مشارکت در راستای هم افزایی تشکل های مردمی

تفاهم نامه پنج جانبه میان ادارات فرهنگی خراسان رضوی امضا شد

شکیبا افخمی راد - در آستانه یکم تیر، روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی و سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی، تفاهم نامه پنج جانبه ای میان اداره کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان رضوی، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان، معاونت فرهنگی سپاه امام رضا(ع) و مجموعه بسیج دانشجویی استان امضا شد؛ تفاهم نامه ای که با هدف نشر و ترویج فرهنگ دینی و انقلابی در جامعه با استفاده از ظرفیت های بالقوه و قانونی نهادهای مختلف فرهنگی در سطح استان و همچنین اجرای اقدامات فرهنگی مشترک میان پنج دستگاه فرهنگی تدوین شده است.


تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
حجت الاسلام هادی صاحبقرانی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی درباره این تفاهم نامه توضیح داد: هدف از امضای تفاهم نامه این است که ظرفیت های دستگاه های مختلف را برای انجام عملیات های متعدد در راستای ترویج و گسترش فرهنگ اسلام ناب محمدی به کار گیریم و با همت شبکه ها و فعالانی که به این مجموعه ها مرتبط هستند، اقدامات خوب و توان افزایی برای تبادل فرهنگی رقم بزنیم.
او یادآوری کرد: یکی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب عمل بر اساس الگوی «ایرانی اسلامی پیشرفت» است که اضلاع متعددی دارد؛ دستگاه هایی که امروز جمع شده اند تا این تفاهم نامه را امضا کنند نیز به دنبال تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و جامعه ای پیشرفته ذیل پرچم و کلمه توحید هستند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی درباره محورهای این تفاهم نامه نیز گفت: اولین محوری که تفاهم نامه دنبال می کند، رصد و شناسایی و اولویت بندی مسائل فرهنگی در سطح استان است؛ دومین محور همکاری و هم افزایی با هدف توانمندسازی و رشد کیفی و کمی تشکل های مردمی و حلقه های میانی است؛ سومین محور رشد و توسعه فعالیت های محله محور و دانشگاهی در موضوعات مختلف قرآنی، فرهنگی، اجتماعی و هنری است؛ چهارمین محور نیز با عنوان ایجاد عملیات های مشترک فرهنگی و اجتماعی تعریف شده است که امروز اولین اقدام مشترک یعنی آغازبه کار ششمین دوره رویداد «پیشگام» در ضمن این تفاهم نامه به اجرا درخواهد آمد.


حلقه مفقوده استان، انجام عملیات مشترک
محمد حسین زاده، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: دستگاه هایی که امروز کنار هم جمع شده اند، ظرفیت های متفاوتی دارند؛ برای نمونه، ما در مجموعه ارشاد با مؤسسات فرهنگی، قرآنی، هنری، رسانه ای و همچنین با کانون های فرهنگی وهنری مساجد در ارتباط هستیم و دیگر مجموعه ها نیز ارتباطات خاص خودشان را دارند.
او همچنین بیان کرد: هر کدام از این ظرفیت ها توانمندی هایی دارند و در سال های گذشته کارهایی انجام دادند، اما هم افزایی آن ها و اینکه بتوانند از ظرفیت های هم استفاده کنند و عملیات مشترکی انجام دهند، حلقه مفقوده استان بوده است؛ از این رو امضای تفاهم نامه برای انجام کارهای مشترک اقدام مبارکی است.
حسین زاده همچنین ابراز امیدواری کرد که این تفاهم نامه سبب تقویت جریان مردمی فرهنگی در استان شود.


رویش نیروهای تازه نفس
محمدجواد ابراهیم پور، معاون فرهنگی سپاه امام رضا(ع) نیز در این نشست بیان کرد: در سال های پیش رهبر معظم انقلاب نوید رویش های تازه نفس انقلاب را به ما داده بودند و امروز در سال های ابتدایی دوران گام دوم انقلاب شاهد این رویش های مبارک هستیم.او یادآور شد: در هر شهر و روستایی از استان خودمان نیز شاهد حضور نیروهای تازه نفس و دغدغه مند هستیم که بی نام ونشان در حد وسع خود باری بر دوش گرفته اند وکارهای تحسین برانگیزی انجام می دهند؛ نیروهایی که قرار است بار سنگین مأموریت چهل ساله انقلاب را به دوش بکشند و پرچمی را که از نسل اول انقلاب به دستشان رسیده است، بالاتر ببرند.معاون فرهنگی سپاه امام رضا(ع) یکی از الزامات موفق شدن گام دوم انقلاب را فراهم کردن زمینه فعالیت های مشترک و هم افزایی میان گروه ها و دستگاه های مختلف دانست و گفت: بارها رهبر معظم انقلاب بر نسبت میان سازمان ها و نیروهای مردمی و نقش بی بدیل حلقه های میانی تأکید کرده اند؛ تفاهم نامه ای نیز که امروز امضا خواهد شد، آغاز قدمی مبارک برای پیوند این مجموعه ها خواهد بود.


مردم، کلید حل مشکلات هستند
سیدرضا موسوی، دبیر ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اگر بخواهیم درباره بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ساعت ها صحبت کنیم، متوجه می شویم عصاره اش قیام مردم با محوریت جوانان است؛ مردمی که تنها کلید حل مشکلات هستند.
او تصریح کرد: راهکار عملی رهبر معظم انقلاب در این زمینه توجه به حلقه های میانی است، اما اینکه حلقه های میانی چگونه باید پای کار بیایند، به نظر من در یک کلمه خلاصه می شود و آن هم مسئله محوری است.


ضرورت داشتن نگاه سیستمی
صادق حسنی مقدم، معاون پژوهشی بسیج دانشجویی استان نیز دانشگاه را مبدأ تحولات جامعه عنوان کرد و گفت: اگر فرهنگ در دانشگاه اصلاح شود، به جامعه نیز می رسد؛ در دانشگاه با جامعه جوان روبه رو هستیم که مخاطب اصلی ما در گام دوم انقلاب اسلامی هستند.
به گفته او، باید به مسئله فرهنگ نگاه سیستمی داشت و آن را در یک شبکه مسائل دید.
حسنی مقدم بیان کرد: در یک نگاه سیستمی باید متغیرهای مختلفی را در زمینه فرهنگ در نظر گرفت و همه دستگاه های مرتبط را با هم درگیر کرد؛ نمی شود به یک بخش فرهنگی توجه داشت و بخشی را رها کرد.
او تأکید کرد: ظرفیت بسیج دانشجویی ظرفیت خوبی است که در آن با جامعه جوان و باانگیزه سروکار داریم؛ نهادی که تجربه خوبی هم در رویکرد مسئله محوری و هم مسائل فرهنگی دارد.


برگزاری ششمین دوره رویداد «پیشگام»
محمدرضا قلی زاده، مدیر مرکز آموزشی گام نیز در پایان این نشست از برگزاری ششمین دوره رویداد «پیشگام» در خراسان رضوی خبر داد و با تأکید بر ضرورت احیای نقش آفرینی مردم در حل مشکلات گفت: آنچه ما در این رویداد دنبال می کنیم، ایجاد یک میدان عملیاتی برای کسانی است که دغدغه مند و خواستار مشارکت هستند.
به گفته او، با ایجاد این میدان عملیاتی و کمک مربیان «پیشگام»، دغدغه ها سریع تر و دقیق تر رصد می شود و ریشه های آن ها پیدا می شود؛ در قدم بعدی نیز راهکارهای عملیاتی برای رفع دغدغه ها بیان می شود.
قلی زاده با اشاره به برگزاری دوره های قبلی رویداد «پیشگام» در دیگر استان ها گفت: فرایند ثبت نام اکنون آغاز شده است؛ از چهارشنبه 22تیر نیز مرحله حضوری رویداد شروع می شود و مخاطبان در کارگاه های آموزشی برای شناسایی و ریشه یابی دغدغه ها و راهکارها حضور پیدا می کنند.

پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->