مرگ مشکوک زن جوان در یک ویلای اجاره‌ای در نزدیکی مشهد | مرد ۲۵ ساله دستگیر شد زورگیری‌ با چاقو از کودکان در مشهد | مقام انتظامی: خانواده‌ها مراقب باشند فتاح: با تأیید آموزش و پرورش، مدارس کانکسی را جمع می‌کنیم بخشنامه جدید تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیفی ابلاغ می‌شود دسر بخورید و لاغر شوید! ناصر قفلی، نیکوکار مدرسه‌ساز مشهدی، درگذشت (۳ خرداد ۱۴۰۴) ۲۷ هزار مترمربع برای کودکان نخبه و بی‌سرپرست | بهره‌برداری از فاز نخست بزرگ‌ترین پروژه استعدادیابی کودکان بد‌سرپرست کشور در مشهد وقتی خنده به قیمت تخریب هویت زن تمام می‌شود | تحلیلی بر بازنمایی زنانه در «جوکر» اسامی معرفی‌شدگان به مرحله مصاحبه آزمون دکتری اعلام شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) زلزله ۳.۷ ریشتری شهرستان نهبندان را لرزاند (۳ خرداد ۱۴۰۴) چند توصیه برای نجات از گرمازدگی درباره زردی نوزادان و راه‌های درمان آن | تولد با یک چالش زردرنگ معاون قوه‌قضائیه: تحریف نام خلیج‌فارس اقدامی خصمانه و تحقیرآمیز است امتحانات هماهنگ کشوری نهمی‌ها از فردا (۴ خرداد ۱۴۰۴) آغاز خواهد شد آغاز اجرای طرح تشدید برخورد با تخلفات ساکن در پایتخت از امروز (۳ خرداد ۱۴۰۴) یادی از مرحوم «احمد اقتداری»، پدر مطالعات خلیج فارس | میراث‌دار آب و خاک بازخوانی حکایت تلخ فروش دختران خراسانی در دوره قاجار، به بهانه انتشار سندی تازه‌یاب | چرا ما را به دشمن می‌فروشید؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۴) | رگبار پراکنده باران در برخی نقاط استان زمین‌لرزه‌ای ۴ ریشتری خوزستان را لرزاند (۳ خرداد ۱۴۰۴) آتش سوزی در خیابان قرنی تهران + فیلم و جزئیات (۳ خرداد ۱۴۰۴) هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر انتقال بیماری تب‌ خونریزی‌دهنده رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی: ایران در اجلاس ایفلا ۲۰۲۵ و اجلاس کتابخانه‌های جاده ابریشم شرکت می‌کند هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی با ترفند «وام فوری» مصدومیت ۶ دانش‌آموز در پی تصادف سرویس مدرسه در کرج (۳ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات ساخت مدارس مشارکتی در طرح نهضت ملی مسکن پروژه‌های نیمه تمام مدرسه‌سازی باید تا اول مهر ۱۴۰۴ تمام شوند درخواست کمک یک دزد از پلیس مشهد! ثبت‌نام کلاس اولی‌ها آغاز شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) انحراف اتوبوس حامل دانش‌آموزان در محور قزوین | وقوع حادثه برای ۲۰ نفر (۳ خرداد ۱۴۰۴) بیمار مرگ مغزی نیشابوری نجات‌بخش جان ۴ نفر شد (۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور

  • کد خبر: ۳۳۰۴۹۴
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: حدود ۳۰ سال گذشته فقط پنج درصد جمعیت کشور سالمند بود، اما در مدت چند سال اخیر متوجه شدیم که این رقم به ۱۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، ایرج خسرونیا با بیان اینکه جمعیت سالمندان کشور هر روز در حال افزایش است، افزود: بر اساس هرم سنی و جمعیتی باید قاعده هرم را جوانان زیر ۱۵ سال تشکیل دهند و راس هرم را افراد بالای ۶۵ سال که متاسفانه تناسب این هرم در حال برهم خوردن است.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار سال‌های گذشته در جهان از هر ۱۱ نفر یک نفر سالمند بود، اما در سال‌های اخیر به طور میانگین از هر ۶ نفر در دنیا یک نفر سالمند است.

خسرونیا ادامه داد: انتظار داریم هر ۱۰۰ سال یکبار جمعیت سالمندان جهان ۲ برابر شود، اما متاسفانه در ایران هر ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت سالمندان ۲ برابر می‌شود و اگر سیاستگذاری درستی در کشور انجام نشود با رشد انفجاری جمعیت سالمندان کشور، مشکلات متعددی نیز خواهیم داشت.

وی افزود: سالمندان به پزشک متخصص و امکانات درمانی اختصاصی همچنین مکان‌های ورزشی و تفریحی خاص خود نیاز دارند که روی کاغذ استاندار‌هایی برای آن نوشته و تدوین شده، اما در واقع چیزی بطور جدی و مشهود نمی‌بینیم.

خسرونیا گفت: جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به عنوان یک انجمن علمی بزرگ متشکل از متخصصان رشته‌های مختلف (بالغ بر ۹ رشته زیر گروه طب داخلی) سعی کرده تا امسال در سی و پنجمین کنگره علمی سالانه ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌های رازی به ابعاد مختلف طب سالمندی و تازه‌های امراض داخلی بپردازد و مطالب علمی و کاربردی برای همکاران ارائه کند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد کاهش استقبال برای گذراندن دوره‌های تخصص و فوق تخصص پزشکی هستیم که این مساله نه تنها در ایران بلکه در آمریکا و اروپا نیز مطرح است و بسیاری از ظرفیت‌های دوره‌های تخصص و فوق تخصص خالی از متقاضی مانده است.

خسرونیا گفت: "طب داخلی، مادر پزشکی" است و باید این رشته تقویت شود به همین خاطر در بسیاری از کشور‌های جهان پزشکان متخصص بیمارستانی یا در اصطلاح "هاسپیتالیست" تربیت می‌کنند که به نوعی یک متخصص جامع در بیمارستان محسوب می‌شود و تمام بخش‌های داخلی و تخصصی، آی. سی. یو، سی. سی. یو، آندوسکوپی و اسپیرومتری را تحت نظارت و مدیریت درمانی خود دارند.

وی افزود: این فرد (هاسپیتالیست) یک متخصص داخلی آموزش دیده است و در صورت تشخیص و ضرورت بیماران را به پزشکان فوق تخصص ارجاع می‌دهند، اما در دانشگاه‌های ایران رشته‌ای با این عنوان وجود ندارد و بهترین توصیه راه اندازی این رشته در دانشگاه‌های مادر است.

خسرونیا گفت: امیدواریم مسوولان توصیه من را مورد توجه قرار دهند تا با تقویت رشته داخلی و یا راه اندازی رشته "هاسپیتالیست" از سردرگمی بیماران و صرف هزینه‌های فراوان بابت تغییر پزشک معالج و رفتن به سراغ فوق تخصص‌های متنوع جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->