امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ کمبود پهنههای لازم برای ایجاد فضای سبز در مناطق حاشیه شهر همواره بازدارندهای مهم در مسیر افزایش سرانه فضای سبز در مناطق کم برخوردار بوده است. با وجود این مشکل، مدیریت شهری مشهد دست روی دست نگذاشته است و نمایندههای مردم در شورای شهر از راههای مختلف اهتمام جدی در حل این دغدغه مهم ساکنان مناطق حاشیهای شهر دارند.
عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست دراین باره گفت: یکی از اولویتهای دوره ششم شورای شهر توجه تخصصی به بحث سرانههای خدماتی، به ویژه سرانه فضای سبز در حاشیه شهر مشهد است. غلامحسین صاحبی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به پیشنهاد این عضو شورا و تصویب تبصره تملک زمین برای احداث فضای سبز در بودجه سال ۱۴۰۰، افزود: این بودجه ۱۵۰ میلیارد تومانی میتواند بخشی از مشکل کمبود پهنههای مناسب برای احداث فضای سبز را جبران کند.
امیدواریم بتوانیم با طرحی ضربتی احداث پارک و فضای سبز در حاشیه شهر را با استفاده از بودجه مصوب شورا برای تملک زمینهای این محدوده پیش ببریم. وی بیان کرد: با توجه به اینکه شهرداری زمین مناسب برای ایجاد فضای سبز در مناطق کم برخوردار حاشیهای ندارد با استفاده از این بودجه میتوانیم زمینهایی مناسب را از مالکان در این مناطق خریداری کنیم و سپس برای احداث فضای سبز در بافت حاشیه شهر اقدام کنیم.
صاحبی با اشاره به اینکه یکی از تأکیدات کمیسیون خدمات شهری شورا به معاون خدمات شهری شهرداری مشهد و رئیس سازمان پارکها تسریع در فرایند تملک این زمین هاست، ادامه داد: این معاونت شهرداری هرچه زودتر باید شناسایی اراضیای که قابلیت ساخت پارک در حاشیه شهر را دارند در دستورکار خود قرار دهد و برای تملک این اراضی از بودجه ۱۵۰ میلیاردی مصوب شورا استفاده کنند.
عضو کمیسیون خدمات شهری شورای شهر با اشاره به همکاری مدیریت شهری با آستان قدس برای تأمین زمین مورد نیاز برای احداث پارک در حاشیه شهر گفت: زمینی به وسعت ۷۰ هکتار برای ساخت پارک در شهرک شهید رجایی از آستان قدس گرفته شده است، اما در همه پهنههای حاشیه شهر زمین و شرایط لازم برای همکاری با آستان قدس و دریافت زمین از این آستان مقدس وجود ندارد.
صاحبی با تأکید بر ایجاد پراکندگی در احداث این بوستانها در حاشیه شهر افزود: اهمیت پراکندگی این بوستانها در همه محلات حاشیه شهر مدیریت شهری را مجبور کرده است به سمت تملک زمین برای تسریع در عملیات احداث پارک در برخی از مناطق حاشیه شهر برود.
وی گفت: در بخشهایی از مناطق حاشیه شهر که اراضی متعلق به آستان قدس وجود داشته باشد بی شک اقدامات لازم برای تملک آنها و توسعه فضای سبز شهری با همکاری آستان قدس و دیگر ارگانهای دولتی در دستورکار قرار میگیرد، ولی در محلههایی که زمینهای دولتی، اوقافی یا متعلق به آستان قدس وجود ندارد باید به سمت تملک پیش برویم.
عضو شورای شهر یکی از دغدغههای مهم شورا را ایجاد پارکهای موضوعی مانند پارک بانوان، پارک مادر و کودک و دیگر اقسام پارک در مناطق حاشیهای شهر دانست و تأکید کرد: بی شک هدف گذاری شورای ششم این است که این مهم را به سرعت عملیاتی کند. صاحبی با بیان اینکه در دورههای مختلف مدیریت شهری حوزه خدمات شهری پیشانی خدمت رسانی به مردم شهر بوده است، ادامه داد: مردم با فعالیتهای حوزه خدمات شهری بیشتر از دیگر خدمات شهرداری ارتباط دارند. شهروندان با این خدمات هرروز مواجه اند؛ اقداماتی که تأثیر مستقیم در ایجاد رفاه و آرامش شهرنشینان دارد. وی ادامه داد: به همین دلیل شورای ششم توجه و تأکید ویژه به افزایش خدمات در این حوزه دارد.
عضو کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تصریح کرد: اگر سرانه فضای سبز متناسب با جمعیت پهنههای شهری توسعه پیدا کند، بی شک مشکلات ناشی از آلودگی هوا و دیگر دغدغههای زیست محیطی شهر رفع خواهد شد. وی با اشاره به اینکه وضعیت فضای سبز مشهد نسبت به دیگر کلان شهرهای کشور بهتر است، افزود: در دوره چهارم و پنجم گامهای رو به جلویی در این زمینه برداشته شد، اما مشکل توزیع ناعادلانه امکانات و سرانههای فضای سبز به عنوان یکی از اصلیترین دغدغههای اجتماعی مهم محلات حاشیه شهر همچنان بر شهر مشهد سایه افکنده است.
عضو شورای شهر با اشاره به اینکه در شورای چهارم نزدیک به سه تا چهار متر مربع سرانه فضای سبز حاشیه شهر افزایش پیدا کرد و تا حدودی اختلاف این سرانه خدماتی نسبت به مناطق مرکزی شهر کاهش یافت، ادامه داد: بافت متراکمی در حاشیه شهر مشهد شکل گرفته است، اما متناسب با توسعه جمعیت در این مناطق به ایجاد فضای سبز توجهی نشده است. براساس بررسیهای میدانی از مناطق حاشیه شهر تقاضای اصلی مردم در این بافتها ایجاد فضای سبز است. وی تصریح کرد: ایجاد محیط تفریحی و فضای سبز در دسترس موجب طراوت و شادابی ساکنان این محلهها میشود.
همچنین رئیس کمیته نظارتی شماره ۲ شورای شهر در حاشیه بازدید اخیر اعضای کمیته نظارتی شماره دو شورا گفت: متأسفانه به دلیل اجرا نشدن تعهدات از سوی شرکت تعاونی نیروی انتظامی، معابر و خیابانهای شهرک ایثارگران خاکی هستند و مدیریت شهری به این موضوع ورود کند و شرایط را سامان دهی کند. صاحبی افزود: شورای ششم، مجدانه پای کار رسیدگی به مسائل و مشکلات شهروندان است.
وی با اشاره به لزوم گفت وگوی مستقیم و بی واسطه با شهروندان به منظور احصای مسائل و دغدغههای آن ها، بیان کرد: از دیگر اهداف این بازدید میتوان به بررسی پیشنهادهای مطرح شده برای اجرای پروژههای ۱۰ میلیارد تومانی پیشران توسعه در محلات هدف بازآفرینی اشاره کرد. عضو شورای شهر درباره محله اسماعیل آباد، گفت: ساکنان این محله نسبت به محور ورودی و مسیر ۴۵ متری خیام به اسماعیل آباد و مشکلات داخل محله مانند مسجد و توسعه فرهنگی فضای مسجد اعتراض و گلایههایی داشتند.