ثبت ۱۴۹ زلزله در کشور طی هفته گذشته (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | وقوع ۱۲ زمین‌لرزه در خراسان رضوی ترکیدگی لاستیک فوکر ۱۰۰ آسمان در فرودگاه مشهد| مسافران سالم پیاده شدند مسمومیت ۲۳ زن و ۳ مرد در یکی از هتل‌های مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) توسعه عدالت آموزشی با ساخت بیش از ۳۰۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی هشدار گسترش خشکسالی | از هر ۱۰ سد کشور یکی در آستانه خشک‌شدن است مشهد، پایتخت مسمومیت با مواد شوینده | روایت مرگ خاموش بر اثر سهل‌انگاری که در کمین همه ماست آلزایمر عملکرد عصبی-عروقی بافت چربی را مختل و ریسک دیابت و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد اول شدیم، تبریک! دو عامل پنهان در اختلال خواب و کاهش باروری زنان را بشناسید افراد پیش دیابتی شب‌ها این آجیل را بخورند تدوین بسته‌های آموزشی «از ایران دفاع می‌کنیم» برای همه مقاطع تحصیلی کشف ۶۳۲ کیلوگرم موادمخدر صنعتی و سنتی در خراسان رضوی (۱۷ آبان ۱۴۰۴) اولین قطار روسیه به ایران وارد شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) دیابت از کودکی تا سالمندی را تحت تأثیر قرار می‌دهد مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی: هیچ موردی از سویه جدید تب برفکی شناسایی نشده است با تغذیه درست از سکته مغزی جلوگیری کنید اعلام آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضائیه آیا آب تهران جیره‌بندی شده است؟ | وزیر نیرو: مجبوریم فشار آب را کم کنیم سهل‌انگاری رانندگان جاده‌ای در خراسان رضوی جان یک موتورسوار را گرفت | ۲۶ تصادف طی شبانه‌روز گذشته در جاده‌های استان (۱۷ آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۴) | از شدت سرمای هوا کاسته می‌شود شینا انصاری: حمله رژیم صهیونیستی به ایران می‌توانست یکی از بزرگ‌ترین فجایع زیست‌محیطی جهان باشد گلایه از تأخیر در پرداخت کارانه‌های کارکنان درمانی بیمارستان‌های مشهد زمان ‌ثبت‌نام وام‌های دانشجویی تعیین شد + جزئیات گسترش فعالیت پشه آئدس با بارش‌های پاییزی | هشدار گسترش تب دنگی در برخی مناطق کشور ورود کودکان به مدارس از ۵سالگی اجباری خواهد شد؟ زندان، پایان نقشه سرقت متهمان اخراجی از محل کار سابق اجرای طرح کشوری پایش مدارس غیردولتی برای حل مشکلات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: امیدواریم بتوانیم کنکور را حذف کنیم دفاع پلیس فتا از حیثیت دختر نوجوان | بازی مجازی نوجوان، برایش گران تمام شد
سرخط خبرها

چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟

  • کد خبر: ۳۴۷۳۵۸
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۱
چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟
در فضای مجازی ادعا شده که نتایج مطالعات نشان می‌دهد اگر نوشیدنی برای چند ساعت در فضای باز و در معرض اکسیژن بماند، باکتری‌ها و ترکیبات مضر در آن تشکیل می‌شود. اما آیا این موارد مطرح شده با واقعیت منطبق است و متخصصان هم با نتایج تحقیقات و آنچه در فضای مجازی مطرح می‌شود هم نظر هستند؟

به گزارش شهرآرانیوز، درباره صحت و سقم ادعای مطرح شده درباره ایجاد باکتری در نوشیدنی‌هایی که در فضای باز قرار می‌گیرند دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه توضیح می دهند:

چه نوشیدنی‌هایی در فضای باز خطرناک می‌شوند؟

دکتر منصور رضایی با بیان اینکه مسائلی نظیر اینکه اگر نوشیدنی در فضای باز و در معرض اکسیژن بماند، باکتری‌ها و ترکیبات مضر در آن تشکیل می‌شود بیشتر از مواردی است که در فضای مجازی مطرح می‌شود، گفت: زیاد نسبت به مطالبی که خیلی در فضای مجازی مطرح می‌شود، احساس خوبی ندارم. آنها ادله خودشان را دارند و با آسمان و ریسمان بافتن و افزودن مواردی از طب سنتی سعی در جذب کاربر و فالوور دارند. البته این مورد درباره نوشیدنی‌های حاوی خامه و شیر و آبمیوه‌هایی که تکه‌های میوه طبیعی در خود دارند صدق می‌کند. اما ادله علمی برای اینکه همه نوشیدنی‌ها در صورتی که فضای بیرون قرار گیرند، محل کشت میکروب‌ها و یروس‌ها می‌شوند وجود ندارد. یک زمانی درباره یک غذا مانند مرغ، تخم مرغ، شیر آبگوشت و خورش از من نظر می‌خواهید که می‌گویم بله در صورتی که این غذا‌ها برای مدت نسبتا طولانی در محیط بیرون نگهداری شوند محیط کشت میکروب و باکتری و انگل در آنها ایجاد می‌شود. یعنی همانطور که ما از تغذیه شیر سود می‌بریم، میکروب‌ها ریروس‌ها انگل‌ها و قارج‌ها هم سود می‌برند. در نتیجه محیط کشتی در آبگوشت یا خورش‌ها و گوشت‌ها و آبمیوه‌هایی که در فضای باز نگهداشته می‌شوند تشکیل می‌شود.

او در ارتباط با نوشیدنی‌ها توضیح داد: اینکه یک نوشیدنی مانند چای دم کرده برای چند ساعت بماند و محلی برای رشد میکروب‌ها و باکتری‌ها شود، چنین چیزی را تا به حال نشینیده و دیده و تجربه نکرده‌ام و به نظر نمی‌رسد ادله محکمی در این باره وجود داشته باشد و ترجیح می‌دهم در این باره سکوت کنم. در مورد آب معندی هم این مساله مطرح می‌شود که اگر در فضای بیرون نور مستقیم مدتی نسبتا طولانی به آن بخورد، پلیمر‌های پلاستیک بطری مونومر آزاد می‌کنند، مونومر‌ها می‌تواند یکی از فاکتور‌های خطر برای ایجاد سرطان باشد. اما نه اینکه من یک یا دو بار از این آب بخورم. این در صورتی تا حدی امکان پذیر است که فردی آب را دائم در فریزر قرار داده و از پلاستیک بطری آن مونومر آزاد شده و اگر فضای بیرون قرار گیرد مونومر‌های بیشتری آزاد می‌شود که این مونومر‌ها می‌توانند از دلایل تحریک سلول‌های سرطانی باشند. اما اگر آب در فضای باز بماند و باکتری و میکروب در آن جمع شود، من برای این فرضیه ادله‌ای ندارم.

این متخصص در ادامه توضیح داد:، اما آبگوشت، خورش، سوپ و غذا‌هایی که در میهمانی‌ها بعد از صرف غذا تا چند ساعت می‌گذارند در دمای بیرون بمانند محیط مناسبی برای کشت میکروب‌ها می‌شوند غذا‌هایی که در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه اتاق باقی بمانند بهترین محل برای تشکیل باکتری و میکروب‌ها خواهند یود. به چنین فضایی محیط کشت می‌گویند. من زیاد به این به این فرضیه که آب بطری در صورت قرار گرفتن در فضای بیرون می‌تواند محل تجمع باکتری‌ها و میکروب‌ها شود اعتقادی ندارم.

چکار کنیم؟

دکتر رضایی درباره راهکار‌های پیشگیری از تشکیل ازباکتری‌ها و میکزوب‌ها در خوراکی‌ها گفت: غذا‌ها باید در اولین زمان ممکن (یا به قول انگلیسی‌ها as soon as possible) بعد از خورده شدن ناهار یا شام بلافاصله سرد شوند (و نه آهسته) و آنها را در یخچال بگذاریم. اگر در فضای بیرون آبگوشت و خورش را نگهداریم بارمیکروبی آن بالا می‌رود و سیستم ایمنی بدن تا حدی می‌تواند این میکروب‌ها را تحمل کند، از آن حد که گذر کند آن میکروب، ویروس یا باکتری، انگل یا قارج بر بدن ما عارض می‌شود و می‌تواند بیماری‌های گوارشی هم به شکل حاد اسهال و به شکل بیماری‌های مزمن نظیر بیماری‌های کبدی ایجاد کند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->