به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا رئیسکرمی، اظهار کرد: دیدی که نسبت به جنین وجود دارد باید همان دیدگاهی باشد که افراد نسبت به نوزاد و فرزند زنده خود دارند و اگر این نگاه در جامعه ایجاد شود میتواند از شیءپنداری و سقط جنین جلوگیری کند.
وی افزود: براساس مطالعهای که در سال ۹۸ انجام شده سالانه حدود ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور رخ میدهد که یک معضل اساسی در نظام سلامت به شمار میرود، زیرا تبعات زیادی برای مادر به دنبال دارد و جمعیت زیادی از مادران را تهدید میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از بُعد ملی، مذهبی و سلامت موضوع سقط جنین یک فاجعه است و باید رویکردمان نسبت به این موضوع یک رویکرد علمی باشد.
کرمی اظهار کرد: موضوع قتل اولاد در دوران جاهلیت رواج داشته و اکنون نیز در قالب سقط جنین رواج پیدا کرده است، سقط جنین امروز در جهان در سایه عادیسازی فرهنگی و کمرنگ شدن ارزشها، رواج یافته است.
وی افزود: باید بدانیم که سقط جنین صرفاً ریشه در فقر ندارد و ریشه فرهنگی دارد، در برخی از کشورهای پرجمعیت، علیرغم فقر شدید، دچار نرخ پایین سقط و نرخ بالای ازدیاد جمعیت هستند. این نشان میدهد که عامل اصلی، فرهنگی و اعتقادی است.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که نباید تصور کنیم آغاز حیات از چهار ماهگی جنین است. حیات انسان از لحظه تشکیل نطفه آغاز میشود. این لحظه، بخشی از خلقت پیچیده و شگفتانگیز الهی است. خداوند این امکان را به والدین و بهویژه مادر داده تا بستری برای رشد یک انسان جدید فراهم شود در حالی که گاهی با نگاهی سطحی و سادهانگارانه، درباره حذف این حیات تصمیم گرفته میشود. متأسفانه بسیاری از این تصمیمها، به دلیل عدم حمایت عاطفی، روانی و معنوی از مادران، اتخاذ میشود. در این میان، نقش پدران بسیار مهم است. به جای آنکه تنها مادران را آموزش دهیم، باید پدران و پسران این سرزمین را تربیت کنیم تا در زمان ازدواج، مهمترین مسئولیت خود را یعنی فراهم کردن آرامش ذهنی و روحی برای همسر و خانواده بپذیرند.
منبع: تسنیم