به گزارش شهرآرانیوز - «آی خانم» یکی از غذاهای خوشمزه افغانستانی است که بیشتر در ولایتهای «جوزجان»، «تخار» و «بلخ» پخته میشود.
مواد لازم:
آرد ترمیده (برای خمیر)، گوشت گوساله یا مرغ، هویچ، سیب زمینی، گشنیز، کلم، گوجه، ادویه، نمک و فلفل، روغن و ماست چکیده
طرز تهیه:
اول از همه باید خمير را از شب قبل تهيه کنید.این خمیر بايد كمی از خمير «منتو» نرمتر باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم
نسبت آرد و آب میتواند، ۲ پیمانه به سه چهارم لیوان باشد. خمیر را گلوله گلوله کرده و در جایی نگه دارید. روی آن پلاستیک بکشید که خشک نشود.
سپس هویچ و سیب زمینی خام را بشویید و آنها را پوست كرده و رنده کنید.
در مرحله بعدی گوجه را ريز ريز كرده و بعد گشنيز را هم به آن اضافه کنید.
وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند گوشت را ريز ريز کرده و بعد به آن نمك و فلفل را هم اضافه کرده و خوب با هم ترکیب کنید.
حالا خمير را گلوله گلوله برداشته اول از درجه ۵ و بعد از درجه ۲ ماشین آش(رشته بری) بگذرانيد . این خمیر نباید زیاد هم نازک شود. البته اگر ماشین آش نداشتید میتوانید با وردنه آن را به قطر مناسب نازک کنید.
خمير را به شكل طويل بریده و در روی یک تخته با كمی آرد صاف کنید.
از مواد تهيه شده بر روی همه خمير مانند شکل پخش كنيد، سپس به شکل عمودی خمیر را برش دهید. در آخر با اسفنج بالای خميرها روغن بزنید تا خشك نشوند.
اکنون باید آنها در ظرفی دلخواه بخار پز کنید و دقت کنید که خمیر زیاد نرم نشود.
بعد از آن مدتی قالبها را از آتش دور میکنیم و در فضای باز میگذاریم. همین که خود را کمی گرفت (به خاطری که از هم جدا نشوند) با احتیاط از دیگ کشیده در ظرف میگذاریم و خرد خرد میکنیم.
برخی میل دارند که کمی لپه را هم خورشت درست کنند و یک جا با «آیخانم» نوش جان کنند.
در این ویدیو طرز تهیه این غذای خوشمزه افغانستانی را ببینید