به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ناهید صاحبدل، رئیس بیمارستان تخصصی زنان امالبنین(س) مشهد، امروز، یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴، در نشست با خبرنگاران گفت: این بیمارستان با ۳۰ سال سابقه خدمت، یکی از مهمترین مراکز درمانی تخصصی زنان در شرق کشور محسوب میشود.
وی به ویژگیهای بیمارستان امالبنین(س) اشاره کرد و گفت: تنها بیمارستان تخصصی زنان در شرق ایران دارای ۱۳۶ تخت مصوب (۱۰۳ تخت فعال) و ۳۹۹ پرسنل مجرب است که اکثریت آنها را بانوان تشکیل میدهند. این بیمارستان پس از بیمارستان امامحسین(ع)، بیشترین آمار زایمان در خراسان رضوی را دارد.
دکتر صاحبدل در ادامه، به تاریخچه تأسیس این بیمارستان پرداخت و گفت: بیمارستان امالبنین(س) در سال ۱۳۵۶ به صورت یک درمانگاه خیریه آغازبهکار کرد و در سال ۱۳۸۴ با واگذاری به دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به بیمارستان دولتی تخصصی زنان ارتقا یافت. تجهیزات و پرسنل این بیمارستان از بیمارستان حضرت زینب(س) به این مرکز منتقل شدند.
طبق گفته رئیس بیمارستان، بخشهای تخصصی بیمارستان امالبنین(س) شامل زایشگاه (با سیستم LDR – زایمان، تولد و ریکاوری در یک اتاق)، NICU یا بخش مراقبتهای ویژه نوزادان با ۴۰ تخت (۲۴ تخت مراقبت ویژه و ۱۶ تخت نوزادان عادی)، بانک شیر مادر (از سال ۱۳۹۸، جزو ۱۲ بانک شیر فعال در کشور)، بخش جراحی زنان و زایمان، اورژانس مامایی و پاراکلینیکهای تخصصی (رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه و پاتولوژی) است.
دکتر صاحبدل درخصوص دستاوردهای بخش مراقبتهای ویژه نوزادان گفت: در این مرکز، نرخ بقای نوزادان زیر ۲۸ هفته، ۸۷ درصد (در مقایسه با میانگین کشوری ۵۰ درصد) و نرخ بقای نوزادان بالای ۲۸ هفته، ۹۹ درصد (در مقایسه با میانگین کشوری ۹۰ درصد) است.
دستگاه Total Body Cooling برای نوزادان کماکسیژن تنها در این بیمارستان در مشهد موجود است که طبق گفته دکتر صاحبدل، با پایینآوردن دمای بدن کودک، باعث بهبود حال نوزاد و پیشگیری از آسیبهایی مانند مشکلات مغزی میشود. این دستگاه تنها در بیمارستان امالبنین(س) موجود است و موارد حاد از بیمارستانهای دیگر به این مرکز اعزام میشوند.
دستگاه RetCam نیز از دیگر تجهیزات تخصصی در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان است که برای جلوگیری از آسیبهای چشمی نوزادان نارس استفاده میشود.
در ادامه این نشست، خبرنگاران به همراه رئیس بیمارستان، از بانک شیر مادر بازدید کردند. بانک شیر بیمارستان امالبنین(س) یکی از ۱۲ بانک شیر فعال در کشور است که شیر مازاد اهدایی مادران را در اختیار نوزادان زودرس قرار میدهد. به گفته دکتر صاحبدل، در این بانک، ۴۳۳ مادر اهداکننده مشارکت داشتهاند که جمعاً ۴ هزار و ۸۹۵ لیتر شیر اهدایی برای استفاده ۳ هزار و ۷۰۵ نوزاد اهدا کردهاند؛ موضوعی که باعث کاهش چشمگیر عفونتهای رودهای و مرگومیر نوزادان شده است.
نبود ICU مادران یکی از مهمترین چالشهای این بیمارستان است که باعث میشود درموارد اورژانسی، بیمار به بیمارستانهای دیگر منتقل شود.
توسعه فضای فیزیکی و افزایش ظرفیتها، از طرفی جذب مشارکتهای مردمی و خیرین از دیگر برنامههای این مرکز درمانی است و تاکنون ۳ میلیارد تومان کمک جذب شده است.
طبق آمار ارائهشده در این نشست، از ابتدای امسال، میانگین ماهانه بستری در این مرکز درمانی ۷۶۶ مورد بوده است. همچنین هر ماه، ۴۷۳ زایمان در این بیمارستان انجام شده که ۲۷۸ مورد طبیعی و ۱۹۵ مورد سزارین است. مراجعین اورژانس ۸۶۵ مورد در هر ماه بودند و ۲۸۷ نفر تحت عملهای جراحی قرار گرفتند.
بیمارستان امالبنین(س) با بهرهگیری از تجهیزات مدرن، مشارکت خیرین و رعایت استانداردهای بهداشتی، توانسته است خدمات بهتری ارائه دهد و نقش مهمی در سلامت مادران و نوزادان ایفا کند. این بیمارستان، به عنوان یک مرکز تخصصی زنان و زایمان، فاقد بخشهای اورژانس تخصصی مانند ICU است؛ بنابراین در صورت بروز مشکلات جدی، بیماران باید به مراکز دیگر ارجاع داده شوند.
برنامههایی برای تغییر مکان بیمارستان در نظر گرفته شده است؛ زیرا فضای فعلی محدود است و نیاز به توسعه دارد. در شرایط فعلی، ۳۵ پزشک به صورت تماموقت و پارهوقت در بیمارستان فعالیت میکنند که شاید با توجه به افزایش هزینهها و تعرفههای بیمارستانهای خصوصی و تمایل بیشتر بخشی از مردم به استفاده از امکانات دولتی، در آینده پاسخگوی نیاز مراجعان نباشند.