عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است که خلیل زاد همچنین از دیگر پایتختهای منطقه که «دستیابی به یک توافق سیاسی عادلانه و بادوام» و نیز «آتش بس دائمی و جامع» در افغانستان به نفع آنها خواهد بود، بازدید کرده و با مقامات آن کشورها رایزنی میکند.
یک سال از توافق میان ایالات متحده آمریکا و طالبان میگذرد. براساس توافق نامهای که میان این دو در دوحه امضا شد، واشینگتن موافقت کرد که در ازای قطع ارتباط و همکاری میان طالبان و مبارزان القاعده و آغاز مذاکرات صلح با دولت افغانستان، همه نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند. به گزارش «الجزیره»، پس از این گفت وگوها در سپتامبر سال گذشته، پیشرفتی در روند صلح افغانستان صورت نگرفته و خشونتها در این کشور افزایش یافته است.
بر اساس توافق میان طالبان و آمریکا، نیروهای خارجی باید تا اول ماه می، یعنی کمتر از دوماه دیگر، خاک افغانستان را ترک کنند. این در حالی است که دولت بایدن هنوز در حال بررسی توافق نامه امضاشده در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ با طالبان است و مقامات ارتش آمریکا نیز بارها از میزان زیاد خشونتها در افغانستان انتقاد کرده اند.
به گزارش «میدل ایست مانیتور»، طالبان نیز به مناسبت سالگرد توافق دوحه، بیانیهای صادر کرد و گفت که به تعهدات خود در این توافق نامه، از جمله متوقف کردن حملات به مراکز استانها و مراکز بزرگ نظامی و اطلاعاتی پایبند بوده است. در این بیانیه طالبان مجددا بر خواستههای خود تأکید کردند: خروج همه نیروهای آمریکایی از افغانستان تا تاریخ اول ماه می، حذف رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل و همچنین آزادی تعداد بیشتری از زندانیان طالبان. این گروه همچنین به ایالات متحده آمریکا هشدار داد که هرگونه تلاش برای تغییر شرایط توافق شده منجر به «شکست صلح» خواهد شد. این در حالی است که لوید آستین، وزیر دفاع دولت بایدن، هفته گذشته اعلام کرد که عقب نشینی نیروهای آمریکایی به پیشرفت مذاکرات صلح درون افغانستان و کاهش حملات طالبان بستگی دارد.