شهردار مشهد مقدس: تفکر بسیجی، پیشرو و گره‌گشای مشکلات است گلوله‌باران ۳۲ دقیقه‌ای مشهد با تگرگ‌های «تخم‌مرغی» در سال ۱۳۳۳ کمبود انبار، از چالش‌های زیرساختی در حوزه اموال تملیکی خراسان رضوی است طلب ۳۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری مشهد از دستگاه‌های دولتی در «مهد توس» خبری از فروشگاه‌های شیکان‌پیکان نیست | بازاری که بوی گوسفند می‌دهد پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی پروژه بازگشایی و احداث بولوار رضویه در مشهد با پیگیری شهرآرا بلیت متروی مشهد در نرم افزار «شهر من» ۲ هزار تومان شد بالاخره هوای کلانشهر مشهد سالم شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: اراده مدیریت شهری، بزرگداشت شهدا در هر محفل و محله و معبر است مدیرعامل ایران‌خودرو: قیمت‌ها افزایش پیدا نکند، به سرنوشت شرکت ارج دچار می‌شویم ارتباط وب‌سرویسی بین سازمان ثبت اسناد و شهرداری مشهد مقدس برقرار شد برآورد ۷۰۰ میلیارد تومانی از بودجه مورد نیاز برای تکمیل ایستگاه بسیج خط سه مترو مشهد عضو کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد: با فرصت ۱۰ ماهه شورا نتیجه زحمات اعضا را مشاهده می‌کنیم فرماندار مشهد: اقدام فرهنگی شهرداری در افتتاح خانه‌موزه ملک، شایسته تکریم است شهردار مشهد مقدس: خانه‌موزه ملک توجه مدیریت شهری به هویت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شهر را نشان می‌دهد + فیلم معاون خدمات شهری و فضای سبز شهرداری مشهد: در این دوره مدیریت شهری، فضای سبز بالغ بر ۵۵۰ هکتار توسعه پیدا کرده است رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد: پاسداشت مفاخر مشهد از دغدغه‌های شورا و شهرداری است بهره‌برداری از خانه‌موزه ملک در باغ وکیل‌آباد مشهد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) ساختمان دبیرستان آیت الله کاشانی مشهد در فهرست ملی میراث دفاع مقدس ایران ثبت شد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: برنامه منظم تزریق مالی به پروژه‌های شهری تنظیم شود رکورد استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی بایدو مشهد در چهار سال اخیر شکسته شد
سرخط خبرها

جایگاه ویژه بخش خصوصی در سامان‌دهی حمل‌ونقل شهری

  • کد خبر: ۵۴۶۵۶
  • ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳
جایگاه ویژه بخش خصوصی در سامان‌دهی حمل‌ونقل شهری
مهدی حاتمی - سرپرست معاونت اقتصادی شهرداری مشهد
باتوجه‌به افزایش جمعیت و نیاز به حمل‌ونقل عمومی، امروزه نگاه به برنامه‌ریزی در حوزه حمل‌ونقل شهری به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهر تبدیل شده است؛ موضوعی که در سال‌های گذشته و در تدوین طرح‌های جامع و راهبردی به آن توجه ویژه‌ای شده است. شهرداری مشهد به‌عنوان متولی ساما‌ن‌دهی حمل‌ونقل شهری، با افزایش ظرفیت‌های ناوگان حمل‌ونقل عمومی، ساخت و بهره‌برداری خطوط قطارشهری، بهسازی خیابان‌ها، ساخت خطوط ویژه دوچرخه و... در دوره کنونی نگاه ویژه‌ای به این مقوله کرده است.
 
متأسفانه به‌علت افزایش ناهمگون حجم ساخت‌وساز در مناطق کلیدی شهر در سال‌های گذشته، کمبود فضای پارک خودرو به یکی از معضل‌های اصلی مشهد تبدیل شده است. ساخت پارکینگ باعث افزایش نرخ سفر و استفاده کمتر از وسایل حمل‌ونقل عمومی شده است، اما به‌علت مشکلات ایجادشده در دوره‌های گذشته و نبود نظارت بر ساخت‌وساز‌ها و کسری پارکینگ‌های پروژه‌های شهری، ساخت فضای پارک خودرو در مناطق کلیدی برای رفع مشکلات جاری به امری اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است. متأسفانه بیشتر سرمایه‌گذاران به‌علت نداشتن بازدهی مناسب اقتصادی تمایلی به ساخت و بهره‌برداری پارکینگ همگانی ندارند.
 
برهمین اساس معاونت اقتصادی شهرداری مشهد در راستای وظایف اجتماعی خود و بازتعریف پروژه‌های سرمایه‌گذاری به موضوع کمبود فضای پارک خودرو در شهر نیز توجه ویژه‌ای کرده است که در همین راستا برای ایجاد پارکینگ‌های عمومی مشوق‌های ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری در این حوزه از جمله تبدیل کاربری پروژه‌های مشارکتی به کاربری‌های مختلط تجاری، اقامتی و پارکینگ در نظر گرفته است؛ به‌طوری‌که در بیشتر پروژه‌های مشارکتی، سرمایه‌گذاران مکلف‌اند علاوه بر برطرف‌کردن کسری پارکینگ‌های موجود، در پروژه خود به ساخت و ایجاد پارکینگ همگانی اقدام کنند و در انتهای پروژه نیز پس از افراز سهم ۲ طرف، پارکینگ عمومی در سهم شهرداری محاسبه و از سوی شهرداری مشهد بهره‌برداری می‌شود. همچنین در مواردی با منابع حاصل از فعالیت‌های اقتصادی، برای ساخت پارکینگ در قالب قرارداد‌های پیمانکاری و تهاتر اقدام شده و به نتیجه رسیده است.
 
از جمله پروژه‌های مشارکتی و پیمانکاری بهره‌برداری‌شده در سال‌های گذشته می‌توان به این پارکینگ‌ها اشاره کرد: پارکینگ خسروی در خیابان خسروی‌نو با ظرفیت پارک ۳۰۰ خودرو، پارکینگ زیرسطحی مجد در تقاطع بولوار مجد و قرنی با ظرفیت پارک ۱۱۰۰ خودرو، پارکینگ آسمان در میدان ۱۷ شهریور با ظرفیت پارک ۱۵۲۹ خودرو، پارکینگ زیتون در فردوسی ۲ بولوار مفتح با ظرفیت پارک ۱۴۰۰ خودرو، پارکینگ امام‌رضا (ع) در خیابان ابن‌سینا با ظرفیت پارک ۱۲۰۰ خودرو، پارکینگ هاشمی‌نژاد در ابتدای خیابان هاشمی‌نژاد با ظرفیت پارک ۲۵۰ خودرو و پارکینگ شهدا در ابتدای خیابان عبادی، جنب پایانه اتوبوس‌رانی با ظرفیت پارک ۲۰۰ خودرو.
همچنین پارکینگ‌های آزادی در ضلع‌جنوبی پارک ملت با ظرفیت پارک ۸۰۰ خودرو همراه با ۳۱ خط اتوبوس‌رانی و پارکینگ صدر در بولوار هفده‌شهریور با ظرفیت پارک ۱۰۰۰ خودرو در مرحله ساخت هستند و به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسند.
 
به‌تازگی نیز باتوجه‌به معضلات ترافیک هسته مرکزی مشهد و لزوم تکمیل پارکینگ‌های طرح میدان شهدا، قرارداد پروژه مشارکتی اقامتی و پارکینگ توحید با تلاش مدیریت شهری و حمایت و تصویب در شورای محترم اسلامی شهر مشهد با ظرفیت پارک ۱۸۰۰ خودرو در ابتدای خیابان توحید با شرکت بتن‌ساز تربت به‌عنوان سرمایه‌گذار امضا شد.
 
کلنگ‌زنی این پروژه را نیز امروز شهردار محترم، ریاست محترم و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد انجام خواهند داد. براساس قرارداد یادشده سرمایه‌گذار موظف به تکمیل و تحویل پارکینگ‌های عمومی پروژه پس از ۱۴ ماه به شهرداری مشهد است که این اقدام، سبب خدمت‌رسانی هرچه بهتر به زائران و مجاوران امام مهربانی‌ها خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->