سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ عید در افغانستان معنای متفاوتی با آنچه ما در ایران درک میکنیم دارد. نوروز در افغانستان فقط یک روز تعطیل است. اما عید قربان و فطر برای مردم افغانستان اهمیت زیادی دارد، به طوری که بیشترین تعطیلی تقویم افغانستان مربوط به همین دو عید است.
هرچند که شیوع کرونا امسال بر گرامی داشت افغانستانی ها از این اعیاد تاثیر گذاشت اما مردم این کشور یک هفته مانده به عید به بازار میروند، برای پذیرایی از میهمانها در روزهای عید خرید میکنند، لباس نو به تن میکنند و این روزها را جشن میگیرند.
دولت افغانستان براي بزرگداشت اين روز، همزمان با روز عرفه چهار روز را در این کشور تعطيل اعلام میکند و در این مدت تمام ادارههای دولتی، فروشگاهها و مراكز تجاری در شهرها تعطيل هستند. مردم افغانستان ترجیح میدهند در روزهای عید کنار خانواده باشند و برای احترام به بزرگان فامیل به دیدار آنها بروند.
عید در افغانستان با برپایی نماز عید آغاز میشود، مردم با پوشیدن لباسهای نو به مساجد اصلی شهرشان میروند و نماز را به جا میآورند.
انجام قربانی در روز عید قربان اهمیت زیادی برای مردم افغانستان دارد، برای مثال در کابل آنهایی که از توانایی مالی برخوردار هستند با انجام قربانی و توزیع گوشت آن در بین نیازمندان روز اول عید را سپری میکنند. این رسم در همه شهرهای افغانستان یک سنت پسندیده به حساب میآید.
در کابل پايتخت افغانستان از اوايل ماه ذي الحجّه تقريبا چهره شهر عوض میشود، عرضه کنندگان موادغذايی، لباس، کفش و ظروف غذا خوری در گوشه و کنار شهر با پهن کردن بساط خود، مشتريان را برای خريد دعوت میکنند.
علي رغم وضعیت ضعیف اقتصادی بسیاری از مردم در افغانستان اما گرامی داشت عید برای آنها اهمیت زیادی دارد و شما در روزهای عید با افغانستانی دیگر مواجه می شوید.
یکی دیگر از رسم هایی که مردم افغانستان آن را در روزهای عید انجام می برند، رسم عیدی بردن است. جواناني که تازه نامزد کردهاند، برای همسر آينده خود هدیه میبرد، از این رسم با عنوان «تحفه عيدی» یاد میشود.
بازار خياطهای مردانه و زنانه از دو ماه مانده به عید رونق میگیرد، و هرچه آنها به روز عید نزدیک میشوند، بازارشان رونق بیشتری میگیرد.