به گزارش شهرآرانیوز؛ زلمی لطیفی، رییس رادیو تلویزیون انعکاس درباره این حادثه گفته است که سه کارمند زن این رسانه در نتیجۀ دو حملۀ مسلحانه در ولایت ننگرهار، جان باختند.
لطیفی افزود که مردان مسلح ناشناس دو کارمند بخش دوبله این رسانه به نامهای سعدیه و شهناز حوالی ساعت ۴ پس از چاشت امروز در حوزه اول شهر جلالآباد آماج قرار دادند و هر دو از شدت زخمها در بیمارستان جان باختند.
وی افزود که در حملۀ مشابه در حوزه چهارم جلالآباد، مرسل حبیبی، کارمند دیگر بخش دوبلۀ این رسانه نیز جان باخت.
در همین حال، پزشکان در شفاخانه/ بیمارستان ولایتی جلالآباد میگویند که رهگذر زن که در این تیراندازیها زخمی شدهاند، برای درمان به این شفاخانه انتقال یافتهاند.
در همین حال، جمعهگل حمت، فرمانده پلیس ننگرهار میگوید که قاتل مرسل بازداشت شدهاست و بررسیها ادامه دارند.
تاکنون مسئولیت این حمله را هیچ فرد و گروهی بر عهده نگرفته است.
این درحالی است که حدود سه ماه پیش نیز ملاله میوند گردانندۀ تلویزیون انعکاس در حمله مشابه، جان باخت.
داعش مسئولیت حمله به اصحاب رسانه را در شرق افغانستان که سه شنبه عصر رخ داد و در جریان آن سه کارمند زن رسانه کشته شدند، پذیرفته است.
رویترز در این باره نوشته است که داعش اعلام کرده که نیروهای این گروه سه کارمند زن یک ایستگاه تلویزیونی را در شهر جلال آباد در شرق افغانستان هدف قرار داده و کشتند.
گروه اطلاعاتی SITE گزارش کرد، این سه زن کارمند تلویزیون "انعکاس" ۱۸ تا ۲۰ سال داشتند و نفر چهارم هم پس از اصابت گلوله به شدت مجروح شده است. آنها در مسیر خانه بودند که هدف داعش قرار گرفتند.
دو هفته پیش، دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارشی گفت که از ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۰، آغاز مذاکرات صلح تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱، حدود ۱۱ مدافع حقوق بشر و کارمندان رسانهای در حملات هدفمندانه در افغانستان، جان باختهاند.
این گزارش میافزاید که در پی این حملات، شمار زیادی از افراد متخصص در کارشان دست به خودسانسوری زده و یا هم کارشان را ترک کرده اند و نیز بسیاری به شمول شخصیتهای سرشناس، از افغانستان فرار کردهاند.
از میان این یازده تن، پنج مدافع حقوق بشر و شش کارمند رسانهای بوده اند که در چهارماه گذشته در افغانستان، جان باختهاند.
در این گزارش آمده است که این قتلها، تأثیر گستردهای بر جامعه گذاشته و انتظارات از تلاشهای صلح را، کاهش میهد.
قتلهای هدفمند فعالان جامعۀ مدنی و کارمندان رسانهای از سوی گروههای مسلح سازمان یافته و گروه داعش، با بهکار گیری مواد انفجاری، صورت میگیرد.
این گزارش، شمار جان باختگان حقوق بشر و کارمندان رسانهای را از اول جنوری ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱، ۶۵ تن ثبت کرده است که از این میان، ۳۲ تن کارمندان حقوق بشر و ۳۳ تن کارمندان رسانهای بودهاند.
منبع: طلوع نیوز