علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ سالها بود که موضوع آسیبهای اجتماعی و شرایط نازیبای گود فخار به عنوان یکی از معضلات اصلی شهر مطرح بود تا اینکه پس از مطالعات پروژه، سامان دهی این گود تاریخی با حضور و مشارکت ساکنان آن به مرحله اجرا رسید و در سال ۱۳۹۹ نخستین اقدامات بازپیرایی گود فخار با ساخت بوستانی کوچک برای بازی کودکان، تسطیح زمینهای خالی و رنگ آمیزی سطوح و خانهها آغاز شد.
فرایند سامان دهی این گود که یکی از هویتهای شهری مشهد هم محسوب میشود، هنوز کامل نشده و برای سامان دهی کامل نیاز است شهرداری حدود ۷ هزار مترمربع از زمینهای این گود را به تملک درآورد تا با ساخت بوستانی بزرگ و در کنار آن توانمندکردن خانوارهای ساکن در گود فخار، پروژه سامان دهی این گود به صورت مطلوبی به پایان برسد.
ازاین رو بنا به گفته شهردار منطقه ۵، موضوع دریافت اعتبار برای تملک زمینهای این گود، هم در اصلاح بودجه سال ۱۴۰۰ پیشنهاد شده و هم قرار است در بودجه ۱۴۰۱ به عنوان پروژه اولویت دار شهرداری منطقه ۵ اعتبارات مربوط به تملک آن دیده شود.
علی شیرمحمدی در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه سامان دهی گود تاریخی فخار در چند سال گذشته از اولویتهای شهرداری منطقه ۵ و البته مدیریت شهری مشهد بوده است، اظهار کرد: تا امروز نیز چندین کار مقطعی برای سامان دهی موقت این گود انجام شده، اما هنوز عملیات سامان دهی آن تکمیل نشده است.
شهردار منطقه ۵ مشهد افزود: در مدت گذشته از آغاز عملیات سامان دهی گود فخار، اقداماتی مانند رنگ آمیزی سطوح و رنگ آمیزی بافت مسکونی انجام شده است؛ در این راستا، عملیات رنگ آمیزی در سهسطح با اعتبار ۱۸۰ میلیون تومان و در ابعاد ۴ هزار مترمربعی انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت بوستانی هزار مترمربعی نیز برای بازی کودکان با اعتبار ۲۵۰ میلیون تومان ساخته شده است تا وضعیت گود نسبت به گذشته بهتر شود؛ همچنین عملیات تسطیح زمین در ۸ هزار مترمربع از زمینهای خالی این گود نیز با اعتبار ۵۰ میلیون تومان انجام شده است.
شیرمحمدی افزود: در راستای تکمیل فرایند سامان دهی گود فخار قرار است در ۸ هزار مترمربع زمین خالی این گود، بوستانی با همین مساحت ساخته شود که طراحی این بوستان انجام شده است، اما زمین هایش باید تملک شود. وی با بیان اینکه برای تملک این زمینها که سهمالک بزرگ دارد، اعتباری حدود ۳۴ میلیارد تومان برآورد شده است، تصریح کرد: در همین راستا پیشنهاد شده است در اصلاح بودجه ۱۴۰۰ بخشی از این اعتبار به عنوان پروژه اولویت دار سال ۱۴۰۱ و بخشی دیگر از اعتبار تملک زمینهای خالی در بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی شود.
شهردار منطقه ۵ درباره توافق با مالکان این زمینها گفت: تا امروز چندین بار اقداماتی برای توافق با مالکان انجام شده است، اما در ابتدا شهرداری منطقه باید اعتبارات تملک را داشته باشد تا بتوان با به دست آمدن توافق، فرایند تملک را به سرعت انجام داد.
وی با بیان اینکه باتوجه به موضوع اعتبارات نمیتوان وعدهای برای سامان دهی این گود در سال آینده داد، افزود: در مجموع و با اقداماتی که تا امروز در گود فخار انجام شده، وضعیت گود بهتر شده است، اما همچنان با وضع مطلوب فاصله داریم؛ بنابراین سامان دهی کامل این گود همچنان جزو پروژههای اولویت دار ماست.
سامان دهی گود الزام مهمی مانند توانمندشدن خانوادههای ساکن در بافت مسکونی این گود را دارد که شهردار منطقه ۵ درباره بهبود اوضاع اقتصادی ساکنان این گود گفت: بنده دراین زمینه طرحی دارم که با مشارکت برخی سرمایه گذاران و با استفاده از ظرفیت فرهنگ سراها، موضوع مشاغل خانگی را در این بافت گسترش دهیم تا ساکنان این گود پس از آموز ش دیدن بتوانند مشاغل خانگی ایجاد و معیشت حداقلی خود و خانواده شان را تأمین کنند.