صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مشاور عالی بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: خراسان رضوی بویژه مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران به خاطر حضور بارگاه منور رضوی و زائرانی که هر سال به این استان سفر می کنند، نیازمند توجه بیشتر و بازنگری در تخصیص اعتبارات فرهنگی و زیارتی است.

به گزارش شهرآرانیوز، جلال فیاضی، مشاور عالی بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) افزود: مشهد مقدس می تواند مرکز انجام فعالیت‌های فرهنگی بسیار بزرگ باشد، هرچند آستان قدس رضوی در این زمینه فعالیت‌های بسیار دارد اما دستگاه های فرهنگی متعدد در این استان فعالیت دارند که نشات گرفته از جایگاه معنوی و زیارتی مشهد است.

وی ادامه داد: مشهد حوزه علمیه و دانشگاه های بزرگ و متعدد دارد، شخصیتهای فرهنگی و هنری بزرگی در دامان این سرزمین پرورش یافته و در ایران و جهان پرآوازه شده اند، لذا توجه به شهر مشهد و خراسان رضوی از نظر تسهیل در زیارت عارفانه، ایجاد فضای آرام بدون کمترین مشکل برای زیارت زائران، تعمیق زیارت و تاثیر آن بر زندگی اجتماعی مردم ضروری و تحقق آن نیازمند انجام فعالیتهای فرهنگی است بطوری که فضای معنوی زیارت در زندگی فرهنگی و اجتماعی مردم استمرار یابد.

مشاور عالی بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: علاوه بر این خراسان رضوی بویژه مشهد قطب رسانه ای کشور بوده و سهم آن از رسانه های مکتوب، خبرگزاریها، پایگاه های خبری و فعالان شبکه های اجتماعی قابل توجه است.

مدیرعامل خبرگزاری فرهنگ رضوی افزود: اگر قرار بر ساماندهی بودجه ریزی یا اصلاح ساختار بودجه فرهنگی باشد، باید مشهد در حوزه تولیدات و رویدادهای فرهنگی و گسترش آن مورد توجه ویژه قرار گیرد و بودجه زیارت به آن تخصیص یابد.

وی ادامه داد: چند سالی است که اختصاص بودجه زیارت برای شهر مذهبی مشهد به تصویب رسیده است اما این بودجه تخصیص نمی یابد حتی سالهایی که بودجه زیارت به این شهر اختصاص می یافت، به درستی مورد استفاده قرار نمی گرفت و اقدامات فرهنگی نشات گرفته از آن اثربخشی لازم و مناسب را روی شاخصهای فرهنگی جامعه نداشت.

فیاضی گفت: بودجه زیارت برای خراسان رضوی باید پایدار شود و در جای درست و اثربخش مورد استفاده قرار گیرد و بر هزینه آن نیز نظارت لازم انجام شود تا به جبران کننده کمبودهای اعتباری دستگاه های دیگر تبدیل نشود.

بر اساس مصوبه نخستین نشست کارگروه ملی زیارت در دولت یازدهم ردیف اعتبارات زیارت در بودجه سال ۱۳۹۴ کشور به شهرهای مشهد، قم و شیراز اختصاص یافت، این تصمیم در چارچوب نشست 'کارگروه ملی زیارت' به ریاست معاون اجرایی رییس جمهوری وقت در تهران اتخاذ شد.

شهر مشهد سالانه پذیرای بیش از ۳۰ میلیون زائر و مسافر داخلی و ۲ میلیون گردشگر خارجی است. در افق ۱۴۰۴ این جمعیت به بیش از ۴۰ میلیون مسافر و گردشگر داخلی و خارجی ارتقا می یابد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.