صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

حاکمیت دوگانه در بازار عامل گران فروشی ماسک

  • کد خبر: ۳۷۵۹۱
  • ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۸
گران‌فروشان از اینکه کار نظارت بر قیمت ماسک سه‌لایه ۲ مرجع دارد، سوءاستفاده می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ ماسک سه‌لایه به‌عنوان یکی از اقلام پرتقاضای روز‌های کرونایی، در ۳ بخش تولید، عرضه و نظارت بر قیمت، دچار مشکلاتی است که مانند ۳ گره بر آن موجب نارضایتی مردم خراسان رضوی شده است. اکنون نرخ مصوب هر عدد ماسک سه‌لایه در واحد صنعتی ۱۰هزار و ۵۰۰ریال و برای عرضه به مصرف‌کننده در این استان ۱۳هزار ریال است. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که ماسک، با قیمتی بیشتر به دست مصرف‌کننده می‌رسد. سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی متولی نظارت بر قیمت ماسک سه‌لایه و پارچه‌ای در صنوفی به‌جز داروخانه‌هاست، اما مسئولان بخش نظارت می‌گویند که امکانات کافی برای برخورد قاطعانه با گران‌فروشی ماسک را ندارند.

مسئول رسیدگی به شکایات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی دراین‌باره به ایرنا گفت: میزان تولید ماسک سه‌لایه پیش از شیوع کرونا به حد کفایت بود؛ زیرا مصرف‌کننده آن فقط کادر پزشکی و بیمارستانی بودند، اما اکنون با شیوع کرونا تقاضا برای ماسک در استان به‌اندازه کل جمعیت آن است و فقط ۴ واحد صنعتی این نوع ماسک را در استان تولید می‌کنند.

مهدی مقدسی افزود: هر زمان که تقاضا در بازار بیشتر از عرضه یک کالا باشد، گران‌فروشی برخی از صنوف اجتناب‌ناپذیر می‌شود. به نظر می‌رسد برای پاسخ‌گویی به نیاز‌ها و محدودیت‌ها در عرضه ماسک باید یک شبکه مشخص از تولید تا مصرف تعریف شود تا دخالت افراد سودجو در این بخش به صفر برسد. او گفت: عمده ماسک‌های سه‌لایه توسط داروخانه‌ها توزیع می‌شود که موظف به رعایت قیمت مصوب هستند، اما نظارت بر داروخانه‌ها توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌گیرد. بازرسان سازمان صنعت، مسئول رسیدگی به عرضه ماسک سه‌لایه یا پارچه‌ای در صنوف هستند و با کسانی که این نوع ماسک‌ها را با قیمتی بیش از قیمت مصوب می‌فروشند، برخورد قانونی می‌شود.
 
با این حال مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مشهد گفت: بازرسی‌های ادواری توسط کارشناسان اداره امور دارو در این معاونت و همچنین بازرسی مشترک به‌صورت هفتگی با همکاری کارشناسان صنعت، معدن و تجارت از همه اقلام موجود در داروخانه ازجمله ماسک انجام می‌شود.
 
علی روحبخش افزود: ماسک با قیمت مصوب ۱۰هزار و ۵۰۰ریال از کارخانه‌های اعلام‌شده توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت، به هیچ عنوان توسط هیچ شرکت پخش سراسری دارویی یا تجهیزاتی به داروخانه تحویل نشده است تا با قیمت مصوب ۱۳هزار ریال به فروش برسد.
 
وی ادامه داد: ماسک‌های موجود در بازار با چرخه توزیع نامشخص و توسط شرکت‌های متفرقه با قیمت‌های ۱۷هزار ریال تا ۲۵هزار ریال براساس کیفیت، صنعتی یا کارگاهی بودن در داروخانه به فروش می‌رسد و داروخانه با هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت با سود مصوب ۲۰درصد آن را به فروش می‌رساند که این موضوع طی بازرسی‌های مشترک با کارشناسان آن سازمان و بازرسی‌های ادواری کارشناسان امور دارو بررسی و نظارت می‌شود.

روحبخش گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۹۶فقره شکایت درزمینه عرضه ماسک در داروخانه‌ها ثبت شده که در هیچ یک از آن‌ها گران‌فروشی احراز نشده است. همچنین طی بازرسی‌های ادواری و مشترک با بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت، ۸ مورد گران‌فروشی احراز و پرونده آن‌ها به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.