«آش عباسعلی» یک آش محلی و بسیار مقوی و خوشمزه کرمانشاهی است. گفته میشود حدود ۲۰۰ سال قبل آشپزی با نام عباسعلی نذر میکند موقع افطار این آش را درست کند و به روزه داران بدهد.
هانیه رضوانی | شهرآرانیوز؛ «آش عباسعلی» یک آش محلی و بسیار مقوی و خوشمزه کرمانشاهی است. گفته میشود حدود ۲۰۰ سال قبل آشپزی با نام عباسعلی نذر میکند موقع افطار این آش را درست کند و به روزه داران بدهد. برای همین هم آش عباسعلی مخصوص افطار و ماه رمضان شناخته میشود، هرچند به علت ترکیبات غنی پروتئینی و املاح معدنیای که دارد نظیر زینک، یک وعده غذایی کامل برای همه سال به حساب میآید. کرمانشاهیهای اصیل به این آش به اختصار «آش واسلی» هم میگویند.
معروفترین آش واسلی کرمانشاه در محله قدیمی این شهر یعنی «تیمچه» پخته میشود. گاهی از بعدازظهرها مردم توی صفهای طولانی آش عباسعلی تیمچه میایستند تا بتوانند قدری از این آش بخرند و سر سفره خانواده ببرند. راستی، این آش چند سالی هم در جشنواره غذاهای ایرانی اول شده است. برای همین، امیدوارم آن را بپزید و از خوردنش در کنار دیگر اعضای خانواده لذت ببرید.
مناسب برای: ۲۰ نفر
زمان برای پخت: ۲۴۰ دقیقه
قیمت تمام شده برای هر نفر: ۵۵۰۰ تومان
مواد لازم:
نخود یک پیمانه
لوبیا سفید ۲ پیمانه
جو یک پیمانه
پیاز ۲ عدد
گندم نیم کوب یا بلغور یک پیمانه
گوشت گوساله یا گوسفندی نیم کیلو
عدس ۳ پیمانه
برنج ۲ پیمانه
سیر ۲ حبه
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را خرد کنید و تفت بدهید و با حبوباتی (نخود، لوبیا سفید، گندم نیم کوب یا بلغور و جو) که ازقبل حدود ۳ تا ۴ ساعت خیسانده اید بپزید.
برنج و عدس را هم که از قبل حدود ۳ تا ۴ ساعت خیسانده اید به حبوبات اضافه کنید و بگذارید خوب بپزند.
در مرحله آخر پخت، گوشتی را که از قبل با یک پیاز پخته اید، به همراه ۲ حبه سیر (استفاده از سیر دلخواه است) بکوبید و درون آش بریزید. آش را مرتب هم بزنید تا مواد به خورد هم برود و کش بیاید.
قدری روغن (ترجیحا روغن کرمانشاهی) را داغ کنید و بعد از خاموش کردن شعله، روی آش بریزید. در صورت تمایل، میتوانید پیازداغ و نعناداغ هم به آش اضافه کنید.
نکته: گوشت و سیر را با یک ملاقه از حبوبات پخته با هم بکوبید تا بیشتر به خورد هم بروند و آش کش بیاید.