صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

یک کارشناس حوزه بهداشت گفت: مهم‌ترین توصیه در مورد کنترل اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان خوردن صبحانه است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی پارسا با اشاره به اینکه افزایش چاقی و اضافه‌وزن یکی از معضلات در گروه سنی دانش‌آموزان است که امروزه با این مسئله بسیار مهم مواجه هستیم، اظهار کرد: بر مبنای غربالگری‌هایی که در گروه‌های هدف و بین دانش‌آموزان انجام داده می‌شود و بر اساس تعریف‌هایی که نظام سلامت و سازمان بهداشت جهانی ارائه می‌دهد، نزدیک به ۴۰ درصد از آن‌ها دچار اضافه‌وزن و چاقی هستند.

وی با بیان اینکه این اتفاق وابسته به دو علت اصلی تغذیه ناسالم دانش‌آموزان و کم‌تحرکی آن‌ها است، افزود: در حال حاضر سبک زندگی و شهرنشینی زمینه‌ساز افزایش اضافه‌وزن و بروز چاقی در دانش‌آموزان شده است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: در واحد‌های بهداشتی از دوران بارداری و از بدو تولد فرزند توصیه‌های تغذیه‌ای به مادران ارائه می‌شود، مادر باردار باید مراقب باشد که وزن جنین متعادل باشد، برای وزن‌گیری مناسب جنین در دوران بارداری پیش از هرچیز مادر باید مراعات تغذیه‌ای داشته باشد و کارشناسان تغذیه و ماما‌ها در واحد‌های بهداشتی توصیه‌های لازم را در این زمینه به مادران باردار ارائه می‌دهند.

وی با تاکید بر اهمیت تغذیه نوزادان از شیر مادر گفت: توصیه‌های لازم کارشناسان واحد بهداشتی به مادران تغذیه نوزاد آن‌ها با شیر مادر در شش ماه نخست زندگی است، یکی از عوامل زمینه‌ساز چاقی کودکان استفاده از شیرخشک در دوران شیرخوارگی است.

پارسا در خصوص تغذیه مناسب برای پیشگیری از چاقی دانش‌آموزان اظهار کرد: مهم‌ترین توصیه در مورد کنترل اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان خوردن صبحانه است، صرف وعده صبحانه دانش‌آموزان باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا خوردن صبحانه باعث آمادگی حافظه و تمرکز بیشتر دانش‌آموز برای یادگیری مباحث علمی است.

وی خاطرنشان کرد: خوردن نان و پنیر با گردو، مصرف کره با عسل، استفاده از تخم‌مرغ در وعده صبحانه برای دانش‌آموزان بسیار مفید است، ساعت‌هایی را که دانش‌آموز در مدرسه سپری می‌کند باید تغذیه سالم داشته باشد و باید از آوردن تنقلات که باعث سیری کاذب می‌شود، پرهیز کند.

این کارشناس حوزه بهداشت تصریح کرد: استفاده از میان‌وعده‌های سالم در مدرسه، مصرف میوه و سبزی و شیر و لبنیات در وعده‌های غذایی روزانه دانش‌آموزان و به‌اندازه کافی آب خوردن و مصرف حداقل غذا‌های چرب، بسیار شیرین و تنقلات ناسالم در کنترل وزن و پیشگیری از چاقی آن‌ها بسیار مؤثر است.

وی با تاکید بر اینکه نحوه غذا خوردن و وعده‌های غذایی هم بسیار مهم است، گفت: سریع غذا خوردن باعث بروز عوارضی در سیستم گوارشی و بروز چاقی شکمی در دانش‌آموزان می‌شود، نباید هیچ کدام از وعده‌های غذایی صبحانه، ناهار و شام برای دانش‌آموزان نباید حذف شود و بهتر است برای کنترل اضافه‌وزن و چاقی دانش‌آموزان وعده شام ابتدای شب و با حجم کمتری استفاده شود.

منبع: ایمنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.