علائم کم‌شنوایی در سالمندان | یک‌سوم افراد بالای ۶۵ سال، کم‌شنوایی دارند با بازگشت مالباخته از سفر، پلیس مشهد ۲ متهم جوان را به زندان فرستاد | دوستان ناباب همدیگر را لو دادند! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا اواسط هفته آینده  گزارش پرحاشیه درمورد تبعات قانون جوانی جمعیت | دادستانی تهران علیه یک رسانه اعلام جرم کرد ظرفیت بومی خراسان رضوی می‌تواند از فقر جلوگیری کند راهکار مدیریت آتش هورالعظیم و آلودگی شدید اهواز چیست؟ تدابیر حفظ سلامتی در فصل پاییز از نگاه طب ایرانی استانداردسازی مدارس، اولویت برنامه رفع محرومیت آموزشی | تبدیل روش‌های آموزش منفعل به روش‌های خلاقانه در سال ۱۴۰۴ پلمب ۲۰ واحد دندان‌پزشکی متخلف در مشهد | انجام ۱۶۲ مورد بازدید در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ زنگ کلاس «امید زندگی» در بیمارستان کودکان اکبر مشهد نواخته شد (۹ مهر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد طرح ورود کودکان به مدارس از ۵ سالگی | مزایا و معایب این طرح چیست؟ آیا هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تا آخر مهرماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: پس از فعال‌شدن مکانیسم ماشه، با محتکران و اخلالگران، قاطعانه‌تر برخورد می‌شود ۲۵ سال دیگر، یک‌سوم جمعیت ایران سالمند هستند | روایتی از یک بحران جمعیتی که در آستانه آن هستیم تایوان، میزبان سومین دوره المپیاد بین‌المللی نانو | نتایج نهایی رقابت طی هفته آینده اعلام می‌شود ۱۶ هزار دُز واکسن آنفلوانزا برای ایثارگران خراسان رضوی تأمین شد (۹ مهر ۱۴۰۴) تراژدی مرگ سلول‌های مغزی | نگاهی به آلزایمر از دیدگاه دو مکتب پزشکی مدرن و طب ایرانی علائم افسردگی فصلی را بشناسید | راهی مؤثر برای پیشگیری از افسردگی پاییزی غربالگری قد و وزن دانش‌آموزان ۴ پایه تحصیلی | اثرگذاری برنامه شیرمدرسه در کاهش کوتاه‌قدی تغییرات اقلیمی می‌تواند باعث افزایش مصرف قند شود جزئیات یک تفاهم‌نامه معیشتی ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد | وام ویژه خرید اقساطی تا سقف ۱۵۰ میلیون فیش حقوقی شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ طعم تلخ یک عادت تازه | روایتی از فرصت‌ها و چالش‌های افزایش مصرف قهوه در ایران اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته
سرخط خبرها

شیرین‌کننده‌ها ممکن است باعث بلوغ زودرس شوند

  • کد خبر: ۳۴۸۱۹۲
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
شیرین‌کننده‌ها ممکن است باعث بلوغ زودرس شوند
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است خطر بلوغ زودرس در کودکان را افزایش دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که شکر، شیرین کننده‌های مصنوعی آسپارتام، سوکرالوز و گلیسیریزین (ریشه شیرین بیان) همگی به طور قابل توجهی با افزایش خطر بلوغ زودرس، به ویژه در کودکانی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند، مرتبط هستند.

علاوه بر این، محققان دریافتند که هرچه کودکان بیشتر از این شیرین‌کننده‌ها مصرف کنند، خطر بلوغ زودرس آنها بیشتر می‌شود.

دکتر «یانگ-چینگ چن»، استاد پزشکی خانواده در بیمارستان وان فانگ دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، در یک بیانیه خبری گفت: «این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که عادات غذایی مدرن- به ویژه مصرف شیرین‌کننده‌ها- را با عوامل ژنتیکی و رشد بلوغ زودرس در یک گروه بزرگ و واقعی مرتبط می‌کند.»

در تحقیقات قبلی، چن دریافته بود که برخی شیرین‌کننده‌ها می‌توانند به طور مستقیم بر هورمون‌ها و باکتری‌های روده مرتبط با بلوغ زودرس تأثیر بگذارند.

برای مثال، مطالعه قبلی چن نشان داد که شیرین‌کننده مصنوعی آسه‌سولفام پتاسیم (Ace-K) باعث آزاد شدن هورمون‌های مرتبط با بلوغ می‌شود و گلیسیریزین تعادل باکتری‌های روده را تغییر می‌دهد و بر ژن‌های دخیل در بلوغ تأثیر می‌گذارد.

چن گفت: «این نشان می‌دهد که آنچه کودکان می‌خورند و می‌نوشند، به ویژه محصولاتی که حاوی شیرین‌کننده هستند، ممکن است تأثیر شگفت‌انگیز و قدرتمندی بر رشد آنها داشته باشد.»

برای این مطالعه جدید، محققان داده‌های بیش از ۱۴۰۰ نوجوان در تایوان را تجزیه و تحلیل کردند که ۴۸۱ نفر از آنها نوعی بلوغ زودرس را تجربه کردند.

طبق گفته کلینیک کلیولند، بلوغ معمولاً بین ۸ تا ۱۳ سالگی برای دختران و ۹ تا ۱۴ سالگی برای پسران شروع می‌شود.

کلینیک کلیولند می‌گوید، بلوغ زودرس مرکزی زمانی رخ می‌دهد که مغز کودک هورمون آزادکننده گنادوتروپین را خیلی زود آزاد می‌کند و باعث می‌شود اندام تولیدمثل شروع به تولید هورمون‌های جنسی کنند.

کودکانی که بلوغ زودرس دارند ممکن است در ابتدا سریع رشد کنند، اما زودتر از حد معمول متوقف می‌شوند و باعث می‌شوند که آنها بزرگسالانی کوتاه‌تر از حد متوسط باشند. در درازمدت، آنها ممکن است در معرض خطر بیشتر بیماری‌های قلبی، برخی سرطان‌ها و دیابت نوع ۲ باشند.

محققان از پرسشنامه‌ها و نمونه‌های ادرار برای ارزیابی میزان مصرف شیرین‌کننده‌های نوجوانان استفاده کردند و با استفاده از یک پنل از ۱۹ ژن مرتبط با بلوغ زودرس مرکزی، استعداد ژنتیکی آنها را آزمایش کردند.

محققان دریافتند که نه تنها شیرین‌کننده‌های خاصی با بلوغ زودرس مرتبط بودند، بلکه پسران و دختران به انواع مختلف شیرین‌کننده‌ها واکنش نشان دادند.

نتایج نشان می‌دهد که سوکرالوز خطر بلوغ زودرس را در پسران افزایش می‌دهد، در حالی که گلیسیریزین، سوکرالوز و قند‌های افزوده خطر را در دختران افزایش می‌دهند.

چن گفت: «این نتایج، تفاوت‌های جنسیتی در نحوه تأثیر شیرین‌کننده‌ها بر پسران و دختران را برجسته می‌کند و لایه مهمی به درک ما از خطرات سلامتی فردی اضافه می‌کند.»

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->