نوشابه خطر ابتلا به کبد چرب را ۴ برابر افزایش می‌دهد شهادت مامور پلیس در یک مزرعه کشت خشخاش در خوزستان (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) آیا خبر عفو تتلو صحت دارد؟ | واکنش وکیل امیرحسین مقصودلو به شایعات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) «مشهد مهربان» امسال در خدمت دانش‌آموزان محروم خراسان رضوی شکایت از باغ‌وحش ارم پس از تلف‌شدن توله شیر امیرعلی اکبری (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک فوق‌سنگین در جاده چالوس | محورهای فیروزکوه، هراز و آزادراه قزوین - رشت را انتخاب کنید (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) زلزلۀ نسبتا شدید حوالی بندر چارک هرمزگان و جزیره کیش را لرزاند + جرئیات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی مطرح کرد: مشهد درگیر فرونشست | تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های حیاتی زباله، مهم‌ترین معضل زیست محیطی طرقبه و شاندیز تلاش حداکثری وزارت آموزش و پرورش ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل تأکید وزارت آموزش و پرورش بر حذف نگاه تجاری در مدارس غیردولتی هشدار مرکز اطلاعات مالی به موسسات خیریه | خیریه‌ها ممکن است در معرض فساد قرار گیرند پلیس فتا هشدار داد: کلاهبرداری با نام سود سهام عدالت تعیین وضعیت استخدام حدود ۲۰ معلم نهضتی و پیش دبستانی تا هفته آینده (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اعتراض جمعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان به مصوبه سقف سنی پذیرش دانشجومعلمان گلایه مندی مردم مشهد از نحوه پاسخ گویی سامانه ۱۲۲ | انتظار پشت خط آبفا کلیاتی در مورد انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان ۱ تا ۲ ساله اهواز همچنان غرق در دود ناشی از آتش‌سوزی هوالعظیم | مسئولان اقدام مؤثری نکردند نوید بارش‌های نرمال پاییزی برای چند استان توله شیر امیر علی‌اکبری در باغ وحش پارک ارم تلف شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | واکنش علی‌اکبری به خبر چه بود؟ حکم قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد تأیید شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) بعد از ورزش باید دوش گرم بگیریم یا دوش سرد؟ نظارت‎های دقیق‌تر بر کارخانه‌های تولیدکننده لوازم آرایشی بطری‌های نوشیدنی در آزمون بهداشت مردود شدند استرداد کلاهبردار ۳۵۰ میلیاردی به کشور فراسالمندی در انتظار کشور | یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را شاخص‌های اساسی جمعیت‌شناسی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | کاهش دما از ابتدای هفته آینده
سرخط خبرها

شیرین‌کننده‌ها ممکن است باعث بلوغ زودرس شوند

  • کد خبر: ۳۴۸۱۹۲
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۸
شیرین‌کننده‌ها ممکن است باعث بلوغ زودرس شوند
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است خطر بلوغ زودرس در کودکان را افزایش دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که شکر، شیرین کننده‌های مصنوعی آسپارتام، سوکرالوز و گلیسیریزین (ریشه شیرین بیان) همگی به طور قابل توجهی با افزایش خطر بلوغ زودرس، به ویژه در کودکانی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند، مرتبط هستند.

علاوه بر این، محققان دریافتند که هرچه کودکان بیشتر از این شیرین‌کننده‌ها مصرف کنند، خطر بلوغ زودرس آنها بیشتر می‌شود.

دکتر «یانگ-چینگ چن»، استاد پزشکی خانواده در بیمارستان وان فانگ دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، در یک بیانیه خبری گفت: «این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که عادات غذایی مدرن- به ویژه مصرف شیرین‌کننده‌ها- را با عوامل ژنتیکی و رشد بلوغ زودرس در یک گروه بزرگ و واقعی مرتبط می‌کند.»

در تحقیقات قبلی، چن دریافته بود که برخی شیرین‌کننده‌ها می‌توانند به طور مستقیم بر هورمون‌ها و باکتری‌های روده مرتبط با بلوغ زودرس تأثیر بگذارند.

برای مثال، مطالعه قبلی چن نشان داد که شیرین‌کننده مصنوعی آسه‌سولفام پتاسیم (Ace-K) باعث آزاد شدن هورمون‌های مرتبط با بلوغ می‌شود و گلیسیریزین تعادل باکتری‌های روده را تغییر می‌دهد و بر ژن‌های دخیل در بلوغ تأثیر می‌گذارد.

چن گفت: «این نشان می‌دهد که آنچه کودکان می‌خورند و می‌نوشند، به ویژه محصولاتی که حاوی شیرین‌کننده هستند، ممکن است تأثیر شگفت‌انگیز و قدرتمندی بر رشد آنها داشته باشد.»

برای این مطالعه جدید، محققان داده‌های بیش از ۱۴۰۰ نوجوان در تایوان را تجزیه و تحلیل کردند که ۴۸۱ نفر از آنها نوعی بلوغ زودرس را تجربه کردند.

طبق گفته کلینیک کلیولند، بلوغ معمولاً بین ۸ تا ۱۳ سالگی برای دختران و ۹ تا ۱۴ سالگی برای پسران شروع می‌شود.

کلینیک کلیولند می‌گوید، بلوغ زودرس مرکزی زمانی رخ می‌دهد که مغز کودک هورمون آزادکننده گنادوتروپین را خیلی زود آزاد می‌کند و باعث می‌شود اندام تولیدمثل شروع به تولید هورمون‌های جنسی کنند.

کودکانی که بلوغ زودرس دارند ممکن است در ابتدا سریع رشد کنند، اما زودتر از حد معمول متوقف می‌شوند و باعث می‌شوند که آنها بزرگسالانی کوتاه‌تر از حد متوسط باشند. در درازمدت، آنها ممکن است در معرض خطر بیشتر بیماری‌های قلبی، برخی سرطان‌ها و دیابت نوع ۲ باشند.

محققان از پرسشنامه‌ها و نمونه‌های ادرار برای ارزیابی میزان مصرف شیرین‌کننده‌های نوجوانان استفاده کردند و با استفاده از یک پنل از ۱۹ ژن مرتبط با بلوغ زودرس مرکزی، استعداد ژنتیکی آنها را آزمایش کردند.

محققان دریافتند که نه تنها شیرین‌کننده‌های خاصی با بلوغ زودرس مرتبط بودند، بلکه پسران و دختران به انواع مختلف شیرین‌کننده‌ها واکنش نشان دادند.

نتایج نشان می‌دهد که سوکرالوز خطر بلوغ زودرس را در پسران افزایش می‌دهد، در حالی که گلیسیریزین، سوکرالوز و قند‌های افزوده خطر را در دختران افزایش می‌دهند.

چن گفت: «این نتایج، تفاوت‌های جنسیتی در نحوه تأثیر شیرین‌کننده‌ها بر پسران و دختران را برجسته می‌کند و لایه مهمی به درک ما از خطرات سلامتی فردی اضافه می‌کند.»

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->