کوثری-وثوقی | شهرآرانیوز؛ با آغاز سال تحصیلی جدید، آموزش دانش آموزان برای سومین سال پیاپی در بستر فضای مجازی کلید خورد. آموزش مجازی در شهر مشهد از همان روزهای ابتدایی اجرا به ویژه برای دانش آموزان کم برخوردار با مشکلات بسیاری همراه و تهیه ملزومات و ابزار استفاده از آموزش برخط موضوعی بود که بسیاری از محصلان مشهد را از آموزش بازداشت. با همین نگاه در راستای پوشش نیاز آموزشی دانش آموزان حاشیه و برای حل مشکلات آن ها، شورای ششم شهر با نگاه حمایتی وارد گود شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد از رویکرد حمایتی شورای ششم برای کمک به دانش آموزان نیازمند برای تهیه ملزومات و تجهیزات آموزش مجازی در آستانه مهر خبر داد. حجت الاسلام حسن منصوریان با بیان این که رویکرد شورا و کمیسیون فرهنگی به تحصیل دانش آموزان حاشیه شهر رویکرد حمایتی است افزود: در همین زمینه جلسه مشترکی با مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی برگزار کردیم و مهمترین خواسته متولیان آموزشی شهر در این جلسه موضوع تجهیزات دانش آموزان نیازمند، به ویژه در حاشیه شهر برای آموزش برخط و مجازی بود.
وی با بیان اینکه طرح خرید تبلت برای دانش آموزان نیازمند با کمک شهرداری به صورت امانی در سالهای گذشته اجرا شده است، افزود: در این راستا آموزش وپرورش و شهرداری تفاهم نامهای داشتند که متأسفانه قسمتی از این تفاهم نامه در سالهای گذشته متوقف ماند. منصوریان ادامه داد: شورای ششم در نظر دارد از موضوع تهیه تبلت برای تأمین نیاز دانش آموزان حاشیه شهر حمایت کند و سهمی در تقویت آموزش شهر داشته باشیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اظهار کرد: زیباسازی مدارس، آسفالت حیاط مدارس، آسفالت خیابانهای منتهی به مدارس و دیوارنویسی از دیگر خواستههای متولیان آموزش وپرورش از شهرداری است که دراین راستا نیز وعده حمایتی خود را محقق خواهیم کرد. وی افزود: ازآنجاکه قرار است دانش آموزان بعد از یک مدت طولانی دوباره به محیط مدرسه وارد شوند، در راستای تقویت روحیه این عزیزان وعده فضاسازی مناسب در مدارس را اجرا خواهیم کرد.
منصوریان با بیان اینکه قرار است از ظرفیت فرهنگ سراها برای برگزاری برنامههای تجمیعی مدارس فاقد امکانات استفاده شود، گفت: همه ظرفیتهایی که از سوی شهرداری در اختیار مدارس قرار میگیرد در راستای ارتقای فرهنگ رضوی و سیاستهای کلان شورای ششم خواهد بود.
وی ادامه داد: علاوه بر این اقدامات قرار است سالنهای ورزشی شهرداری نیز برای انجام بهتر فعالیتهای ورزشی دانش آموزان در اختیار آموزش و پرورش قرار بگیرد. عضو شورای شهر با اشاره به اینکه شورای ششم درباره آموزش وپرورش و جنبههای تعلیم و تربیت نگاه ویژهای دارد، اظهار کرد: در آینده نزدیک کارگروهی تشکیل میشود که در این کارگروه نمایندگان آموزش و پرورش و شورا حضور خواهند داشت و براساس خروجی این جلسات اقدامات لازم در حوزه آموزش اجرایی میشود.
منصوریان با بیان اینکه در همه برنامههای تعاملی و مشارکتی ارتقای فرهنگ رضوی به عنوان یک اصل باید در نظر گرفته شود، افزود: به این معنا که این امکانات باید در مسیر تحقق شعار و سیاستهای کلان شورای ششم رقم بخورد.
رئیس کمیسیون سامان دهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: یکی از مباحث بسیار کلیدی در مناطق حاشیه موضوع آموزش است و این آمادگی در شورای ششم وجود دارد تا هرگونه ظرفیتی را برای تقویت آموزش در شهر فعال کند.
سید ابراهیم علیزاده با بیان اینکه مباحث زیربنایی، طرحهای تفصیلی و اراضی بزرگ مقیاس از اولویتهای شورای ششم در مناطق حاشیه شهر است، افزود: بااین حال ابعاد اجتماعی، فرهنگی و آموزشی در این مناطق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که باید درباره آنها حساس بود.
وی با تأکید بر اینکه باید جلسات مشترکی بین کمیسیونهای فرهنگی و حاشیه شهر برای ارتقای موضوع آموزش در این مناطق برگزار شود، ادامه داد: در آغاز فعالیت کمیسیونهای تخصصی در شورا بیشتر روی موضوعات کلان شهری تمرکز شده است، اما به تدریج با اصلاح ساختارهای کلان در این مناطق میتوانیم به موضوعات جزئی ورود پیدا کنیم.
علیزاده اظهار کرد: اکنون تناسب اعتبارات شهری در دوره چهارم و پنجم شورا در حال بررسی است تا با توجه به درصد تخصیص اعتبارات به این مناطق در دورههای گذشته و اینکه اعتبارات گذشته پاسخگوی نیاز شهروندان نبوده است، تغییر شیب در اعتبارات ایجاد شود.
مدیرکل آموزش وپرورش استان خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا بیان کرد: تعداد زیادی از دانش آموزان حاشیه شهر به دلیل مشکلات اقتصادی به آموزش مجازی دسترسی ندارند و با توجه به شرایط مالی خانواده این دانش آموزان امکان خرید تبلت یا گوشی همراه برای استفاده از آموزش مجازی مهیا نیست.
قاسمعلی خدابنده با بیان اینکه طبق بررسی دقیق در سال تحصیلی گذشته حدود ۱۲ هزار تبلت برای تأمین نیاز آموزشی دانش آموزان مناطق حاشیه شهر لازم بود، افزود: با اعتبار تخصیص یافته در سال گذشته حدود هزار و ۲۰۰ دستگاه تبلت تهیه شد و امسال پیش بینی کردیم که اگر مدیریت شهری حدود ۱۰ میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص دهد، بتوانیم دو هزار تبلت دیگر در اختیار مدارس قرار دهیم تا در بین دانش آموزان نیازمند در حاشیه شهر توزیع شود.
وی بیان کرد: هر اقدامی که مدیریت شهری برای کمک به آموزش در حاشیه شهر انجام دهد بی شک در بهبود وضعیت آموزش دانش آموزان این مناطق تأثیرگذار است. خدابنده با درخواست از مدیریت شهری برای کمک به تأمین نیاز آموزشی حاشیه شهر، گفت: انتظار داریم باقی مانده اعتبارات سال گذشته با نظر اعضای شورای شهر تخصیص پیدا کند.
همچنین امیدواریم اعضای شورا معادل همین اعتبار یا بیشتر از آن را برای دانش آموزان حاشیه شهر مشهد اختصاص دهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه سال گذشته ۸ میلیارد تومان به موضوع خرید تبلت اختصاص یافت که حدود ۴ میلیارد تومان از آن بودجه تخصیص داده شد، تصریح کرد: تخصیص اعتبارات تازه میتواند در تهیه تبلت و تولید محتوای الکترونیک برای این دانش آموزان و پخش آن از شبکه خراسان رضوی استفاده شود تا دانش آموزان دورمانده از تحصیل از امکان مدرسه تلویزیونی بهرهمند شوند. همچنین در زمینه چاپ و توزیع درس نامهها نیازمند همکاری مدیریت شهری هستیم.
خدابنده با بیان اینکه ۸۶ سکونتگاه غیررسمی در شهر مشهد وجود دارد که در ۸ پهنه در ستاد سازمان دهی فرهنگی حاشیه شهر تقسیم بندی شده اند، افزود: هم اکنون نزدیک به ۸۵ هزار دانش آموز در پهنههای حاشیه شهر در حال تحصیل هستند.