یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

مشارکت، امنیت و سلامت

  • کد خبر: ۴۷۳۵۹
  • ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۷
مشارکت، امنیت و سلامت
سرهنگ عبدالرضا مجیدی - معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی خراسان‌رضوی
تکاپوی امنیت یکی از مهم‌ترین کنش‌ها و انگیزه‌های انسانی است و قدمتی طولانی‌تر از مفهوم «اجتماع» و «جامعه» دارد. جست‌وجوی امنیت در زندگی انسان‌ها با جان و هستی‌شان عجین و تداوم حیات در پرتو آن معنا شده است، زیرا بشر از همان روز‌های نخستین زندگی‌اش پی به اهمیت مراقبت از خود برد و با درک این حساسیت، طبیعت را برای حفظ و ایمنی خود به‌مشارکت طلبید. با گسترش زندگی اجتماعی در ادوار مختلف، توجه به ۲ مقوله مهم و حیاتی آموزش و مشارکت برای رسیدن به امنیت، رویکرد جدی به‌خود گرفت و امروز نیز این مؤلفه‌ها به‌عنوان زیرساخت حیاتی بشر در دنیای مدرن اطلاعات و ارتباطات جایگاه ویژه‌ای دارد. در این سازوکار، سازمان‌ها برای مبادله و ترکیب دانش با استفاده از سرمایه‌های اجتماعی سعی می‌کنند در بستر آموزش‌های به‌روز و نیازسنجی‌شده و با تکیه بر اعتماد عمومی، از مشارکت‌های همگانی برای پیشبرد تکلیف‌ها و مأموریت‌هایشان بیشترین بهره را ببرند. خداوند تبارک و تعالی در قرآن مجید می‌فرماید که یکی از اهداف استقرار حاکمیت خدا و استخلاف صالحان و طرح کلی امامت، تحقق امنیت است و بر این اساس می‌توانیم به اهمیت هرچه بیشتر آموزش و مشارکت پی ببریم. پرواضح است که نگاه به امنیت، حوزه‌ای تخصصی و گسترده دارد و امنیت از منظر‌های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است.

امنیت از منظر درونی و بیرونی به امنیت عینی و ذهنی، از منظر قلمرو جغرافیایی به امنیت ملی و منطقه‌ای و جهانی و از منظر عناصر ذی‌نفع به امنیت فردی و عمومی و از منظر موضوع به امنیت جانی و مالی و شغلی و سیاسی و قضایی و فرهنگی و اجتماعی و امنیت مرز‌ها تقسیم‌بندی می‌شود. امنیت به‌معنای درست آن، فضایی را ایجاد می‌کند که در آن فرد یا افراد خود را در وضعیتی آسیب‌پذیر احساس نمی‌کنند و تهدیدی متوجه آن‌ها نیست و فقط ابزار رفع تهدید در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. در واقع در دنیای امروزی و زندگی پیچیده ماشینی، نگاه به مسائل و آسیب‌های امنیتی باید از زوایای مختلفی صورت گیرد. از بیان آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی مانند اعتیاد به موادمخدر، سرقت، قتل، نزاع‌های خیابانی، فرار از خانه، قاچاق موادمخدر و... گرفته تا بررسی روابط‌انسانی میان اقشار مختلف جامعه و اتفاق‌ها و وقایع متأثر از این مسائل و معضلات و همچنین هرج‌ومرج، تروریسم، تهاجم فرهنگی و... همه می‌توانند به‌عنوان موضوعات درخور توجه در حوزه مسائل امنیتی، بررسی و تبیین شوند.

اینک نیاز به امنیت، اعم از امنیت اجتماعی، روانی، اخلاقی و جسمانی از جمله نیاز‌های ضروری شهروندان است که در جامعه ما بخشی از مسئولیت حفظ و بسط و گسترش آن به نیروی‌انتظامی واگذار شده است و پلیس با برخورداری از ظرفیت‌های مختلف و مداخله کارآمد و اثربخش در پیشگیری و مقابله با ناهنجاری و انحراف‌ها، کژکارکرد‌های اجتماعی را از میان برمی‌دارد.

آنچه در تهاجم فرهنگی و جبهه جنگ نرم دشمنان در این برهه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مفهوم امنیت اخلاقی و تهدید‌های پیش‌روی آن در فضای مجازی و عینی جامعه و موضوع دیگر تهدید‌های مخرب اقتصادی است که دشمن در این اهداف سعی می‌کند پای‌بندی و تعهد مردم در حوزه اعتقادات و باور‌های زیربنایی جامعه را به کمترین حجم و اندازه مورد نظر کاهش دهد.

شیوع کرونا، احساس امنیت در حوزه سلامت را نیز بیش از هر زمان دیگری در جامعه انسانی به‌عنوان یک نیاز اساسی روشن ساخته است و با گسترش این بیماری، می‌بینیم که مردم دنیا به ارزش و قیمت ۲ نعمت امنیت و سلامتی و ضرورت پاسداشت آن‌ها پی برده‌اند.

امســــــال در هفته بزرگـــداشت نیروی‌انتظامی که هم‌زمان با ماه ربیع‌الاول و با شعار «با هم برای امنیت و سلامت» برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی در اختیار داریم تا زمینه‌های ارتقای سطح و مطالعه نیاز‌های آموزشی و توسعه مشارکت‌های آگاهانه عمومی برای بهره‌مندی از نعمت‌های ارزشمند امنیت و سلامتی را بازشناسی کنیم و باید از روزنامه وزین شهرآرا که همیشه بازوی توانمند نیروی‌انتظامی و یار و یاور پلیس خراسان‌رضوی در عرصه انجام تکلیف‌ها و مأموریت‌ها، مرجع مطالبات به‌حق مردمی و رسانه‌ای فعال در حوزه اطلاع‌رسانی و ترویج فرهنگ قانون‌مداری و بهزیستی اجتماعی است نیز قدردانی داشته باشیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->