پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد
سرخط خبرها

چند روش ساده برای جلوگیری از کوچک شدن مغز

  • کد خبر: ۲۴۱۸۴۱
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۶
چند روش ساده برای جلوگیری از کوچک شدن مغز
یک مطالعه اخیر رابطه بین مصرف قهوه و چای و کاهش سکته مغزی، زوال عقل پس از سکته را بررسی کرد و نتایج این پژوهش حاکی از این است که نوشیدن قهوه، چای یا هر دو با کاهش خطر زوال عقل و سکته مغزی مرتبط است.

به گزارش شهرآرانیوز، این تحقیق که در مجله "PLOS Medicine" منتشر شده نشان داد، افرادی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز و ۳ تا ۵ فنجان چای و یا ۴ تا ۶ فنجان چای و قهوه در روز می‌نوشند، کمترین خطر زوال عقل و سکته مغزی را تجربه می‌کنند. به عبارت دیگر، شرکت‌کنندگانی که ۲ تا ۳ فنجان چای و ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که چای یا قهوه نمی‌نوشیدند، ۳۲ درصد کمتر در معرض سکته مغزی و ۲۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و زوال عقل هفتمین علت مرگ و میر در جهان است. همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیماری آلزایمر را شایع‌ترین نوع زوال عقل است.

زوال عقل نام عمومی برای انواع علائمی است که با کاهش پیشرونده شناختی مشخص می‌شود و عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سکته مغزی نیز یکی دیگر از علل اصلی مرگ و میر در جهان است و زمانی اتفاق می‌افتد که خون‌رسانی به مغز مسدود یا یک رگ خونی در مغز پاره شود، این موضوع باعث می‌شود بافت مغز بمیرد یا آسیب ببیند. سکته مغزی به طور قابل توجهی شانس ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد. محققان تخمین زده اند که پیشگیری از سکته مغزی می‌تواند از یک سوم موارد زوال عقل پیشگیری کند.

با توجه به شیوع زوال عقل و سکته مغزی، دانشمندان علاقه‌مند هستند که بفهمند کدام عوامل سبک زندگی بر کاهش خطر تأثیر می‌گذارد؛ مصرف چای و قهوه یکی از این عوامل است، بسیاری از مردم در سراسر جهان به طور منظم چای یا قهوه می‌نوشند و بر اساس نتایج این تحقیق یک اثر بالقوه کوچک می‌تواند در جمعیت قابل توجهی اثرگذار باشد.

در مطالعه حاضر، نویسندگان خاطرنشان کردند که برخی تحقیقات نشان داده که نوشیدن چای یا قهوه بیشتر با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است. با این حال، تحقیقات کمی در مورد اینکه آیا ترکیب چای و قهوه نیز با همین اثر مرتبط است، وجود دارد. محققان این پژوهش معتقدند باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا بفهمند آیا این رابطه علت و معلولی است یا خیر؟ علاوه بر این، آنها معتقدند که در مورد ارتباط بین ترکیب چای و قهوه و خطر سکته مغزی و زوال عقل و زوال عقل پس از سکته اطلاعات کمی وجود دارد. علاوه بر این، نویسندگان مطالعه تاکید کردند که یافته‌ها در مورد اینکه آیا مصرف قهوه و چای با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است یا خیر، متناقض بوده است.

در این پژوهش، محققان از داده‌های Biobank بریتانیا استفاده کردند، پایگاه داده‌ای حاوی اطلاعات پزشکی و ژنتیکی دقیق از ۵۰۰ هزار نفر در بریتانیا که در این تحقیق، آنها از داده‌های ۳۶۵ هزار ۵۸۲ نفر از این شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ استفاده کردند. محققان سوابق پزشکی آنها را تا سال ۲۰۲۰ پیگیری کردند. آنها میزان مصرف چای یا قهوه‌ای را به طور روزانه بررسی کردند و سپس به بررسی تعداد شرکت‌کنندگانی که در طول دوره مطالعه دچار سکته مغزی یا زوال عقل شدند، پرداختند.

این پژوهشگران همچنین برخی از عوامل دیگر که ممکن است بر زوال عقل یا خطر سکته مغزی تأثیر بگذارد مورد ارزیابی قرار دادند. این عوامل شامل جنس، سن، قومیت، سطح تحصیل، درآمد، شاخص توده بدنی، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، فعالیت بدنی، الگو‌های رژیم غذایی، نشانگر‌های زیستی خاص و سابقه سرطان، دیابت، بیماری شریانی قلبی عروقی و فشار خون بالا بود. به طور کلی، ۵۰۷۹ شرکت‌کننده در طول دوره مطالعه دچار زوال عقل شدند و ۱۰ هزار و ۵۳ نفر سکته کردند.

نتایج حاکی از اثربخش بودن مصرف چای و قهوه در کاهش ابتلا به زوال عقل و کاهش خطر سکته مغزی است.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->