جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

درباره بادمجان، این عزیز جان

  • کد خبر: ۳۹۷۷۹
  • ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۶
درباره بادمجان، این عزیز جان
فرقی نمی‌کند کنار قیمه باشد یا زیر ته‌چین. فرقی نمی‌کند کباب شود و برود در دل میرزاقاسمی یا سرخ شود و حلیم‌بادمجانش کنی. اصلا بگو ترشی‌بادمجان، بگو ته‌دیگ بادمجان. این بادمجان عزیز دل پایش به هر طعامی که باز شود، طعمی خوش و لذیذ پدید می‌آورد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ فرقی نمی‌کند کنار قیمه باشد یا زیر ته‌چین. فرقی نمی‌کند کباب شود و برود در دل میرزاقاسمی یا سرخ شود و حلیم‌بادمجانش کنی. اصلا بگو ترشی‌بادمجان، بگو ته‌دیگ بادمجان. این بادمجان عزیز دل پایش به هر طعامی که باز شود، طعمی خوش و لذیذ پدید می‌آورد.

داستان بادمجان داستان کهنی است که از قدیم طرف‌دار داشته. در گذشته بادنگان، بادنجان، کهکب، انب، پاتشگا، پاتنگا و کهپرک هم نامیده می‌شده است. اصالت چینی دارد یا زاده مصر است، ولی معلوم است که از قدیم در آسیا وجود داشته است. اسمش در رساله‌های چینی ۱۵۰۰ سال قبل آمده است. در شمال آفریقا به اسم‌های متعدد عربی می‌شناسندش، ولی اسمی رومی یا یونانی ندارد و مشخص است اعراب در قرون وسطی آن را به مدیترانه برده‌اند و از آنجا در کل اروپا پخش شده است.

در ایران این گیاه را به ۲ نوع قلمی و دلمه‌ای می‌شناسیم. قلمی‌اش برای سرخ‌کردن عالی است و دلمه‌ای هم که از اسمش مشخص است چه کاربردی دارد. ولی بادمجان انواع متنوع‌تری دارد. هم در شکل، هم در رنگ. در دنیا بادمجان سفید، زرد و سبز کشت و خورده می‌شود. چین، هند، مصر، ترکیه و ایران به‌ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان بادمجان هستند و این گیاه در فرهنگ غذایی‌شان هم جایگاه ویژه‌ای دارد. مثلا در ایران بادمجان غذای محبوب شاهان بوده است و این ضرب‌المثل‌ها که درباره‌اش می‌شنویم مثل «بادمجان دور قاب چین» یا «من نوکر شاهم، نه نوکر بادمجان» شاهد مثال همین موضوع است که بادمجان غذای محبوب اغنیا و فقرا بوده است.

خرید بادمجان فوت و فن خاصی دارد و در کتاب‌های آشپزی بخش خاصی را به خود اختصاص داده است. نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی نوشته است: «میوه گیاه چندساله‌ای است که فقط میوه سال اول آن مرغوب است. میوه سال‌های بعد را بادمجان دارکهنه می‌نامند و مزه آن تلخ و تند است. بادمجان خوب پوست تیره‌رنگ و براق و مغز سفید و کم‌تخم دارد. هنگام خرید از بادمجان دارکهنه و نامرغوب باید پرهیز کرد.» تازه بودن بادمجان علاوه بر اینکه طعم غذا را تغییر می‌دهد، سلامت خورنده را هم تضمین می‌کند. در طب ابوعلی‌سینایی بادمجان کهنه مضر و آفت جان معرفی شده است: «کهن وی بد بود و تازه سالم‌تر بود.»

عجیب است که در ایام قدیم نگاه برخی از مردم درباره بادمجان بد بوده است. مثلا برخی قدیمی‌ها می‌گفتند بادمجان فقط شکم‌سیرکن است و خواصی ندارد. شاید این حرف را از زبان مادر بزرگ‌هایتان شنیده باشید. موضوعی که می‌دانیم درست نیست. بادمجان منبع ارزان و خوش‌مزه‌ای برای دستیابی به ویتامین‌های مختلف و دیگر ریزمغذی‌هاست. در ایتالیا عده‌ای گمان می‌کردند خوردن بادمجان باعث جنون و دیوانگی می‌شود! اما حالا می‌دانیم بادمجان کسی را دیوانه نمی‌کند، مگر آن‌ها که عاشق طعمش هستند و وقتی یک ظرف بادمجان سرخ‌شده و به روغن‌آمده می‌بینند، عنان از کف می‌دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->