به گزارش شهرآرانیوز، تَرَک زبان که با عناوین دیگری همچون زبان شیاردار و... شناخته میشود از اختلالاتی است که در حفره دهان به وجود میآید و به طور معمول بدون ناراحتی میباشد و در معاینات بالینی و دسته جمعی آشکار و تشخیص داده میشوند.
از علتهای ایجاد زبان شیاردارمی توان به نقش توارث و عوامل محیطی و ... اشاره کرد. اقدام خاصی برای درمان آن نمیتوان انجام داد. در این بخش از سلامت نمناک شما را با علتهای ایجاد زبان ترک ترک آشنا میکنیم.
پزشکان علت دقیق ترک زبان را نمیدانند، اما ممکن است که ژنتیکی باشد و گاهی اوقات به دلیل موارد زیر اتفاق میافتد:
عامل ژنتیکی
سوء تغذیه
افزایش حساسیت به مواد خاص
گراماتالوز دهانی
سندروم ملکرسون روزنتال
سندروم دان
ترکها گاهی اوقات میتوانند به دلیل زبان جغرافیایی یا پسوریازیس مخصوصاً پسوریازیس پوسچولار ایجاد شوند.
افراد مبتلا به ترک زبانی گاهی اوقات دچار وضعیتی به نام زبان جغرافیایی هستند. زبان جغرافیایی یک وضعیت التهابی بدون آسیب است که روی سطح زبان تاثیر میگذارد.
معمولاً کل زبان با دانههای سفید و صورتی ریز تشکیل شده، اما در زبان جغرافیایی بعضی از این ذرات وجود ندارند و تکههای یکدست و قرمز روی زبان دیده میشود که گوشههای آنها به سمت بالا رفته است. زبان جغرافیایی نشان دهنده عفونت یا سرطان نیست و معمولاً مشکلی برای سلامتی فرد ایجاد نخواهد کرد.
پسوریازیس پوسچولار جزء انواع رایج پسوریازیس نیست و شدیدترین نوع آن محسوب میشود. این نوع پسوریازیس قسمتی از بدن را با ترکیبی از پوست قرمز و دردناک و قسمتهای مده پوشش
میدهد. درمان آن روی بهبود علائم تمرکز دارد که شامل فتوتراپی و داروهایی مثل موارد زیر میباشد:
چنانچه علت ترک ترک بودن زبان میتواند علل دیگری ریشه در سلامت بدن داشته باشد که شامل:
حرارت بالای کبد و کارکرد نا صحیح کبد ناشی از سردی دستگاه گوارش
زمانی که معده و دستگاه گوارش روی به سردی میرود، کبد در تلاش است تا این کمبود حرارت را جبران کند و حرارت خودش را بالا میبرد. هنگامی که حرارات کبد بالا میرود، دیگر کبد نمیتواند به وظیفه اصلی خودش به خوبی عمل نکند و موجب مشکلاتی مانند ترک روی زبان میشود.
بیماریهای طحال، بیماریهای کلیوی، ریه ها، ریزش مو، لکهای پوستی و همچنین کبد چرب و استرس و اضطراب و … میباشند.
افسردگی و درگیری فکری از علتهای دیگر شکاف زبان در مزاجهای سرد و خشک میباشد.
منبع: سلامت نیوز