اهدای ۴۰ هزار بسته معیشتی به محرومان خراسان رضوی در چهلم شهدای خدمت معاون استاندار خراسان رضوی: شهید رئیسی ویترین خدمت به محرومان بود آمادگی بیمارستان شهید کامیاب مشهد برای خدمت رسانی به زائران و مجاوران استعمال سالانه بیش از ۲۰ پاکت سیگار فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار می‌دهد "گیسو" یوزپلنگ جدید در پارک ملی توران ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق آینده‌ساز | سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) سفر به مشهد گران‌تر از قبل شد! در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند بیش از یک میلیون نفر زیر پوشش برنامه خطرسنجی بیماری‌های قلبی‌وعروقی قرار گرفتند اژه‌ای: در انتخابات، نقد جای خودش را به تخریب داده است کودک مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۳ تیر ۱۴۰۳) علائم و چگونگی درمان «تب دنگی» | مبتلایان از مصرف پروفن و ژلوفن خودداری کنند زمان پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافربری ویژه تابستان اعلام شد پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی مناطق شمالی کشور (۱۳ تیر ۱۴۰۳) پرستاران از دولت آتی چه مطالبه‌هایی دارند؟
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند

  • کد خبر: ۲۳۷۰۹۷
  • ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۵۰ درصد بیماری‌های ما مربوط به رژیم غذایی هستند و کارشناسان تغذیه می‌توانند با مداخله مناسب و آموزش تغذیه سالم و کافی، نقش موثری در پیشگیری و کاهش بیماری‌ها ایفا کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمیدرضا قربان‌زاده در نشست هم‌اندیشی که با کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه در منابع طب سنتی ایرانی بر رعایت اصول شش‌گانه سلامت (سته ضروریه) و به ویژه موضوع تغذیه تاکید شده است، اظهار کرد: ارزش مواد غذایی به قیمت آن‌ها وابسته نیست و با توجه به اینکه در هر دوره سنی از زندگی، نیاز انسان‌ها متفاوت است، کارشناسان تغذیه با ایفای نقش مناسب و آموزش الگوی غذایی صحیح در جامعه می‌توانند با مواد خوراکی ارزان‌تر غذای بهتری به مردم بدهند.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که بیشتر افراد و فرزندان آن‌ها به سمت فست‌فود‌ها سوق پیدا کرده و با تغذیه نادرست، پرخوری و افزایش میزان کالری و نمک دریافتی به مشکلاتی نظیر چاقی، دیابت و فشارخون، سرطان‌ها و... مبتلا می‌شوند، اولویت برنامه‌های کارشناسان تغذیه بر کنترل بیماری‌های مزمن است.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز هدف از برگزاری این نشست را ارائه شاخص‌های تغذیه استان و راهکار‌هایی در جهت ارتقای کیفیت خدمات تغذیه‌ای بیان و اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد از بیماران دیابتی و فشارخونی به کارشناسان تغذیه مراکز جهت مشاوره مراجعه می‌کنند. همچنین از ۶۰ درصد مبتلایان به اضافه‌وزن و چاقی شناسایی‌شده فقط ۲۰ درصد جهت دریافت رژیم غذایی به کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه دارند؛ لذا با توجه به رایگان‌بودن کلیه خدمات مراکز خدمات جامع سلامت باید اقداماتی در خصوص معرفی مراکز و تشویق به مراجعه مردم به مراکز صورت پذیرد.

دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه با توجه به کمبود کارشناسان تغذیه در بعضی شهرستان‌ها لازم است در این خصوص پیگیری‌های لازم صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مشکلات تغذیه‌ای استان اضافه‌وزن و چاقی بوده که با رعایت سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب قابل‌پیشگیری است.

وی گفت ۱۴ درصد مادران باردار مبتلا به کم‌خونی هستند که با مصرف مکمل‌های آهن و مولتی‌ویتامین و تغذیه مناسب رفع می‌شود.

اباصلتی با بیان اینکه متاسفانه باوجود آموزش‌های ارائه‌شده در مراکز، ۵ درصد خانوار‌ها از نمک‌های فاقد ید و تصفیه‌نشده استفاده می‌کنند، خاطرنشان کرد: این امر باعث افزایش اختلالات ناشی از کمبود ید مانند گواتر، تغییرات خلق‌وخو، افزایش وزن و کمبود حافظه و کاهش رشد جسمی و بهره هوشی در کودکان می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->