به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمیدرضا قربان زاده در نشست آموزشی «سلامت معنوی درکودکان» با بیان اینکه معارف دینی ما بیشترین ظرفیت را در تدوین سازوکارهای سلامت معنوی دارد، افزود: علیرغم اهمیت سلامت معنوی، متاسفانه در جامعه و نظام بهداشت توجه کمی به آن شده و این امر به عنوان یک خلا اساسی در سیستم نظام بهداشت کشور مطرح است.
در ادامه دکتر مریم صف آرا استاد و پژوهشگر سلامت معنوی و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا گفت: دستیابی به سلامت معنوی جنبهای از تکامل انسان است و تفاوتهایی در سلامت معنوی کودکان با بزرگسالان دیده میشود.
وی اظهار کرد: معنویت پدیدهای جهانی است و از ابتدای خلقت بشر همواره در هنگام بیماریها به ویژه در بیماریهای صعب العالج که فرد از خدمات درمانی ناامید شده است بعد معنوی سلامت بیشتر نمایان شده و اهمیت بیشتری مییابد.
دکتر صف آرا سلامت معنوی در کودکان را به مفهوم افزایش اگاهی، تجربه درونی از شگفتی ها، کنجکاوی، باور به وجود یک نیروی قوی دانست و گفت: ابعاد سلامت معنوی در کودکان در سه بعد احساسی، رابطهای و وجودی طبقه بندی میشود و عوامل مهم تاثیر گذار بر سلامت معنوی کودکان بستر فرهنگی-اجتماعی کودک، تجربیات خود کودکان، ارتباط انها با دیگران، رفتارهای والدین و رسانه و پیامدهای سلامت معنوی شامل طیف وسیعی از برایندهای مثبت است.
در این نشست به مباحثی همچون مفهوم شناسی معنویت، مفهومشناسی سلامت معنوی، تعریف سلامت معنوی، شاخصهها و مبانی سلامت معنوی کودکان ارائه و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.