیامد‌های منفی اجتماعی گسترده‌ای به همراه دارد.

وی افزود: طبق آمار سال گذشته، حدود ۷ مورد مرگ مادر به دلیل مسائل مرتبط با سقط عمدی جنین ثبت شده است. همچنین، سالانه تعداد زیادی از جنین‌هایی که امکان حیات دارند، بدون دفاع و بی‌پناه، صرفاً به دلیل تصمیم والدین جان خود را از دست می‌دهند بنابراین، هر برنامه‌ای که در راستای حفظ حیات جنین برگزار می‌شود، اهمیت ویژه‌ای دارد.

تدوین بسته خدمتی حفظ حیات جنین

وی ادامه داد: در این راستا بسته خدمت حفظ حیات جنین تدوین شده و در حال اجراست. این بسته راهنمایی گام‌به‌گام برای ارائه‌دهندگان خدمت، از جمله مراقبین سلامت، ماما‌ها و پزشکان، فراهم کرده است تا هنگام مواجهه با مادر یا خانواده‌ای که درخواست سقط دارند، بدانند چگونه باید رفتار کنند. این راهنما شامل جملات کلیدی‌ای است که باید ظرف سه دقیقه اولیه مطرح شود تا در مادر و پدر تردید ایجاد کرده و از تصمیم آنها برای سقط جلوگیری شود. در گام بعدی به شبهات مادران و پدران درباره حیات جنین‌شان پاسخ داده می‌شود و می‌توان به صورت مفصل‌تری نیز با آنها گفت‌و‌گو کرد.

جباری گفت: این بسته آموزشی عمدتاً توسط معاونت بهداشت تهیه شده، اما قابل استفاده برای تمام اعضای کادر درمان در مراکز بهداشتی و درمانی کشور است.

ابطال پروانه پزشکی در صورت مبادرت به سقط جنین

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت تصریح کرد: در مواردی که در مطب‌ها یا مراکز درمانی، پزشکان، داروفروشان، ماما‌ها یا دیگر اعضای کادر درمان مرتکب تخلف در زمینه انجام سقط جنین عمدی شوند، این موارد به قوه قضائیه ارجاع داده شده و حکم ابطال پروانه پزشکی برای آنها صادر می‌شود.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.