زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

چند روش ساده برای جلوگیری از کوچک شدن مغز

  • کد خبر: ۲۴۱۸۴۱
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۶
چند روش ساده برای جلوگیری از کوچک شدن مغز
یک مطالعه اخیر رابطه بین مصرف قهوه و چای و کاهش سکته مغزی، زوال عقل پس از سکته را بررسی کرد و نتایج این پژوهش حاکی از این است که نوشیدن قهوه، چای یا هر دو با کاهش خطر زوال عقل و سکته مغزی مرتبط است.

به گزارش شهرآرانیوز، این تحقیق که در مجله "PLOS Medicine" منتشر شده نشان داد، افرادی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز و ۳ تا ۵ فنجان چای و یا ۴ تا ۶ فنجان چای و قهوه در روز می‌نوشند، کمترین خطر زوال عقل و سکته مغزی را تجربه می‌کنند. به عبارت دیگر، شرکت‌کنندگانی که ۲ تا ۳ فنجان چای و ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که چای یا قهوه نمی‌نوشیدند، ۳۲ درصد کمتر در معرض سکته مغزی و ۲۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و زوال عقل هفتمین علت مرگ و میر در جهان است. همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیماری آلزایمر را شایع‌ترین نوع زوال عقل است.

زوال عقل نام عمومی برای انواع علائمی است که با کاهش پیشرونده شناختی مشخص می‌شود و عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سکته مغزی نیز یکی دیگر از علل اصلی مرگ و میر در جهان است و زمانی اتفاق می‌افتد که خون‌رسانی به مغز مسدود یا یک رگ خونی در مغز پاره شود، این موضوع باعث می‌شود بافت مغز بمیرد یا آسیب ببیند. سکته مغزی به طور قابل توجهی شانس ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد. محققان تخمین زده اند که پیشگیری از سکته مغزی می‌تواند از یک سوم موارد زوال عقل پیشگیری کند.

با توجه به شیوع زوال عقل و سکته مغزی، دانشمندان علاقه‌مند هستند که بفهمند کدام عوامل سبک زندگی بر کاهش خطر تأثیر می‌گذارد؛ مصرف چای و قهوه یکی از این عوامل است، بسیاری از مردم در سراسر جهان به طور منظم چای یا قهوه می‌نوشند و بر اساس نتایج این تحقیق یک اثر بالقوه کوچک می‌تواند در جمعیت قابل توجهی اثرگذار باشد.

در مطالعه حاضر، نویسندگان خاطرنشان کردند که برخی تحقیقات نشان داده که نوشیدن چای یا قهوه بیشتر با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است. با این حال، تحقیقات کمی در مورد اینکه آیا ترکیب چای و قهوه نیز با همین اثر مرتبط است، وجود دارد. محققان این پژوهش معتقدند باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا بفهمند آیا این رابطه علت و معلولی است یا خیر؟ علاوه بر این، آنها معتقدند که در مورد ارتباط بین ترکیب چای و قهوه و خطر سکته مغزی و زوال عقل و زوال عقل پس از سکته اطلاعات کمی وجود دارد. علاوه بر این، نویسندگان مطالعه تاکید کردند که یافته‌ها در مورد اینکه آیا مصرف قهوه و چای با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است یا خیر، متناقض بوده است.

در این پژوهش، محققان از داده‌های Biobank بریتانیا استفاده کردند، پایگاه داده‌ای حاوی اطلاعات پزشکی و ژنتیکی دقیق از ۵۰۰ هزار نفر در بریتانیا که در این تحقیق، آنها از داده‌های ۳۶۵ هزار ۵۸۲ نفر از این شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ استفاده کردند. محققان سوابق پزشکی آنها را تا سال ۲۰۲۰ پیگیری کردند. آنها میزان مصرف چای یا قهوه‌ای را به طور روزانه بررسی کردند و سپس به بررسی تعداد شرکت‌کنندگانی که در طول دوره مطالعه دچار سکته مغزی یا زوال عقل شدند، پرداختند.

این پژوهشگران همچنین برخی از عوامل دیگر که ممکن است بر زوال عقل یا خطر سکته مغزی تأثیر بگذارد مورد ارزیابی قرار دادند. این عوامل شامل جنس، سن، قومیت، سطح تحصیل، درآمد، شاخص توده بدنی، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، فعالیت بدنی، الگو‌های رژیم غذایی، نشانگر‌های زیستی خاص و سابقه سرطان، دیابت، بیماری شریانی قلبی عروقی و فشار خون بالا بود. به طور کلی، ۵۰۷۹ شرکت‌کننده در طول دوره مطالعه دچار زوال عقل شدند و ۱۰ هزار و ۵۳ نفر سکته کردند.

نتایج حاکی از اثربخش بودن مصرف چای و قهوه در کاهش ابتلا به زوال عقل و کاهش خطر سکته مغزی است.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->