مرگ سریالی جویندگان گنج در غار ایوانکی | عشق به زیرخاکی بازهم قر بانی گرفت انتقال ۳۰ مصدوم و بیمار توسط اورژانس تهران از مرز مهران (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) یک کشته و ۳ مصدوم در واژگونی خودروی زائران اربعین در محور امیدیه - ماهشهر (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ۶.۱ ریشتری ترکیه را به لرزه درآورد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) کشف جسد پسربچه گمشده در رشت | مظنون پرونده دستگیر شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) مصدومیت ۱۳ نفر بر اثر واژگونی ون زائران اربعین (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ایذه خوزستان را لرزاند + جزئیات (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) نرخ جدید سرویس مدارس در سایت سازمان تاکسیرانی و شورای شهر مشهد موجود است | سامانه سپند شهریورماه ۱۴۰۴ فعال می‌شود تحصیل ۲۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی + فیلم زائران اربعین مراقب باشید دچار افت قند نشوید! مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی: مراتع و جنگل‌های استان در حال تبدیل‌شدن به بیابان هستند + فیلم کاهش ۴۲ درصدی ورودی سد‌های کشور | زنگ هشدار برای مدیریت منابع آب با مهار کردن این پروتئین در بدن هرگز پیر نمی‌شوید کشف ۴۰ میلیارد تومانی کالای قاچاق در تهران؛ از تجهیزات پزشکی تا نوشابه‌های انرژی‌زا ۶ خوراکی طبیعی برای بهبود مشکلات گوارشی در پیاده روی اربعین واژگونی خودرو، بیشترین عامل تصادفات زائران اربعین حسینی | سهم ثبت نام خراسان رضوی در سامانه سماح تا صبح امروز ۹ درصد است شناسایی ۲۷ مجرم و بررسی بیش از ۳۰۰۰ خودرو مشکوک در مرز شلمچه آسوده: ۶۰ درصد کمک مردم به کمیته امداد مربوط به ایتام و محسنین است وزیر بهداشت: در صورت جنگ، آماده‌ایم | حقوق دستیاران پزشکی ۳۰ درصد افزایش یافت قتل شوهر صیغه‌ای هنگام تهیه سالاد! کسب ۹ مدال جهانی توسط دانش‌آموزان مخترع ایرانی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور: مرمت آثار تاریخی نیاز به حمایت بخش خصوصی و خیرین دارد جان باختن ۳ سرنشین خودروی ۲۰۷ در تصادف رخ به رخ با کامیون در سمنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) چرا معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان واریز نمی‌شود؟ یک فوتی و ۲۶ مصدوم در پی حادثه رانندگی در پارس‌آباد اردبیل (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زائران اربعین فقط از مرز مهران تردد نکنند شبکه تجارت محتوای مستهجن در اینستاگرام و انفعال در نظارت | چرا پلیس امنیت اخلاقی چشمش را روی شبکه‌های ضدخانواده بسته است؟ مرگ مشکوک پیرزن تهرانی پس از مواجه با ۳ سارق نقاب‌دار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | آیا هوای مشهد گرم‌تر می‌شود؟
سرخط خبرها

بیمارستان ام‌البنین(س)، قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، ICU ندارد!

  • کد خبر: ۳۴۶۲۶۱
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
  • ۲
بیمارستان ام‌البنین(س)، قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، ICU ندارد!
بیمارستان تخصصی زنان و زایمان ام‌البنین(س) به‌عنوان قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، آی‌سی‌یو ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ناهید صاحبدل، رئیس بیمارستان تخصصی زنان‌ ام‌البنین(س) مشهد، امروز، یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴، در نشست با خبرنگاران گفت: این بیمارستان با ۳۰ سال سابقه خدمت، یکی از مهم‌ترین مراکز درمانی تخصصی زنان در شرق کشور محسوب می‌شود.

وی به ویژگی‌های بیمارستان‌ ام‌البنین(س) اشاره کرد و گفت: تنها بیمارستان تخصصی زنان در شرق ایران دارای ۱۳۶ تخت مصوب (۱۰۳ تخت فعال) و ۳۹۹ پرسنل مجرب است که اکثریت آن‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند. این بیمارستان پس از بیمارستان امام‌حسین(ع)، بیشترین آمار زایمان در خراسان رضوی را دارد.

تاریخچه تأسیس و توسعه

دکتر صاحبدل در ادامه، به تاریخچه تأسیس این بیمارستان پرداخت و گفت: بیمارستان‌ ام‌البنین(س) در سال ۱۳۵۶ به صورت یک درمانگاه خیریه آغازبه‌کار کرد و در سال ۱۳۸۴ با واگذاری به دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به بیمارستان دولتی تخصصی زنان ارتقا یافت. تجهیزات و پرسنل این بیمارستان از بیمارستان حضرت زینب(س) به این مرکز منتقل شدند.

طبق گفته رئیس بیمارستان، بخش‌های تخصصی بیمارستان‌ ام‌البنین(س) شامل زایشگاه (با سیستم LDR – زایمان، تولد و ریکاوری در یک اتاق)، NICU یا بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان با ۴۰ تخت (۲۴ تخت مراقبت ویژه و ۱۶ تخت نوزادان عادی)، بانک شیر مادر (از سال ۱۳۹۸، جزو ۱۲ بانک شیر فعال در کشور)، بخش جراحی زنان و زایمان، اورژانس مامایی و پاراکلینیک‌های تخصصی (رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه و پاتولوژی) است.

دستاورد‌های بخش مراقبت‌های نوزادان 

دکتر صاحبدل درخصوص دستاورد‌های بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان گفت: در این مرکز، نرخ بقای نوزادان زیر ۲۸ هفته، ۸۷ درصد (در مقایسه با میانگین کشوری ۵۰ درصد) و نرخ بقای نوزادان بالای ۲۸ هفته، ۹۹ درصد (در مقایسه با میانگین کشوری ۹۰ درصد) است.

دستگاه Total Body Cooling برای نوزادان کم‌اکسیژن تنها در این بیمارستان در مشهد موجود است که طبق گفته دکتر صاحبدل، با پایین‌آوردن دمای بدن کودک، باعث بهبود حال نوزاد و پیشگیری از آسیب‌هایی مانند مشکلات مغزی می‌شود. این دستگاه تنها در بیمارستان‌ ام‌البنین(س) موجود است و موارد حاد از بیمارستان‌های دیگر به این مرکز اعزام می‌شوند.

دستگاه RetCam نیز از دیگر تجهیزات تخصصی در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان است که برای جلوگیری از آسیب‌های چشمی نوزادان نارس استفاده می‌شود.

در ادامه این نشست، خبرنگاران به همراه رئیس بیمارستان، از بانک شیر مادر بازدید کردند. بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) یکی از ۱۲ بانک شیر فعال در کشور است که شیر مازاد اهدایی مادران را در اختیار نوزادان زودرس قرار می‌دهد. به گفته دکتر صاحبدل، در این بانک، ۴۳۳ مادر اهداکننده مشارکت داشته‌اند که جمعاً ۴ هزار و ۸۹۵ لیتر شیر اهدایی برای استفاده ۳ هزار و ۷۰۵ نوزاد اهدا کرده‌اند؛ موضوعی که باعث کاهش چشمگیر عفونت‌های روده‌ای و مرگ‌ومیر نوزادان شده است.

چالش‌ها و برنامه‌های آتی بیمارستان‌ ام‌البنین(س)

نبود ICU مادران یکی از مهم‌ترین چالش‌های این بیمارستان است که باعث می‌شود درموارد اورژانسی، بیمار به بیمارستان‌های دیگر منتقل شود.

توسعه فضای فیزیکی و افزایش ظرفیت‌ها، از طرفی جذب مشارکت‌های مردمی و خیرین از دیگر برنامه‌های این مرکز درمانی است و تاکنون ۳ میلیارد تومان کمک جذب شده است.

آمار عملکرد ماهانه بیمارستان‌ ام‌البنین(س) در سال ۱۴۰۴

طبق آمار ارائه‌شده در این نشست، از ابتدای امسال، میانگین ماهانه بستری در این مرکز درمانی ۷۶۶ مورد بوده است. همچنین هر ماه، ۴۷۳ زایمان در این بیمارستان انجام شده که ۲۷۸ مورد طبیعی و ۱۹۵ مورد سزارین است. مراجعین اورژانس ۸۶۵ مورد در هر ماه بودند و ۲۸۷ نفر تحت عمل‌های جراحی قرار گرفتند.

نتیجه‌گیری

بیمارستان‌ ام‌البنین(س) با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن، مشارکت خیرین و رعایت استاندارد‌های بهداشتی، توانسته است خدمات بهتری ارائه دهد و نقش مهمی در سلامت مادران و نوزادان ایفا کند. این بیمارستان، به عنوان یک مرکز تخصصی زنان و زایمان، فاقد بخش‌های اورژانس‌ تخصصی مانند ICU است؛ بنابراین در صورت بروز مشکلات جدی، بیماران باید به مراکز دیگر ارجاع داده شوند.

برنامه‌هایی برای تغییر مکان بیمارستان در نظر گرفته شده است؛ زیرا فضای فعلی محدود است و نیاز به توسعه دارد. در شرایط فعلی، ۳۵ پزشک به صورت تمام‌وقت و پاره‌وقت در بیمارستان فعالیت می‌کنند که شاید با توجه به افزایش هزینه‌ها و تعرفه‌های بیمارستان‌های خصوصی و تمایل بیشتر بخشی از مردم به استفاده از امکانات دولتی، در آینده پاسخگوی نیاز مراجعان نباشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Germany
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
0
0
با اینکه دولتیه اما واقعا بیمارستان خوبیه من دو تا بچه مو بیمارستان خصوصی به دنیا آوردم کلی هم خرج کردیم اما اندازه ای که در زایمان سومم توی ام البنین به خودم و بچه م رسیدگی شد، اینجوری نبود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
0
0
پرسنل مهربون و زحمتکش این بیمارستان رو هیچوقت فراموش نمیکنم برای زایمان خواهرم واقعا خوب بود خیلی خوب رسیدگی شد
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->