صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

حقوق حمل ونقلی شهروندان

  • کد خبر: ۵۲۳۹۲
  • ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
محمدمعین وطن خواه - دانشجوی کارشناسی رشته حقوق دانشگاه فردوسی مشهد
امروزه حمل ونقل عمومی یکی از اساسی‌ترین ارکان مدیریت شهری به شمار می‌رود که نقشی کلیدی در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان جامعه دارد. ناوگان حمل ونقل عمومی روزانه تعداد چشمگیری از شهروندان را از محلی به محل دیگر منتقل می‌کند و بر کاهش ترافیک و آلودگی هوای شهر‌ها بسیار تأثیرگذار است. بی شک این مهم در کلان شهر مشهد که سالانه پذیرای خیل عظیم زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) است از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.‌
می‌توانید پرسش‌های خود را در حوزه‌های مختلف اعم از حقوقی، انتظامی، ایمنی و... به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۷۲۸۹ بفرستید و یا با شماره تلفن ۵-۳۷۲۸۸۸۸۱-۰۵۱ در میان بگذاریدو در همین ستون منتظر پاسخ بمانید

بهره مندی از حمل ونقل ایمن یکی از حقوق اساسی افراد جامعه است. در این بین، شهروندان، مدیران شهری و فعالان حوزه حمل ونقل ارکان اصلی این صنعت به شمار می‌روند که قانون برای هرکدام از آنان حقوق و وظایف خاص تعیین کرده است. با استناد به ماده ۸ منشور حقوق شهروندی، اعمال هرگونه تبعیض ناروا به ویژه در دسترسی شهروندان به خدمات عمومی و اجتماعی ممنوع است و دولت باید از هرگونه تصمیم و اقدام منجر به ایجاد فاصله طبقاتی و محرومیت از حقوق شهروندی خودداری کند. البته دستیابی به حمل ونقل ایمن در کلان شهر‌ها تا اندازه‌ای نیازمند برنامه ریزی و نظارت مسئولان حوزه حمل ونقل و ترافیک است تا با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود، برای رشد فرهنگ عمومی و ترغیب شهروندان به استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی اقدام کنند. هم چنین شایسته است شهروندان با رعایت حقوق شهروندی و استفاده بهینه از ناوگان حمل ونقل عمومی، گام مهمی در کاهش ترافیک و تبعات ناشی از آن بردارند و مدیریت شهری را در مسیر توسعه پایدار شهر یاری کنند.


کرونا و حمل ونقل شهری

بحران ویروس کرونا یکی از مهم‌ترین چالش‌های چند دهه اخیر به شمار می‌رود، زیرا ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جوامع را تحت تأثیر قرار داده است. بسیاری از مردم جهان به علت ترس از آلودگی وسایل حمل ونقل عمومی یا محرومیت از داشتن خودرو شخصی، امکان حضور در محل کار را ندارند و بیشتر وقت خود را در کنار سایر اعضا خانواده می‌گذرانند. این در حالی است که بنابر نظر بیشتر کارشناسان بهداشتی، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در صورتی که با پوشش ماسک و رعایت فاصله اجتماعی باشد، چندان خطرناک نیست. از سوی دیگر، بر اساس ماده ۸۰ منشور حقوق شهروندی، حق همه شهروندان است که از بهداشت محیطی و کاری سالم و تدابیر ضرور برای پیش گیری از آسیب‌های جسمی و روحی در محیط‌های کاری بهره‌مند باشند. بر این اساس، جلوگیری از شیوع بیماری کرونا نیازمند تلاش مسئولان حوزه حمل ونقل عمومی برای افزایش ناوگان شهری و همکاری شهروندان در رعایت دستور‌های بهداشتی است. بی شک احترام و اجرای شایسته حقوق شهروندی در زمینه حمل ونقل باعث افزایش کیفیت زندگی شهروندان و کاهش آسیب‌های موجود در این زمینه خواهد شد.
 
افراد معلول می‌توانند سؤالات حقوقی و مشکلات و معضلاتی را که در شهر با آن‌ها دست وپنجه نرم می‌کنند مطرح و پاسخ را در ستون «پای میز کارشناس» مطالعه کنند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.