به گزارش شهرآرانیوز، سبزیجات غیر نشاستهای یا کم کربوهیدرات حاوی ویتامینها، مواد معدنی و فیبر و در عین حال کم کالری هستند. ضمن این که مواد شیمیایی گیاهی موجود در آنها منجر به حفظ قند خون در محدوده سالم میشود.
مارچوبه:
این گیاه نیز در هر فنجان تنها ۲۷ کالری و ۵ گرم کربوهیدرات دارد و سرشار از ویتامینهای آ و کا است. هنگام خرید مارچوبه تلاش کنید ساقههای سبز روشن آن را انتخاب کنید. مصرف منظم مارچوبه سبب کنترل میزان قند خون و افزایش تولید انسولین در بدن میشود.
اسفناج:
این سبزی کم کربوهیدرات انتخاب عاقلانهای برای مبتلایان به دیابت نوع دو و حاوی فولات، بتاکاروتن و ویتامین کا است. محققان حتی اعلام کرده اند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج خطر ابتلا به دیابت را تا حدود زیادی کاهش میدهد.
رنگ سبز تیره اسفناج حاوی سطح بالایی از کلروفیل است؛ مادهای که به مبارزه با دژنراسیون ماکولا و آب مروارید میرود. دژنراسیون ماکولا علت اصلی از دست دادن بینایی در افراد مسن است.
برگ چغندر:
منبع عالی از ویتامینهای ب، آ، کا، آهن و کلسیم است و یکی از بهترین گزینهها برای کاهش قند خون، سوزاندن چربی و کاهش التهاب بدن به شمار میرود.
کلم بروکلی:
این سبزی یک نیروگاه تغذیهای برای مبارزه با سرطان شناخته شده است ضمن این که کلم بروکلی و سبزیجات مشابه آن دارای بالاترین مقدار سولفورافان هستند.
این ترکیب منجر به افزایش آنزیمهای بدن برای مبارزه با مواد شیمیایی سرطان زا میشود. علاوه بر این، کلم بروکلی کربوهیدرات کمی دارد و سرشار از ویتامینهای آ، ث و کا، فیبر و آهن است.
کلم بروکسل:
سرشار از ویتامین E است؛ نوعی آنتی اکسیدان که از بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند. این نوع کلم نیز سرشار از ویتامین آ، ث و فولات و فیبر است و محققان بر این باورند که علاوه بر فوایدش برای دیابتی ها، میتواند برخی سرطانها را دفع کند.
خیار:
نزدیک ۹۶ درصد از این سبزی را آب تشکیل داده و به بدن برای هیدراته ماندن کمک میکند. خیار بسیار کم کالری و حاوی آنتی اکسیدانهایی برای مبارزه با آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد است و مصرف آن در برابر بیماریهای مزمن مانند سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی و آلزایمر محافظت ایجاد میکند. خیار همچنین حاوی پتاسیم برای کاهش میزان فشار خون است.
فلفل قرمز:
سرشار از ویتامین ث برای بهبود سیستم ایمنی بدن و تسهیل جذب آهن است ضمن این که منبع غنی از ویتامین ب ۶، فولات، ویتامین آ و آنتی اکسیدانها نیز شناخته میشود.
منبع: ایرنا