ویژگی انتقال تماس بین دستگاه‌ها به گوگل میت اضافه شد متاورس شرکت متا همچنان میلیاردها دلار ضرر روی دست مارک زاکربرگ می‌گذارد ظرفیت باتری قاب گلکسی بادز ۳ پرو مشخص شد آسیا بلاخیزترین قاره است کاهش قابل‌توجه حجم آپدیت‌های ویندوز ۱۰ با فناوری جدید مایکروسافت مدل پایه Surface Laptop 6 در راه است اگر آیفون دارید، می‌توانید بدون رمز وارد واتس‌اپ شوید اپل هوش مصنوعی خود را معرفی کرد | اینترنت لازم نیست؛ پردازش کنید! امضای جو بایدن پای لایحه «فیلترشدن یا فروش تیک‌تاک» |‌ اپلیکیشن چینی چه می‌کند؟ افزایش کاربران Threads | رقیب X حالا ۱۵۰میلیونی است برخی از مشخصات شیائومی ۱۵ لو رفت + جزئیات اعضای هیئت‌مدیره «انجمن هوش مصنوعی ایران» انتخاب شدند درباره ماه کامل صورتی که امشب (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در آسمان می‌درخشد + دلیل نامگذاری کاهش تولید اپل ویژن پرو به‌دلیل تقاضای کمتر از حد انتظار قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن معرفی شد ویکی‌پدیای فارسی یک‌میلیونی شد رویداد «امید فردوسی» با رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد سامسونگ، به صورت رایگان، صفحه‌نمایش گوشی‌هایی را که مشکل خط سبز دارند، تعویض می‌کند شرکت فنلاندی گوشی اختصاصی خودش را خواهد داشت | HMD Pulse Pro به‌جای Nokia ارتش کره جنوبی احتمالا استفاده از آیفون را برای نیروهایش ممنوع کند «سیستم بادبان خورشیدی» ناسا چیست و چگونه کار می‌کند؟ + عکس
سرخط خبرها

بلاک چین در پیچ وخم قانون‌گذاری

  • کد خبر: ۵۴۱۵۴
  • ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
بلاک چین در پیچ وخم قانون‌گذاری
سپهر محمدی - عضو هیئت‌مدیره انجمن بلاک چین ایران
فناوری بلاک چین به طور کلی در حوزه قانون گذاری به ۳ بخش استخراج رمزارز، تبادل آن و دیگر کاربرد‌های فناوری بلاک چین تقسیم می‌شود. در بحث استخراج و تبادل ارز‌های دیجیتال، در مرداد ۹۸ هیئت دولت در مصوبه ای، استخراج رمزارز را به عنوان یک صنعت شناخت. با وجود اینکه کلیت قانونمندشدن این بخش مثبت بود، بعضی موارد موجود در این مصوبه مثل تعرفه برق تعیین شده ضعف داشت.
 
علاوه بر این، در مصوبه دولت، اصل استخراج رمزارز به عنوان صنعت پذیرفته شده بود، اما خریدوفروش ارز‌های دیجیتالی استخراج شده در کشور با ممنوعیت همراه شده بود. در انجمن بلاک چین ایران پیگیری‌های برای رفع این نواقص داشتیم و درنهایت مرداد امسال هیئت دولت مصوبه دیگری در این زمینه داشت که بر اساس آن، ممنوعیت مبادلات رمزارز‌ها تا حدودی اصلاح شد. در مصوبه جدید به بانک مرکزی این اختیار داده شد که اجازه خریدوفروش ارز‌های دیجیتالی استخراج شده را به ماینر‌ها بدهد.
 
البته هنوز قوانین در این زمینه کامل نیست و در حال مذاکره با کمیسیون‌های اقتصادی دولت و مجلس هستیم تا چارچوب‌های کامل تری برای آن تدوین شود.
البته جدای از بحث رمزارزها، فناوری بلاک چین کاربرد‌های مختلف دیگری مثل تأمین مالی جمعی، قرارداد‌های هوشمند و... را هم دارد که هنوز چارچوب مشخص قانونی برای آن‌ها تدوین نشده است. به نظر می‌رسد که قانون گذار همه کاربرد‌های بلاک چین را در زمینه رمزارز‌ها خلاصه کرده است و هنوز نگاه جامعی به دیگر حوزه‌ها ندارد.
به طور کل، نگاه قانون گذار به حوزه بلاک چین مثبت‌تر از گذشته شده است و در حال پذیرفتن کاربرد‌های مختلف آن است. البته هنوز در این زمینه خلأ‌های قانونی وجود دارد که در حال مذاکره برای رفع آن‌ها هستیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->