صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ترویج فرهنگ «کمال گرایی» در تربیت فرزندان، دغدغه جدید والدین قبل فرزندآوری

  • کد خبر: ۳۴۶۰۲۶
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۲
یک مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه جوانی جمعیت گفت: ترویج فرهنگ «کمال گرایی» در تربیت فرزندان دغدغه جدید و تازه‌ای است که پیش از این وجود نداشته است. در این تفکر برای فرزند دار شدن باید همه شرایط زندگی از جمله وضعیت روحی و جسمی زوجین و موقعیت اجتماعی، اقتصادی و آموزشی خانواده در سطح خوب فراهم باشد تا بتوان به فرزنددار شدن فکر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه زهرا اسحاقی کوپایی با بیان اینکه بحث آموزش فرزندان نیز از جمله دغدغه‌های والد محور است، اظهار کرد: تبعیض‌های فاحش آموزشی و تحصیلی از جمله گره‌های ذهنی قوی و بسیار تاثیرگذار در حوزه جمعیت است که به اذعان بسیاری از زوجین به تنهایی می‌تواند آنها را از فکر بچه‌دار شدن بیرون بیاورد.

وی افزود: غفلت نهاد‌های فرهنگی از تاثیرات بسیار عمیق و موثر فضای مجازی که با هدف تضعیف ایران، کانون خانواده ایرانی را نشانه گرفته و با صرف هزینه‌های گزاف و تولید محتوا‌های رسانه‌ای، به طور هنرمندانه با سبک شمردن و تحقیر جایگاه مادری و مادرانه‌های بانوان ایرانی نظیر ایثار، گذشت، رسیدگی به فرزندان و مسوولیت پذیری اهداف پلید خود را دنبال می‌کند.

این پژوهشگر حوزه جوانی جمعیت ادامه داد: ترویج فرهنگ «کمال گرایی» در تربیت فرزندان دغدغه جدید و تازه‌ای است که پیش از این وجود نداشته است. در این تفکر برای فرزند دار شدن باید همه شرایط زندگی از جمله وضعیت روحی و جسمی زوجین و موقعیت اجتماعی، اقتصادی و آموزشی خانواده در سطح خوب فراهم باشد تا بتوان به فرزند دار شدن فکر کرد.

اسحاقی کوپایی یادآور شد: از طرفی بیشتر زوجین هم حتی در صورت برقراری این شرایط به یک فرزند اکتفا می‌کنند تا فرصت و شرایط کافی برای او فراهم باشد. زوجین، اما از این نکته غافل‌اند که رشد طبیعی و صحیح کودک زمانی اتفاق می‌افتد که او به عنوان یک موجود اجتماعی، بیشترین فرصت برای تعامل و ارتباط گیری با همسالان داشته باشد.

وی گفت: برخلاف آنچه به نظر می‌رسد عامل اقتصاد و شرایط مالی تنها یکی از دلایل پرهیز از فرزندآوری است. تنگنا‌های مالی در این واگویه‌ها عامل اول نیست بلکه تعدادی گره‌های ذهنی در حیطه‌های اجتماعی و فرهنگی هستند که تاثیرات بسیار عمیق‌تر و بیشتری بر مقوله فرزندآوری دارند.

این پژوهشگر حوزه جوانی جمعیت با اشاره به اینکه روایت‌های افراطی در باره مراقبت‌های دوران بارداری از جمله تاکید بر استراحت و ترک فعالیت‌های عادی روزمره و شغلی، انجام سونوگرافی‌های متعدد و غیر ضروری و غربالگری‌هایی که به اذعان پزشکان و متخصصان زنان و زایمان، نتایج کاملاً متقنی هم ندارد بیشتر باعث نگرانی و اضطراب مادر می‌شود، متذکر شد: این نگرانی‌های در حالی بیان می‌شود که بارداری و زایمان یک فرایند کاملا طبیعی است که از زمان خلقت بشر تاکنون وجود داشته و مخصوص انسان هم نیست و خداوند بر اساس علم و حکمت خود، تمام نیاز‌های مادر و جنین را فراهم نموده و مادر باردار با مقدار کمی مراقبت می‌تواند بدون توقف زندگی عادی، این دوره را به خوبی طی کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.