صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نشانه های تنبلی معده چیست؟

  • کد خبر: ۳۴۷۳۹۶
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
به گفته یک کارشناس تغذیه، در تنبلی معده، تخلیه معده به تأخیر می‌افتد و می‌تواند باعث احساس پری، تهوع، استفراغ، نفخ، کاهش اشتها و کاهش وزن شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود فیروزکوهی، می‌گوید: در تنبلی معده، تخلیه معده به تأخیر می‌افتد و می‌تواند باعث احساس پری، تهوع، استفراغ، نفخ، کاهش اشتها و کاهش وزن شود. هدف از اصلاح تغذیه در این بیماران، کاهش علائم گوارشی، پیشگیری از سوءتغذیه و کمک به تخلیه بهتر معده است.

تنبلی معده یا گاستروپارازی یا فلج شدن معده که به‌عنوان تاخیر در تخلیه معده نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن معده نمی‌تواند غذا را به روده کوچک برساند. در نتیجه غذا برای مدت طولانی‌تری در معده می‌ماند. همین موضوع باعث تهوع، استفراغ، نفخ، درد معده و سایر علائم این بیماری می‌شود.

افراد دچار این عارضه باید وعده‌های غذایی را در حجم کم و کوچک، اما به دفعات و مکرر استفاده کنند. یعنی به‌جای ۲-۳ وعده بزرگ، ۵-۶ وعده کوچک در روز مصرف شود. معده پر، تخلیه را کندتر می‌کند و علائم را تشدید می‌کند.

با توجه به اینکه چربی، روند تخلیه معده را کند می‌کند؛ این افراد باید غذا‌های چرب، سرخ‌شده و کره‌ای را محدود کنند. از گوشت‌های بدون چربی، لبنیات کم‌چرب و روغن‌های گیاهی در مقدار کم استفاده کنند.

فیبر زیاد به خصوص فیبر نامحلول مثل پوست میوه‌ها و سبوس، تخلیه معده را کندتر می‌کند. از سبزی‌های پخته و میوه‌های پخته و پوست‌گرفته استفاده شود. از مصرف سبوس، حبوبات کامل، مغز‌ها و دانه‌های درشت پرهیز شود. غذا‌های نرمی مانند سوپ، پوره، اسموتی، آش، فرنی، کمپوت، تخم‌مرغ آب‌پز و ماست صاف شده توصیه می‌شود. در موارد شدید، تغذیه مایع یا نیمه‌مایع کمک‌کننده است.

نوشیدن آب زیاد همراه غذا باعث پر شدن معده می‌شود. بهتر است مایعات، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل یا بعد از وعده غذا مصرف شوند. جویدن کامل غذا و آرام خوردن کمک به هضم بهتر و تخلیه راحت‌تر معده می‌کند. لقمه را حداقل ۱۴ بار بجوید.

اقدامات بعد از غذا

حداقل ۱-۲ ساعت بعد از غذا در حالت نشسته بمانید. دراز کشیدن باعث رفلاکس و اختلال تخلیه معده می‌شود. از مصرف غذا‌های نفاخ و تحریک‌کننده مانند حبوبات، نوشابه، نوشیدنی‌های گازدار، سبزی‌های نفاخ (کلم، گل‌کلم، پیاز، سیر) و نوشیدنی‌های کافئین‌دار بپرهیزید. در موارد شدید، پزشک ممکن است رژیم‌های مایع کامل، مکمل‌های غذایی یا در برخی موارد، تغذیه از طریق لوله را توصیه کند.

منبع: خبرآنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.