سازمان ملل: پاکسازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجر نشده احتمالا ۱۴ سال طول بکشد اعلام آمادگی روسیه برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران انسیه خزعلی: دشمن درحال ترویج معضل بی هویتی در بین جامعه است رئیس جمهور چین برقراری صلح جهانی را مسئولیت واشنگتن و پکن دانست رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشور‌های آفریقایی هستیم پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا موافقت کرد آیت‌الله علم‌الهدی: بازگرداندن عناصر ناپاک خارجی به معنای جذب نیست | میدان‌داری مردم و دولت، پیش‌نیاز تحول فرهنگی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: اجرای طرح نور ماموریت قانونی فراجا است رئیسی: ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم هلاکت یک صهیونیست در حملات حزب الله لبنان دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان فاش شد بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت ۸نفر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه حمله پهپادی و موشکی ارتش یمن به یک کشتی اسرائیلی اعتراضات گسترده دانشجویی به جنایات رژیم صهیونیستی| ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بازداشت شدند وزیر کشور: آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس هستیم شش مرزبان ایرانی آزاد شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) یک سوم ارزآوری کشور توسط مناطق آزاد و ویژه انجام می‌شود  مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
سرخط خبرها

نگاهی به آخرین تحولات مذاکرات ایران و ۴+۱ برای احیای برجام

  • کد خبر: ۹۰۵۳۸
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۳
نگاهی به آخرین تحولات مذاکرات ایران و ۴+۱ برای احیای برجام
هفتمین دور از مذاکرات هسته‌ای وین با وجود تقلای مذبوحانه رژیم صهیونیستی مبنی بر درخواست توقف مذاکرات برجامی و تشدید فشار بر ایران، همچنان در چارچوب نشست‌های کارشناسی در دو کارگروه هسته‌ای و تحریم‌ها و نیز مذاکرات چندجانبه ایران و نمایندگان سه کشور اروپایی عضو برجام ادامه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سنگ اندازی رژیم صهیونیستی در روند پیشبرد مذاکرات هسته‌ای وین تاکنون با پاسخ مثبتی حتی از جانب متحد دیرینه این رژیم یعنی آمریکا نیز مواجه نشده است، چنان که جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در واکنش به درخواست نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای توقف مذاکرات گفت که رویکرد واشنگتن همچنان در پیش گرفتن دیپلماسی درقبال تهران است.

همچنین سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، در توئیتی در واکنش به رویکرد مخرب اخیر رژیم صهیونیستی در روند مذاکرات وین، نوشت: «با پیشرفت گفتگو‌ها در وین، رژیم اسرائیل بار دیگر چهره واقعی خود را به نمایش گذاشت و خواستار توقف فوری مذاکرات شد. جای تعجب نیست رژیمی که پیدایش آن بر مبنای جنگ، تنش و ترور بوده، همواره از گفتگو بیزار است. هیئت‌ها در وین، از اقامتگاه نخست وزیر اسرائیل دستور نخواهند گرفت.»

رویکرد سازنده هیئت مذاکره کننده ایران

با وجود جوسازی‌های برخی رسانه‌های خارجی علیه تیم مذاکره کننده کشورمان در وین برای القای اینکه مذاکره کنندگان ایران جدیت لازم را ندارند، در ادامه نشست‌های متعدد دوجانبه و مشترک چندجانبه با هیئت ها، «جمهوری اسلامی ایران متن پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع لغو تحریم‌های ظالمانه و مسائل هسته‌ای تحویل داده است.» علی باقری کنی، رئیس هیئت مذاکره کننده ایران در وین، با اعلام این خبر، تأکید کرد که مفاد این دو پیش نویس شامل همه پیشنهاد‌ها و مواضع تیم مذاکره کننده ایرانی است.

وی افزود: امیدواریم غرب در کوتاه‌ترین زمان به جمع بندی درباره این دو سند برسند. ما اعلام کردیم گفتگو‌ها می‌تواند ادامه یابد. ما در وین هستیم و اگر آن‌ها آماده باشند، برای ادامه و استمرار در همین دور مانعی نداریم، اما اینکه بررسی این اسناد چقدر طول می‌کشد، به آن‌ها بستگی دارد.

باقری همچنین درباره جزئیات اسناد ارائه شده از جانب ایران به طرف‌های مقابل با محوریت رفع تحریم ها، گفت: رفع تحریم‌ها گام به گام نیست و برای مدت راستی آزمایی رفع تحریم‌ها نیز سند سومی را تهیه کرده ایم که هنوز این سند تحویل طرف‌ها نشده است.

بی ابتکاری اروپا در مقابل پیشنهاد‌های ایران

از سویی، اطلاعات رسیده حاکی از آن است که کشور‌های غربی حاضر در مذاکرات که پیش از شروع دور جدید بر ضرورت پیگیری پیش نویس‌های اولیه در شش دور مذاکره قبلی تأکید داشتند، هیچ گونه ابتکاری روی میز مذاکرات قرار نداده و عملا باعث کُند شدن روند مذاکرات شده اند.

به گزارش «نور نیوز»، اخبار رسیده از وین، نشان می‌دهد پس از ارائه پیشنهاد‌های ایران در قالب دو سند رفع تحریم‌ها و فعالیت‌های هسته ای، دو کارگروه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها تشکیل جلسه داده اند و قرار است پس از این جلسات، نشست کمیسیون برجام تشکیل و درباره ادامه روند مذاکرات تصمیم گیری شود.

چشم انداز نامشخص دور هفتم مذاکرات وین

پس از چهار روز مذاکره در سطح کارشناسی و سیاسی در وین، معاونان سیاسی وزیران خارجه ایران و ۴+۱، روز گذشته در نشست کمیسیون مشترک برجام، به بحث و گفتگو درباره جمع بندی این دور از مذاکرات و چگونگی ادامه آن پرداختند. لارنس نیومن، خبرنگار روزنامه «وال استریت ژورنال»، در توئیتی اعلام کرده است که پس از نشست کمیسیون مشترک برجام، هیئت‌های مذاکره کننده به پایتخت هایشان بازخواهند گشت.

وی علت این امر را تمایل برخی تیم‌ها برای مشورت بیشتر با پایتخت‌ها درباره بهترین راه پیش رو اعلام کرد. نیومن همچنین بر پایه منابع اطلاعاتی اش اظهار امیدواری کرده است که گفتگو در وین از اوایل هفته جاری از سر گرفته شود.

این امر حاکی از آن است که علی رغم همه اختلاف نظر‌ها بر سر چگونگی احیای برجام، مذاکرات با جدیت ادامه خواهد یافت و فضاسازی‌ها تا کنون خللی بر پیشبرد مذاکرات وارد نکرده است.

در همین راستا، در بخشی از بیانیه اخیر وزارت خارجه روسیه درباره روند مذاکرات وین آمده است: «همه طرفین مذاکرات یک هدف پیش رو دارند و آن بازگشت سریع به چارچوب توافق شده، بدون هیچ گونه اضافات یا استثنا و اطمینان یافتن از بقای هر چه بیشتر آن است. کسانی که ادعا می‌کنند ما در یک بن بست قرار داریم، اشتباه می‌کنند.»

با این حال یکی از موانع جدی بر سر نتیجه بخش بودن مذاکرات وین به منظور احیای برجام، دیوار بلند بی اعتمادی میان ایران و آمریکاست.

توضیح آنکه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در آخرین اظهار نظر درباره روند پیشرفت مذاکرات در وین گفت واشنگتن در آینده‌ای بسیار نزدیک، خواهد فهمید که آیا ایران می‌خواهد با حسن نیت در مذاکرات هسته‌ای در وین شرکت کند یا نه. وی همچنین مدعی شد که هنوز فرصتی برای تعامل معنادار ایران در مذاکرات هسته‌ای باقی است.

از سوی دیگر، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان، نیز در آخرین اظهار نظر در این باره گفت: ما از مذاکره جدی و یک توافق خوب استقبال می‌کنیم و باید طرف‌های مقابل حسن نیت نشان دهند. جمهوری اسلامی ایران با عزم جدی و دستورکار روشن و منطقی به وین رفته است، اما درباره اراده و نیت آمریکا و سه کشور اروپایی خوش بین نیستیم.

مقامات آمریکا از یک طرف درخواست مذاکره و بازگشت به برجام را دارند، اما از طرف دیگر افراد و مؤسسات ایران را تحریم می‌کنند. مهم این است که این مذاکرات نتیجه داشته باشد و طرف‌های غربی جدیت و حسن نیت خود را در میز مذاکره و عمل نشان دهند.

همچنین محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، درباره روند رویکرد دولت سیزدهم در مذاکرات هسته‌ای وین به «خانه ملت» گفت: دولت مصمم به رفع تحریم و حل مسائل است؛ البته این موضوع به طرف مقابل هم بستگی دارد. با عزمی که در ارکان نظام درباره رفع تحریم‌ها وجود دارد، امیدواریم در این زمینه به نتیجه برسیم.

اظهارات گروسی در حاشیه مذاکرات

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در توئیتی از گفت وگوی خود با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، درباره مذاکرات هسته‌ای خبر داد و در توئیتی نوشت: «تبادل نظر بجایی با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، درباره مذاکرات برجامی داشتم و بر نقش راستی آزمایی لازم الاجرای آژانس بین المللی انرژی اتمی تأکید کردم.»

رافائل گروسی در گفتگو با شبکه فرانس ۲۴، در پاسخ به این پرسش که آیا از اطلاعاتی که گفته‌ می‌شود رژیم صهیونیستی به متحدانش ارائه داده و در آن ادعا شده است ایران در حال غنی سازی ۹۰ درصدی اورانیوم است، باخبر است یا نه، گفت: نه، ما این اطلاعات را در اختیار نداریم و در حال حاضر غنی سازی ۹۰ درصدی اورانیوم در ایران انجام نمی‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->