ترشی از آن خوراکیهای خوشمزهای است که اغلب در فصلهای سرد سال، پای ثابت سفره ما ایرانی هاست: ترشی بادمجان، سیر، کلم قرمز، گل کلم و .... فصل تهیه این ترشیها هم دقیقا همین روزهاست
امیر مقدم | شهرآرانیوز؛ ترشی از آن خوراکیهای خوشمزهای است که اغلب در فصلهای سرد سال، پای ثابت سفره ما ایرانی هاست: ترشی بادمجان، سیر، کلم قرمز، گل کلم و .... فصل تهیه این ترشیها هم دقیقا همین روزهاست، البته اگر قصد آماده خوری ندارید. اول باید تصمیم بگیرید چه نوع ترشی یا ترشیهایی برای زمستانتان میخواهید درست کنید. بعد مواد مورد نیازتان را فهرست کنید و روانه بازار شوید.
به صرفهترین روش تهیه ترشی
اگر قصد تهیه یک نوع ترشی در حجم زیاد یا چندنوع ترشی با مواد اولیه یکسان را دارید یا میخواهید با کسی شراکتی ترشی درست کنید، برای خرید مواد اولیه تان به میدان تره بار بروید. سبزیجات و صیفی جات در میدان تره بار تا ۳۵ درصد ارزانتر عرضه میشوند. قیمت ترشی شما به اینکه چه نوع ترشیای را با چه مواد اولیهای میخواهید درست کنید بستگی دارد. با وجود این، مطمئن باشید از قیمت نوع بازاری و آماده آن بسیار به صرفهتر خواهد بود. گذشته از آن، وقتی خودتان در خانه خوراکیای مانند ترشی درست میکنید، از سلامت آن هم اطمینان دارید.
مواد لازم برای ترشی گل کلم
از میان انواع ترشیهایی که در بازار وجود دارد، امروز میخواهیم آموزش ترشی گل کلم مخلوط را ارائه بدهیم، ترشیای که شباهت زیادی به ترشی هفت بیجار دارد و از قدیم، تهیه آن بین ما مشهدیها هم رواج داشته است. برای تهیه این ترشی، شما به این مواد اولیه نیاز دارید:
- گل کلم یک عدد متوسط
- هویج ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم
- ساقه کرفس ۲ عدد متوسط
- خیار ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم
- بادمجان یک کیلوگرم
- سیب ترش ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم
- موسیر ۱۰۰ گرم
- سیر ۲ بوته بزرگ
- فلفل سبز یا قرمز ۶ عدد
- سبزی ترشی (ترخون، نعناع، مرزه، گشنیز، جعفری و پونه)
- ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم
- نمک، سیاهدانه و زردچوبه به میزان لازم
طرزتهیه ترشی گل کلم مخلوط
برای تهیه این ترشی، همه مواد را به خوبی بشویید. خرد و روی پارچهای پهن کنید تا آبشان به طورکامل گرفته شود. هرچه آب موادتان بیشتر خشک شود، مرحله جا افتادن ترشی طولانیتر خواهد شد. اندازه خردکردن مواد ترشی هم به سلیقه خودتان بستگی دارد. سیر و فلفل سبز را بهتر است که به دو نیم کنید. موسیر خشک را هم یک ساعت در آب بخیسانید. بعد در صافی بریزید. خوب که خشک شد، با دیگر مواد مخلوط کنید.
بادمجانها را هم خرد کنید و در ظرفی مناسب بریزید و روی شعله بگذارید تا با سرکه چند قل بخورد. بادمجانها را سرد که شد با دیگر مواد مخلوط کنید و همه را درون ظرفهای شیشهای بریزید. نمک، سیاهدانه و زردچوبه (برای رنگ زرد ترشی) را هم اضافه و شیشهها را با سرکه یا سرکه مخلوط با آب جوشیده سردشده پر کنید تا جایی که سطح مواد را به خوبی بپوشاند. بعد هم در شیشهها را محکم ببندید و بگذارید دست کم یک ماه خوب جا بیفتد.