کمپوت کردن یکی از روشهای قدیمی برای نگهداری چنین میوههایی است که بسیار هم طرف دار دارد، اما خیلیها به دلیل اینکه کمپوتهای خانگی عمر زیادی نمیکنند و خراب میشوند، ترجیح میدهند از کمپوتهای بازاری و آماده استفاده کنند.
امیر مقدم | شهرآرانیوز؛ یکی از خوبیها و امتیازت ویژه فصل تابستان تنوع میوهها در آن است، میوههایی که از برخی از آنها تا سال دیگر خبری نیست، مانند گیلاس، آلبالو و زردآلو یا اگر هم باشد، مانند هلو و شلیل، بسیار گران اند. برای همین، خیلیها از روشهایی مانند فریزکردن برای نگهداری این نوع میوهها استفاده میکنند. با این روش، خاصیت میوه و طعم اصلی آن را تا حد زیادی ازبین میبرند.
کمپوت کردن یکی از روشهای قدیمی برای نگهداری چنین میوههایی است که بسیار هم طرف دار دارد، اما خیلیها به دلیل اینکه کمپوتهای خانگی عمر زیادی نمیکنند و خراب میشوند، ترجیح میدهند از کمپوتهای بازاری و آماده استفاده کنند. روشی که هیچ توصیه نمیکنیم، چون نه سلامت این محصولات تضمین شده و نه قیمت آنها به صرفه است.
این در حالی است که در نوع خانگی آن، همه چیز از جمله میزان شکر استفاده شده و نوع آن دست خود شماست. نظیر اینکه به جای شکر سفید از شکر سالم قهوهای استفاده کنید. از این رو، امروز تصمیم داریم روشی سنتی و به صرفه برای درست کردن کمپوت به شما معرفی کنیم که بتوان از این طریق تا چند سال کمپوتها را صحیح و سالم نگه داشت.
روش کنسرو کردن انواع میوه
برای تهیه انواع کمپوت به قدری میوه، شکر (ترجیحا شکر قهوه ای)، مقداری آب و ظرفهای شیشهای درفلزی نیاز دارید. میوه برای کمپوت باید سفت و سالم باشد. برای اینکه در خریدتان اقتصادیتر عمل کنید، حتما میوه را از میدان میوه و تره بار تهیه کنید. با این کار، تا ۲۵ درصد در خریدتان صرفه جویی اقتصادی خواهید کرد. چون خرید از میدان میوه و تره بار کلی است، میتوانید با بخشهای معیوب میوه ها، مربا یا لواشک تهیه کنید.
میوهها را پس از شستن، آماده کنید. برای نمونه، میوههایی مانند هلو، سیب و گلابی را باید پوست بگیرید و قطعه قطعه کنید، ولی میوههایی مانند گیلاس و آلبالو را به همان شکل اصلی خود نگه دارید. حالا میوهها را همراه با شکر موردنیاز و آب درون ظرف شیشهای بریزید و در آن را محکم ببندید. آب باید ظرف را کامل پرکند و فضایی برای هوا وجود نداشته باشد. شیشهها را درون قابلمهای بچینید و قابلمه را تاحدی که شیشهها زیر آب برود، پر آب کنید و روی حرارت بگذارید. ۱۵-۲۰ دقیقه بگذارید آب به همان حالت بجوشد. بعد شعله را خاموش کنید. شیشهها که قدری سردتر شد، دوباره در آنها را محکم کنید. با این روش کمپوتهای شما کنسروی میشوند و قابلیت نگهداری برای چند سال را خواهند یافت.
چرا خانگی به صرفهتر است؟
برای اینکه متوجه به صرفه بودن تولیدات خانگی خود در مقایسه با نوع بازاری اش شوید، بد نیست این قیمتها را باهم مقایسه کنید.