خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طراحی بسته ملی بازیابی روانی کودکان پس از جنگ ۱۲ روزه
سرخط خبرها

افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور

  • کد خبر: ۳۳۰۴۹۴
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: حدود ۳۰ سال گذشته فقط پنج درصد جمعیت کشور سالمند بود، اما در مدت چند سال اخیر متوجه شدیم که این رقم به ۱۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، ایرج خسرونیا با بیان اینکه جمعیت سالمندان کشور هر روز در حال افزایش است، افزود: بر اساس هرم سنی و جمعیتی باید قاعده هرم را جوانان زیر ۱۵ سال تشکیل دهند و راس هرم را افراد بالای ۶۵ سال که متاسفانه تناسب این هرم در حال برهم خوردن است.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار سال‌های گذشته در جهان از هر ۱۱ نفر یک نفر سالمند بود، اما در سال‌های اخیر به طور میانگین از هر ۶ نفر در دنیا یک نفر سالمند است.

خسرونیا ادامه داد: انتظار داریم هر ۱۰۰ سال یکبار جمعیت سالمندان جهان ۲ برابر شود، اما متاسفانه در ایران هر ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت سالمندان ۲ برابر می‌شود و اگر سیاستگذاری درستی در کشور انجام نشود با رشد انفجاری جمعیت سالمندان کشور، مشکلات متعددی نیز خواهیم داشت.

وی افزود: سالمندان به پزشک متخصص و امکانات درمانی اختصاصی همچنین مکان‌های ورزشی و تفریحی خاص خود نیاز دارند که روی کاغذ استاندار‌هایی برای آن نوشته و تدوین شده، اما در واقع چیزی بطور جدی و مشهود نمی‌بینیم.

خسرونیا گفت: جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به عنوان یک انجمن علمی بزرگ متشکل از متخصصان رشته‌های مختلف (بالغ بر ۹ رشته زیر گروه طب داخلی) سعی کرده تا امسال در سی و پنجمین کنگره علمی سالانه ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌های رازی به ابعاد مختلف طب سالمندی و تازه‌های امراض داخلی بپردازد و مطالب علمی و کاربردی برای همکاران ارائه کند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد کاهش استقبال برای گذراندن دوره‌های تخصص و فوق تخصص پزشکی هستیم که این مساله نه تنها در ایران بلکه در آمریکا و اروپا نیز مطرح است و بسیاری از ظرفیت‌های دوره‌های تخصص و فوق تخصص خالی از متقاضی مانده است.

خسرونیا گفت: "طب داخلی، مادر پزشکی" است و باید این رشته تقویت شود به همین خاطر در بسیاری از کشور‌های جهان پزشکان متخصص بیمارستانی یا در اصطلاح "هاسپیتالیست" تربیت می‌کنند که به نوعی یک متخصص جامع در بیمارستان محسوب می‌شود و تمام بخش‌های داخلی و تخصصی، آی. سی. یو، سی. سی. یو، آندوسکوپی و اسپیرومتری را تحت نظارت و مدیریت درمانی خود دارند.

وی افزود: این فرد (هاسپیتالیست) یک متخصص داخلی آموزش دیده است و در صورت تشخیص و ضرورت بیماران را به پزشکان فوق تخصص ارجاع می‌دهند، اما در دانشگاه‌های ایران رشته‌ای با این عنوان وجود ندارد و بهترین توصیه راه اندازی این رشته در دانشگاه‌های مادر است.

خسرونیا گفت: امیدواریم مسوولان توصیه من را مورد توجه قرار دهند تا با تقویت رشته داخلی و یا راه اندازی رشته "هاسپیتالیست" از سردرگمی بیماران و صرف هزینه‌های فراوان بابت تغییر پزشک معالج و رفتن به سراغ فوق تخصص‌های متنوع جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->