اعتصابات سراسری در اراضی اشغالی از امروز (۱۲ شهریور ۱۴۰۳) آمار شهدای غزه از ۴۰ هزار و ۷۸۶ نفر عبور کرد(۱۲ شهریور ۱۴۰۳) احمد وحیدی: به عنوان یک پاسدار، در خدمت سپاه و بخش نظامی خواهم بود منافع مغولستان از ترانزیت گاز طبیعی روسیه به چین چیست؟ قسام تایید کرد: دو عملیات استشهادی را همزمان در کرانه باختری انجام دادیم (۱۲ شهریور ۱۴۰۳) توافق جامع میان ایران و روسیه به زودی تکمیل می‌شود(۱۲ شهریور ۱۴۰۳) سقوط یک پهپاد رژیم صهیونیستی در اشکول (۱۲ شهریور ۱۴۰۳) عراقچی درباره بحران‌آفرینی رژیم اسرائیل در منطقه هشدار داد مالزی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد (۱۲ شهریور ۱۴۰۳) فرمانده کل سپاه: تجارب امیر آشتیانی در نیروهای مسلح پشتوانه‌ای برای درخشش است حمله پهپادی به یک خودرو در جنوب لبنان+ویدئو(۱۲ شهریور ۱۴۰۳) افشاگری جدید ترامپ درباره اوباما و بایدن (۱۲ شهریور ۱۴۰۳) حمله به یک کشتی تجاری در سواحل غربی یمن (۱۲ شهریور ۱۴۰۳) محسنی اژه‌ای: توصیه ما این است که تا جای ممکن فرد را زندانی نکنیم تحریم‌های اوکراین علیه ۱۵۰ نهاد و شخص به دلیل ارتباط با روسیه (۱۲ شهریور ۱۴۰۳) حمله اوکراین به مهدکودکی در «بلگورود» روسیه(۱۲ شهریور ۱۴۰۳) گروسی: امیدوارم در زمانی مناسب و به زودی با رئیس جمهور جدید ایران دیدار کنم فشار نظامی رژیم صهیونیستی علیه حماس بی نتیجه است زخمی شدن ۴۷ نفر در حمله موشکی روسیه به خارکیف اوکراین عقب‌نشینی صهیونیست‌ها از محور فیلادلفیا، کلید رسیدن به توافق در غزه انتقاد وزیر خارجه ایتالیا از کشته شدن اسرای صهیونیست
سرخط خبرها

محسنی اژه‌ای: توصیه ما این است که تا جای ممکن فرد را زندانی نکنیم

  • کد خبر: ۲۴۸۷۰۴
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
محسنی اژه‌ای: توصیه ما این است که تا جای ممکن فرد را زندانی نکنیم
رئیس قوه قضاییه گفت: تاکیدات مؤکد و مستمر ما خطاب به مقامات و مسئولان قضایی ذی‌صلاح آن است که تا آنجا که مقدور و ممکن است، وفق موازین قانونی، از به زندان انداختن متهمانی که به زندان رفتن آنها ضرورتی ندارد، اجتناب کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در جریان سفر غیررسمی رئیس دستگاه قضا به استان بوشهر و همزمان با ایام رحلت جانگداز پیامبر رحمت و شهادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع)، آئین آزادی ۷۰ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد این استان، برگزار شد. همچنین در این مراسم، ۵ نفر از محکومان به قصاص با جلب رضایت اولیای دم و تلاش‌های مسئولان قضایی و خیّرین مورد عفو قرار گرفتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در این مراسم ضمن تسلیت ایام رحلت نبی مکرم اسلام و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) اظهار کرد: توجه به خانواده زندانیان از جمله تاکیدات همیشگی ما خطاب به مسئولان قضایی و مسئولان سازمان زندان‌ها است. در این میان، خانواده زندانیان باید بسیار مراقبت کنند و هوشیار باشند که وقتی عضو زندانی خانواده آنها بواسطه کمک خیّرین یا ارفاقات قانونی از زندان آزاد می‌شود، دیگر خدای‌ناکرده مرتکب جرمی نشود، چرا که درآنصورت دیگر امکان اِعمال مجدد ارفاقات قانونی و کمک مجدد خیّرین سخت و دشوار می‌شود.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: تاکیدات مؤکد و مستمر ما خطاب به مقامات و مسئولان قضایی ذیصلاح آن است که تا آنجا که مقدور و ممکن است، وفق موازین قانونی، از به زندان انداختن متهمانی که به زندان رفتن آنها ضرورتی ندارد، اجتناب و احتراز کنند.

اژه‌ای تاکید کرد: گاهی یک متهم را می‌توان با قرار کفالت و تا قبل از نهایی شدن حکمش، آزاد کرد؛ در اینجا باید مقام قضایی به گونه‌ای تدبیر و تمهید کند که متهمِ مورد اشاره بتواند در اسرع وقت، کفیل خود را معرفی کند و نیازی به هدایت او به زندان نباشد. همچنین در مواردی که ضرورت ندارد نباید میزان قرار وثیقه به حدی تعیین شود که متهم از تودیع آن عاجز باشد و ناگزیر به زندان معرفی شود. از سویی دیگر، چنانچه متهمی به ضرورت و وفق قانون بازداشت شد، به محض اتمام ضرورت بازداشت، قرار صادره برای او از بازداشت به قرار قانونی دیگری تبدیل شود.

رئیس دستگاه قضا گفت: درخصوص بهره‌مندی زندانیان و محکومان از تأسیسات ارفاقی و آزادی مشروط و قرار گرفتن در فهرست عفو و مرخصی نیز تاکید مؤکد ما آن است که زندانیان و محکومان واجد شرایط که به معنای واقعی کلمه متنبّه و اصلاح شده‌اند، از این ارفاقات قانونی بهره‌مند شوند؛ در مقابل، تاکید مؤکد نیز داریم که زندانیان و محکومانی که آزادی‌شان مترادف با تهدید و تحدید امنیت و مال و جان و عرض و حیثیت مردم و جامعه و نظام است، به هیچ وجه مورد ارفاق قرار نگیرند، چرا که ارفاق به آنها، سبب لطمه دیدن مردم و جامعه است.

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به ارزش والای گذشت و بخشش و اثرات معنوی و اجتماعی و فردی بیشمار این مقوله گفت: در قتل عمد، قصاص حق اولیای دم است، اما همان خدایی که این حق را برای اولیای دم قائل شده تاکید دارد که گذشت و بخشش، پر خیرتر و مطلوب‌تر و بهتر است. باید توجه داشت که اگر چه قصاص حق اولیای‌دم است، اما با قصاص یک فرد، تبعاتی متوجه خانواده او و آینده فرزندان و نزدیکانش می‌شود. طی سال‌های اخیر شاهد هستیم که برخی اولیای‌دم از خون فرزندشان و یا عضو خانواده‌شان می‌گذرند و می‌گویند به عشق حضرت زهرا (س) و امام حسین (ع) بخشیدیم؛ بدون‌تردید چنین خانواده‌ای مشمول عنایات حضرات معصومین علیهم‌السلام قرار می‌گیرند.

قاضی‌القضات در ادامه با اشاره به اهمیت نقش خیّرین در آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و رهایی از قصاص محکومین با جلب رضایت اولیای دم، گفت: نقش خیّرین در آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و رهایی از قصاص محکومین با جلب رضایت اولیای دم، بسیار نقش برجسته و اثرگذاری است؛ البته حتما لازم نیست که خیّرین با پول و مال خود سبب آزادی و رهایی یک زندانی و محکوم شوند؛ گاهی برخی با نفوذ کلام و اعتبار اجتماعی و محلی و خانوادگی خود می‌توانند رضایت یک محکوم به قصاص یا زندانی را از اولیای‌دم و شکات آنها بگیرند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: خیّرین کشور ما که در کار آزادی زندانیان جرایم غیر عمد و رهایی محکومین به قصاص هستند، قطعا اجر خود را از خداوند می‌گیرند و نزد پروردگار مأجور هستند و به هیچ وجه اینگونه نیست و نباید باشد که در ازای کمک‌های‌شان، انتظار مساعدت‌هایی را از مقامات و مسئولان قضایی داشته باشند.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: مسئولان قضایی ذی‌صلاح نیز در نقش واسطه هستند و فرآیند کمک خیرین به رهایی محکومین به قصاص و آزادی زندانیان جرایم غیر عمد را تسهیل می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->