صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

طرز تهیه منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم

  • کد خبر: ۴۶۹۴۰
  • ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۸
  • ۱۶
مردم افغانستان غذا‌های خوشمزه زیادی طبخ می‌کنند و غذای افغانستانی در دنیا شهرت زیادی دارد، منتو یکی از این غذا‌ها است. شما در این گزارش با طرز تهیه این غذا آشنا می‌شوید.
سید محمدرضا هاشمی – شهرآرانیوز | «منتو»، یکی از غذا‌های مشهور افغانستانی است که در دورهمی‌ها سرو می‌شود. این غذا در واقع بخار پز است و در مهمانی‌ها و عروسی‌ها برای میهمانان تهیه می‌شود.

طرز تهیه منتو، غذای خوشمزه افغانستانی

منتو از غذا‌های سنتی افغانستان به حساب می‌آید. دستور‌های مختلفی برای تهیه خمیر و چاشنی‌ها آن وجود دارد. روش پخت این غذا به صورت بخارپز شده می‌باشد که با این کار ارزش موادغذایی حفظ خواهد شد، سپس با چاشنی مخصوص آن سرو می‌شود.
 
تهیه این غذا نیازمند صرف زمان و حوصله می‌باشد و زمان آماده‌سازی آن ۳ تا ۲ ساعت زمان لازم دارد. این غذا بسیار سالم و خوشمزه می‌باشد و ارزش وقت گذاشتن را دارد.
 

مواد لازم برای تهیه خمیر منتو

تخم مرغ ۱ عدد
 
آرد ۳۷۵ گرم
 
نمک ۱/۵ قاشق چایخوری
 
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
 


مواد لازم برای داخل منتو

پیاز نگینی خردشده ۶۰۰ گرم
 
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
 
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
 
نمک ۱ قاشق چایخوری
 
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
 
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
 


مواد لازم برای چاشنی منتو

سیر ۲ حبه
 
لپه پخته شده ۱ پیمانه
 
نمک نصف قاشق چایخوری
 
پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
 
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
 
ماست چکیده ۵ قاشق غذاخوری
 


طرز تهیه خمیر منتو

در ظرف مناسب ابتدا تخم مرغ را اضافه می‌کنیم، سپس با همزن هم می‌زنیم. مقداری آب به تخم مرغ اضافه می‌کنیم و دوباره هم می‌زنیم. آرد، روغن و نمک را اضافه می‌کنیم. مواد را با هم مخلوط می‌کنیم سپس با دست شروع به ورز دادن خمیر می‌کنیم. اگر خمیر خشک است و آرد روی سطح خمیر وجود دارد مقداری آب اضافه می‌کنیم و خمیر را ورز می‌دهیم.
 
سپس روی خمیر را با سلفون می‌پوشانیم تا ۳۰ دقیقه استراحت کند. حتما باید روی ظرف خمیر را با پارچه‌ای بپوشانیم.

طرز تهیه مواد داخل منتو

ابتدا گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه می‌ریزیم و روغن را به آن اضافه می‌کنیم. گوشت را به مدت ۷-۶ دقیقه تفت می‌دهیم. همزمان نمک، فلفل سیاه و تخم گشنیز را اضافه می‌کنیم و مواد را هم می‌زنیم.
 
شعله گاز را خاموش می‌کنیم در همان حالی که تابه روی شعله خاموش است، پیاز را اضافه می‌کنیم. پیاز را با گوشت مخلوط می‌کنیم سپس مواد تابه را داخل ظرف دیگر خالی می‌کنیم. گشنیز و فلفل را خرد می‌کنیم و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می‌کنیم. گشنیز را با دیگر مواد مخلوط کرده و اجازه می‌دهیم سرد شود.

بستن خمیر‌های منتو

خمیر بعد از نیم ساعت استراحت از ظرف خارج کرده و روی تخته کار قرار می‌دهیم. خمیر را به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. یکی از چونه‌ها را برمی‌داریم و با دست آن را پهن می‌کنیم. هنگام پهن کردن خمیر حتما روی آن آرد بپاشید تا کار نازک کردن خمیر راحت‌تر انجام شود.
 
کار پهن کردن خمیر را تا جایی ادامه می‌دهیم یک دایره بزرگ از خمیر داشته باشیم، سپس خمیر را به دایره‌های کوچک تقسیم می‌کنیم. ضخامت خمیر منتو باید خیلی کم باشد به طوری که رنگ مواد داخل آن دیده شود.
 
وقتی برش خمیر‌ها تمام شد از مخلوط گوشت برمی‌داریم و در مرکز هر یک از خمیر‌ها قرار می‌دهیم و با چسباندن لبه‌های آن به هم خمیر‌ها را می‌بندیم.
 
اگر قابلمه مخصوص پخت منتو نداشتید، می‌توانید خمیر‌ها پخاریز یا آبپز کنید، ولی مراقب باشید که خمیر‌ها باز نشوند. قبل از بخارپز کردن خمیر‌ها در ظرف مقداری کمی روغن می‌ریزیم و خمیر را به روغن مایع آغشته می‌کنیم و داخل ظرفی که می‌خواهیم بخارپز کنیم قرار می‌دهیم. خمیر‌ها را برای مدت ۲۰ دقیقه بخارپز می‌کنیم.

طرز تهیه چاشنی منتو

ابتدا در تابه‌ای مقداری روغن می‌ریزیم، سپس سیر رنده شده، لپه، نمک، تخم گشنیز و زردچوبه را اضافه می‌کنیم و مواد را با هم مخلوط می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. رب را به مواد اضافه می‌کنیم بعد هم می‌زنیم. مخلوط را برای ۵ دقیقه می‌پزیم. در ظرف دیگر ماست، نمک و دو حبه سیر رنده را باهم ترکیب می‌کنیم.
 
در کف یک دیس یا ظرف مناسب ابتدا مخلوط ماست و سیر را می‌ریزیم و روی تمام دیس پخش می‌کنیم.
 
خمیر‌های منتو که پخته شده‌اند، روی آن قرار می‌دهیم. چاشنی که با لپه درست کرده بودیم را روی خمیر‌های منتو اضافه می‌کنیم سپس با گشینز تازه آن را تزیین می‌کنیم.
 
فیلم روش تهیه این غذای خوشمزه را اینجا ببینید


 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۸
واقعا غذایی خوشمزه ایی هست
ناشناس
۲۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
خیلیییی عالی هر چیزی ک مال کشور عزیز افغانستان باشه خوشمزه و تک هست
ناشناس
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
سهل
ابوالفضل
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
منتو یکی از خوشمزه ترین غذاهای افغانی هست که شهرت جهانی داره و حتی تو ژاپن و چین و... این غذا درست میشه
ثویبه
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
برای اولین بار در مدرسه ای در تاجیکستان اما توسط یکی از دانش آموزان افغان درست کرد با اسم و مزه خیلی خوشمزه آن آشنا شدم. طعم دلمه با کلم برگ ایرانی رو برام تداعی کرد.
ناشناس
۰۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
این غذا مخصوص کشور عزیز مون افغانستان منتو عالییییه و خییلی هم خوشمزه است
۰۰۰۰۰
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۵
عالی
ناشناس
۰۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
این غذا مخصوص کشور افغانستان خیلی عالی و مفید بود
شایان
۰۰:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
تاجایی که میدونم ماله افغان نیست چون تو چین و قزاقستان هم میخورن این غذارو
ناشناس
۰۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
چرا عزیزم اتفاقا از افغانستانه
ناشناس
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۳
این غذا و همچنین غذاهایی مثل قابلی آشک بلانی قلمه و فتیر و حلوای سرخ از غذاهای خوشمزه و معروف افغانستان میباشد.?
Gh.Abasheidary
۰۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
بسیار یک برنامه مفید است تشکری میکنم از تهیه کنندگان این برنامه موفق باشید
ابريشمي
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
خيلي خوشمزست كلاً غذاي افغاني خوشمزست
فاطمه
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
عالیه خیلی خوشمزه حتما درست کنین
ماریا
۰۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
ممنون عالی بود
آرمیتا
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۲
غذای خوش مزه ایه