صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چرا مشهد در وضعیت قرمز قرار گرفت؟

  • کد خبر: ۳۶۱۴۹
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۴
  • ۲
معاون استاندار: برخورد ساده‌انگارانه از عوامل مهم افزایش ۳۰۰ درصدی مبتلایان در استان خراسان رضوی است
بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ کرونا این روز‌ها حسابی حالمان را گرفته است. یادمان هست هفته‌های اولی که کووید ۱۹ ناخوانده خودش را به ایران رسانده بود، خیلی‌ها می‌گفتند قبل از موج دوم شیوع این بیماری در پاییز ۹۹، تابستان تقریبا آرامی را سپری خواهیم کرد و این ویروس اندکی از تک و تا خواهد افتاد، اما این‌گونه نشد. کرونای این روز‌ها اگر قدرتمندتر از روز‌های نخستینی که شناختیمش نباشد، بدون شک با همان قدرت و قوت با نسل ما به ستیز برخاسته است. گواه این حرف هم همین آمار وحشتناکی است که سخن‌گوی وزارت بهداشت هر روز ظهر ارائه می‌دهد.

سیماسادات لاری دیروز هم سفیر خبر‌های نه‌چندان خوشایند کرونایی شد و از ابتلای ۲۳۳۳ نفر دیگر به این بیماری خبر داد که ۱۲۸۲ نفرشان بستری شده‌اند. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۹۱هزار و ۱۷۲نفر رسیده است که هرچند آمار دقیق محلی در این زمینه اعلام نمی‌شود، بر اساس شنیده‌ها و هشدار‌های نصف و نیمه مدیران امر می‌توان دریافت که سهم خراسانی‌ها و مشهدی‌ها از این تعداد کم نیست.

سخن‌گوی وزارت بهداشت این را هم گفت که همانند روز‌های گذشته خراسان‌رضوی در وضعیت قرمز قرار دارد. صحبتی که معاون وزیر بهداشت نیز چند روز قبل درباره وضعیت حاد خراسان‌رضوی و شهر مشهد در کنار استانی همچون مازندران و شهری همچون آمل مطرح کرده بود. ایرج حریرچی ۲۰ درصد از بستری‌شدگان مراکز درمانی زیرنظر دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد را «غیربومی» اعلام کرد و از دیگر هم‌وطنان خواست برای حفظ سلامت خود و دیگران از سفر به این شهر جدا خودداری کنند.

چرا مشهد در وضعیت قرمز قرار گرفت؟

این سؤال مطرح می‌شود که چرا خراسان‌رضوی و شهر مشهد در چند روز گذشته با افزایش درخور ملاحظه مبتلایان به کووید ۱۹ که از مرز ۳۰۰ درصد رشد نیز تجاوز می‌کند، با این شرایط ویژه دست‌به‌گریبان شده است.
به عقیده معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان‌رضوی، مهم‌ترین عامل افزایش ۳۰۰ درصدی موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی در خراسان‌رضوی رعایت نکردن آیین‌نامه‌های بهداشتی فردی و اجتماعی از سوی شهروندان است.
حسن جعفری اطمینان کاذب را نیز عامل مهم دیگری دانست که سبب افزایش شیوع کرونا در استان شده است و در ادامه گفت: با بسیاری از بیماران مبتلا و بستری‌شده این بیماری که صحبت می‌کردیم، بیان می‌شد که عمدتا تصور می‌کردند به این بیماری مبتلا نمی‌شوند.
به گزارش ایسنا، جعفری درباره میزان سفر‌ها به مشهد هم اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۳۷ درصد شاهد ورود به حوزه استان بودیم. آقای حریرچی هم اعلام کردند ۲۰درصد بستری‌های ما افراد غیربومی هستند.

فوت یک پزشک دیگر در مشهد

کرونا دیروز خبر‌های تلخ دیگری هم از خود به یادگار گذاشت. یکی از پزشکان شاغل در بیمارستان هفده‌شهریور مشهد وابسته به تأمین اجتماعی خراسان‌رضوی روز یکشنبه بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان باخت و شهید خدمت شد. دکتر امیرحسین اطاری، پزشک عمومی مشهدی که ۴۵ بهار زندگی را طی کرده بود، حین خدمت و مبارزه با ویروس کرونا در بستر بیماری دعوت حق را لبیک گفت. تاکنون چندین پزشک در مشهد بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان باخته‌اند. هفته پیش نیز دکتر عبدالعلی خوارزمی، استاد گروه اطفال دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، بر اثر این بیماری شهید خدمت شد.

افزایش مراکز خدمات جامع سلامت ویژه کرونا در مشهد

دیروز معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از افزایش تعداد مراکز خدمات جامع سلامت ویژه بیماران با علائم مشکوک به کووید۱۹ در مشهد با هدف خدمات‌رسانی بهتر از ۱۱ به ۱۶ مرکز خبر داد. به گزارش وبدا، مهدی قلیان‌اول ادامه داد: ۳۴مرکز خدمات جامع سلامت در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان فعال هستند که ۱۶مرکز در مشهد و ۱۸مرکز در دیگر شهرستان‌های خراسان‌رضوی فعالیت می‌کنند. وی اضافه کرد: در این مراکز علاوه بر افزایش تیم‌های مراقب سلامت و پزشکان، زمان فعالیت نیز از ساعت ۸ تا ۲۲ افزایش یافته است. در همین‌باره مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰طرح پژوهشی با موضوع پیشگیری و درمان بیماری کووید۱۹ توسط معاونت پژوهش و فناوری این نهاد دریافت شده که از این تعداد بیش از ۲۵۰طرح تأیید شده است و در مرحله اجرا قرار دارد. سعید اسلامی افزود: افرادی که طرح و ایده‌ای با موضوع کووید۱۹ دارند، می‌توانند طرح‌های مکتوب خود را به صورت حضوری یا از طریق الکترونیکی به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد تحویل دهند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز در خبر جداگانه‌ای از اجرای طرح پرستار در منزل به‌عنوان یک طرح جانبی در راستای کاهش بار بیماران بستری در بیمارستان‌ها با همکاری مراکز خصوصی پرستاری خبر داد.
به گفته امیررضا صالح‌مقدم، این خدمات با تعرفه دولتی و با کیفیت بالا به بیماران در منزل ارائه می‌شود.

ابتلای شهردار مشهد به ویروس کرونا

شیوع گسترده کرونا در مشهد این روز‌ها نه جوان می‌شناسد و نه پیر و نه مسئول و غیرمسئول! پس از ابتلای تعدادی از اعضای شورای شهر مشهد، این‌بار ویروس کرونا پا به ساختمان شهرداری گذاشته و شهردار مشهد را مبتلا کرده است.
روز گذشته آزمایش کرونای محمدرضا کلائی مثبت اعلام شد. روابط‌عمومی شهرداری مشهد نیز با تأیید این خبر، اعلام کرد که حال عمومی او خوب است و برای بهبود کامل در قرنطینه خانگی به سر می‌برد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
Atena
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۹
اگه وضعیت مشهدقرمزه پ چرااینهمه زوار ب مشهدمیان..چراکسی نیست ک نظارت کنه..جون مردم ارزشی نداره براتون..
ناشناس
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۷
با سلام متاسفانه در مشهد همه امور عادی شده و هیچ تدبیر و هشداری توسط مسئولین در دستور کار نیست
اعلام میشود هیات ها رعایت کنند ولی زمین خالی در اوایل هفت تیر را آمدن سر پوشیده کردن
تا مراسم برگزار گردد
تمام صحبت های وزارت بهداشت آب در هاوانگ کوفتن شده
نظارت ها صفر