پس از کودتای ارتش میانمار در تاریخ یکم فوریه، اعتراضات مردمی در این کشور ادامه داشته است و با وجود سرکوب شدید نیروهای پلیس و کشته شدن و بازداشت بسیاری از معترضان، مردم باز هم برای دفاع از دموکراسی به خیابانها میآیند.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ پس از کودتای ارتش میانمار در تاریخ یکم فوریه، اعتراضات مردمی در این کشور ادامه داشته است و با وجود سرکوب شدید نیروهای پلیس و کشته شدن و بازداشت بسیاری از معترضان، مردم باز هم برای دفاع از دموکراسی به خیابانها میآیند.
رسانههای خبری محلی میانمار گزارش دادند که اعتراضات روز یکشنبه در ماندالای، دومین شهر پرجمعیت میانمار، بزرگترین تجمعات از آغاز این آشفتگیها بوده است. روز شنبه نیز تظاهرات در شهر یانگون، به شدت توسط نیروهای امنیتی سرکوب شده بود. ساکنان یانگون میگویند که نیروهای پلیس به مناطق مختلف شهر یورش بردند و به معترضان شلیک کردند، تعدادی از معترضان نیز بازداشت شدند.
به گزارش سازمان ملل، ارتش میانمار پس از کودتا علیه دولت مدنی آنگ سان سوچی، حدود ۱۷۰۰تن را بازداشت کرده و در طول اعتراضات ۵۰نفر را کشته است. ارتش میانمار روز یکشنبه هم به نیروهای مدنی و دیگر نیروهای دولتی هشدار داد که اگر به اعتصاب ادامه دهند و به کار و مشاغل خود بازنگردند، از ۸مارس اخراج خواهند شد.
هم زمان با این اتفاقات در میانمار، مردم استرالیا در شهر سیدنی، در اعتراض به کودتای ارتش میانمار تظاهراتی برپا کردند. یکی از برگزارکنندگان این تظاهرات در استرالیا میگوید: «ما از دولت استرالیا میخواهیم که با همکاری نزدیک با ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا، علیه ارتش دیکتاتور میانمار اقدام کنند.» بسیاری از دولتهای غربی ادعا کردند که ارتش میانمار را تحریم خواهند کرد، اما این اقدامات جدی و ثمربخش نبوده است. با وجود اینکه نماینده ویژه میانمار در سازمان ملل، روز جمعه به شورای امنیت هشدار داد که این سازمان نباید به ارتش دیکتاتور میانمار مشروعیت بخشد، جلسه شورای امنیت درباره اوضاع این کشور بدون صدور بیانیه و تصمیم برای اقدامی قاطع پایان یافت.