بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) درگیری کلان‌شهر تهران با پدیده گرد و غبار تا پایان تابستان ۱۴۰۴ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ تیر ۱۴۰۴) هشدار سازمان غذا و دارو درباره کالا‌های قاچاق و تقلبی کشف ۱۵ هزار قرص مخدر از یک خانه در تهران (۱۶ تیر ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی پیگیر دغدغه‌ها و مطالبات دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد وزارت گردشگری به دنبال ارزی شدن نرخ هتل‌ها در کشور آغاز موج برگشت زائران عتبات عالیات | تردد حدود ۱۲۹ هزار زائر از مرز مهران در ایام محرم اتصال دوباره ارتباط تلفنی به شرط پرداخت! دستگیری ۲ سارق نوجوان توسط مأموران گشت کلانتری سجاد مشهد | متهمان: دیگر نمی‌خواستیم فقیر باشیم ۴ تا ۲۸ میلیون تومان؛ هزینه عتبات عالیات در ایام محرم بیش از ۱۵ هزار نفر از حاجیان سرزمین وحی زیر پوشش مراقبت سندرومیک قرار گرفتند بیماران قلبی و سالمندان بیش از سایرین در معرض گرمازدگی هستند بیمارستان منتصریه از آمادگی کامل جهت اجرای طرح تابستانه برخوردار است آخرین وضعیت مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها تصادف رانندگی در بزرگراه آزادی و خیابان رسالت مشهد با یک کشته و ۲ مجروح (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کمبود این ویتامین‌ها سبب خشکی پوست صورت می‌شود با خواص درمانی شاه توت یا توت سیاه آشنا شوید پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و رعد و برق در تهران و ۷ استان دیگر واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور

  • کد خبر: ۳۳۰۴۹۴
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: حدود ۳۰ سال گذشته فقط پنج درصد جمعیت کشور سالمند بود، اما در مدت چند سال اخیر متوجه شدیم که این رقم به ۱۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، ایرج خسرونیا با بیان اینکه جمعیت سالمندان کشور هر روز در حال افزایش است، افزود: بر اساس هرم سنی و جمعیتی باید قاعده هرم را جوانان زیر ۱۵ سال تشکیل دهند و راس هرم را افراد بالای ۶۵ سال که متاسفانه تناسب این هرم در حال برهم خوردن است.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار سال‌های گذشته در جهان از هر ۱۱ نفر یک نفر سالمند بود، اما در سال‌های اخیر به طور میانگین از هر ۶ نفر در دنیا یک نفر سالمند است.

خسرونیا ادامه داد: انتظار داریم هر ۱۰۰ سال یکبار جمعیت سالمندان جهان ۲ برابر شود، اما متاسفانه در ایران هر ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت سالمندان ۲ برابر می‌شود و اگر سیاستگذاری درستی در کشور انجام نشود با رشد انفجاری جمعیت سالمندان کشور، مشکلات متعددی نیز خواهیم داشت.

وی افزود: سالمندان به پزشک متخصص و امکانات درمانی اختصاصی همچنین مکان‌های ورزشی و تفریحی خاص خود نیاز دارند که روی کاغذ استاندار‌هایی برای آن نوشته و تدوین شده، اما در واقع چیزی بطور جدی و مشهود نمی‌بینیم.

خسرونیا گفت: جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به عنوان یک انجمن علمی بزرگ متشکل از متخصصان رشته‌های مختلف (بالغ بر ۹ رشته زیر گروه طب داخلی) سعی کرده تا امسال در سی و پنجمین کنگره علمی سالانه ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌های رازی به ابعاد مختلف طب سالمندی و تازه‌های امراض داخلی بپردازد و مطالب علمی و کاربردی برای همکاران ارائه کند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد کاهش استقبال برای گذراندن دوره‌های تخصص و فوق تخصص پزشکی هستیم که این مساله نه تنها در ایران بلکه در آمریکا و اروپا نیز مطرح است و بسیاری از ظرفیت‌های دوره‌های تخصص و فوق تخصص خالی از متقاضی مانده است.

خسرونیا گفت: "طب داخلی، مادر پزشکی" است و باید این رشته تقویت شود به همین خاطر در بسیاری از کشور‌های جهان پزشکان متخصص بیمارستانی یا در اصطلاح "هاسپیتالیست" تربیت می‌کنند که به نوعی یک متخصص جامع در بیمارستان محسوب می‌شود و تمام بخش‌های داخلی و تخصصی، آی. سی. یو، سی. سی. یو، آندوسکوپی و اسپیرومتری را تحت نظارت و مدیریت درمانی خود دارند.

وی افزود: این فرد (هاسپیتالیست) یک متخصص داخلی آموزش دیده است و در صورت تشخیص و ضرورت بیماران را به پزشکان فوق تخصص ارجاع می‌دهند، اما در دانشگاه‌های ایران رشته‌ای با این عنوان وجود ندارد و بهترین توصیه راه اندازی این رشته در دانشگاه‌های مادر است.

خسرونیا گفت: امیدواریم مسوولان توصیه من را مورد توجه قرار دهند تا با تقویت رشته داخلی و یا راه اندازی رشته "هاسپیتالیست" از سردرگمی بیماران و صرف هزینه‌های فراوان بابت تغییر پزشک معالج و رفتن به سراغ فوق تخصص‌های متنوع جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->